Leren handgrepen; dit kun je er allemaal mee!

Leren handgrepen geven je woonkamer een stijlvolle uitstraling

Het is dé woontrend van het afgelopen jaar op het gebied van handgrepen; leren handgrepen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om metalen handgrepen van bijvoorbeeld een kast te vervangen door leren handgrepen. En dat is niet gek; handgrepen van leer zien er bijzonder stijlvol uit. Met deze kleine aanpassing geef jij je meubels in een keer een exclusieve uitstraling en kan het een stijlvolle upgrade van jouw woonkamer, keuken of slaapkamer zijn.

Leer; een duurzaam materiaal

Leer is een duurzaam materiaal van hoogwaardige kwaliteit en staat garant voor een lange levensduur. Leer wordt zelfs mooier naarmate het ouder wordt. Daarom hoef jij je zeker geen zorgen te maken over de levensduur van het materiaal. Je zult er jarenlang plezier van hebben.

In tegenstelling tot handgrepen van metaal is een handgreep van leer niet statisch. Leer is een natuurlijk materiaal en zorgt voor een warme uitstraling in je woning. Met leren handgrepen of plankdragers kun je je interieur echt naar een hoger niveau tillen.

Past in diverse interieurstijlen

Een handgreep lijkt misschien maar een detail, maar de kleinste details bepalen wel de uitstraling van je interieur. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de keuze van handgrepen. Het lijkt slechts een klein detail, maar onderschat niet wat handgrepen kunnen doen als het gaat om sfeer en uitstraling. Leren handgrepen of leren plankdragers passen zowel in een klassiek als in een modern interieur. Daarnaast zijn leren handgrepen in diverse kleuren verkrijgbaar zodat er altijd wel een kleur te vinden is die perfect bij jouw interieur past. Vraag desnoods gratis stukjes leer aan zodat je zeker weet dat je de kleur kiest die het beste past en je niet achteraf teleurgesteld raakt.

Makkelijk te monteren

Als je een kast aanschaft, dan zijn er vaak al handgrepen bijgeleverd. Als je handgrepen versleten zijn, of je bent gewoon toe aan iets anders, dan kun je de handgrepen makkelijk vervangen door nieuwe handgrepen. Op deze manier kun je op een snelle, eenvoudige en relatief goedkope manier een heel andere sfeer in je woning creëren. Leren handgrepen zijn net zo snel en eenvoudig te monteren aan de lades en deuren van kasten als handgrepen van andere materialen.

Diverse toepassingen

Nu je wat meer weet over de voordelen van leren handgrepen, gaan we eens kijken naar de vraag waar je handgrepen van leer zoal voor kunt gebruiken. Een leren handgreep kun je voor veel meer dingen gebruiken dan je in eerste instantie zou denken. We zetten eens een aantal toepassingen op een rijtje.

  • Je kunt leren handgrepen bevestigen aan de lades en deurtjes van kasten/kastjes.
  • Handgrepen van keukenkastjes kun je vervangen voor leren handgrepen.
  • Leren handgrepen kun je makkelijk bevestigen aan (commode)mandjes.
  • Je kunt de handgrepen aan de muur bevestigen en deze muurlussen gebruiken voor bijvoorbeeld wijnflessen, het ophangen van een handdoek of theedoek, als gordijnhouder, als kussendrager tegen de muur en nog veel meer.
  • Je kunt langere leren lussen aan de muur bevestigen en ze gebruiken als plankdrager voor een wandplank.
  • Er zijn zelfs handgrepen verkrijgbaar die je aan het Ikea Duktig kinderkeukentje kunt bevestigen.
  • Een leren handgreep kun je aan je sleutelbos bevestigen als sleutelhanger.
  • Of wikkel de handgreep rondom een waxinelichtje en creëer daarmee een waxinelichtjeshouder

Dit is slechts een greep uit alle toepassingen die mogelijk zijn met de leren handgrepen. Snuffel eens rond op leren-handgreep.nl of Pinterest en laat je verrassen door alle mogelijkheden van leren handgrepen.

Lees ook: Waarom het vervangen van deurgrepen een goed idee is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *