Waarom het vervangen van deurgrepen een goed idee is

Deurgrepen keukenkastjes

Zo’n 5 jaar geleden zijn wij verhuisd naar het huis waarin we nu wonen. Binnen een jaar of 3 na de verhuizing hebben we flink wat werkzaamheden aan ons huis uit laten voeren; een nieuwe vloer, nieuwe kozijnen, een compleet nieuwe tuin, nieuwe dakbedekking en we hebben zonnepanelen laten plaatsen. Alles bij elkaar een flinke kostenpost. Gelukkig hoefden we niets aan de badkamer en het toilet te doen, die hadden de vorige eigenaren een paar jaar geleden al opgeknapt. De keuken was ook nog helemaal prima. Toch hebben we nog een aantal kleine dingen vervangen om ons huis een nieuwe, frisse uitstraling te geven, denk dan bijvoorbeeld aan het vervangen van de deurgrepen in de keuken. Maar we hebben nog meer vervangen, je leest het in dit artikel.

Alle wandcontactdozen vervangen

Wandcontactdozen en schakelmateriaal waren eens zo prachtig, smetteloos wit, maar in loop van tijd verkleuren ze flink en krijgen ze een gelige kleur .Gelige wandcontactdozen paste niet in ons interieur en het deed smoezelig en vies aan. Een doorn in het oog. Wij hebben er na de verhuizing voor gekozen om alle wandcontactdozen en lichtschakelaars te vervangen voor nieuwe witte exemplaren. En dan ook echte alle wandcontactdozen en lichtschakelaar in het hele huis. Het zag er meteen allemaal een stuk netter en frisser uit! Hoe een simpele aanpassing al wat kan doen met je interieur! Tip; houd de folders van bijvoorbeeld de bouwmarkten in de gaten voor een leuke aanbieding. Scheelt toch weer.

Kranen vervangen

Een andere simpele aanpassing die wel hebben gedaan is het vervangen van de kranen, bijvoorbeeld de kraan in de keuken. Een kraan kan al snel smoezelig overkomen met alle kalkaanslag en op den duur is dat niet meer goed schoon te krijgen. De kraan in de keuken, maar ook het zeefje in de wasbak en het zeeppompje aan de muur, hebben we al snel vervangen door gloednieuwe exemplaren en ook dat zag er meteen een stuk schoner en netter uit. Blij mee!

De deurgrepen van de keukenkastjes vervangen

De keuken was nog helemaal prima. We hebben een tijdloze keuken in de kleur offwhite met een zwarte natuurstenen aanrechtblad. Helemaal blij mee. Wat ik niet bij deze keuken vond passen waren de deurgrepen van de keukenkastjes. Deze hadden de kleur zilver met goud en vooral die gouden kleur vond ik niet mooi bij de stijl van de keuken en ons verdere interieur. Bovendien, door het vele vastpakken was de toplaag van de grepen losgelaten en zag het er allemaal niet meer zo fris en netjes uit. Tijd om de deurgrepen in de keuken te vervangen. Aangezien we niet zo’n hele kleine keuken hebben, hadden we maar liefst 23 nieuwe grepen nodig!

Wij gingen op zoek. Dat bleek nog helemaal niet zo makkelijk te zijn. Als eerste was het natuurlijk van belang dat we handgrepen in het juiste formaat zouden aanschaffen. Gelukkig zijn er een aantal standaardmaten verkrijgbaar, dus dat is heel makkelijk. Bij ons zie je aan de binnenkant van de keukenkastjes de schroeven zitten en voor de juiste maat meet je de afstand van het middelpunt van de ene schroef tot aan het middelpunt van de andere schroef.

Standaard formaten deurgrepen

Standaard maten van de handgrepen kast zijn:

  • 96 millimeter
  • 128 millimeter
  • 160 millimeter
  • 192 millimeter

Met het selecteren van de juiste formaat vielen al een heel aantal keuzemogelijkheden af. Ook als je van tevoren al een kleur in gedachten hebt, of een bepaalde stijl, dan kun je die het beste selecteren om de keuzemogelijkheden flink wat te verminderen. Daarmee wordt het alleen maar makkelijker. En daar zaten we dan; met onze blik op de keuken gericht en zo probeerden we via internet te bepalen of een deurgreep die we mooi vonden ook mooi bij de keuken zou passen. Altijd lastig als je iets van een schermpje gaat bestellen. Gelukkig hebben we prachtige grepen voor onze keukenkastjes gevonden en na een avondje de oude grepen losschroeven en de nieuwe weer aan de keukenkastjes vastschroeven zag onze keuken er weer helemaal spic en span uit.

En zo zie je maar dat je met een paar aanpassingen een heel andere uitstraling in je huis kunt creëren.

Lees ook: Geef je huis een metamorfose met gevelbekleding
Lees ook: De woontrends van najaar 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *