Verbouwing? Kom zo gemakkelijk van je bouwafval af!

Bouwafval

Een verbouwing levert bij de meeste mensen veel stress op. Er moet namelijk erg veel gebeuren in een korte periode. Het sloopwerk duurt vaak niet zo lang, maar het wegbrengen ervan neemt wel wat tijd in beslag. Gelukkig is daar een goede oplossing voor bedacht, want je kunt tegenwoordig een container huren die voor je deur wordt gezet en waar jij het bouwafval in kan weggooien. Wil jij meer weten over bouwafvalcontainers? Lees dan hieronder verder.

Toegestaan om weg te gooien

Er mag veel worden weggegooid in een bouwafval container. Het is handig om te weten wat is toegestaan om te bepalen of de bouwafvalcontainer geschikt is voor jou. Ten eerste mag je er uiteraard bouw- en sloopafval in gooien. Steenachtige materialen mag je ook in de bouwafvalcontainer gooien.

Verder mag je papier en plastic gewoon weggooien in de bouwafvalcontainer. Wil je hiernaast isolatiemateriaal weggooien? Dan mag dat, maar tot tien procent. Dit geldt ook voor gips of beton. Als je bijvoorbeeld vinyl of pvc-vloerbedekking wilt weggooien, moet je er wel rekening mee houden dat dit maar tot vijftien procent mag. Overtreed deze percentages niet!

Niet toegestaan om weg te gooien

Er moet natuurlijk ook stilgestaan worden bij de dingen die niet zijn toegestaan om weg te gooien. Aan de hand hiervan moet je wellicht een andere soort container huren. Er is een hele lijst aan dingen te bedenken die niet in de bouwafvalcontainer mogen worden weggegooid. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om huishoudelijke apparaten zoals koelkasten weg te gooien. Daar is de bouwafvalcontainer niet voor bedoeld.

Chemisch afval moet je ook in een andere container onderbrengen. Dit geldt ook voor matrassen of kussens. Als je twijfelt of jouw afval in de toegestane lijst hoort, kan je altijd even contact opnemen met het bedrijf om advies te vragen. Hierdoor weet jij zeker dat je geen fouten maakt en daar problemen aan ondervindt.

Voordelen bouwafval container

Misschien wil je weten waarom het huren van een bouwafvalcontainer eigenlijk zo populair is en wat de voordelen eigenlijk zijn. Een belangrijk voordeel van een container huren, is dat je tijd bespaart. Je hoeft niet meer jouw eigen auto vol te laden om naar de stort te gaan. Hierdoor bespaar je ook nog eens geld voor benzine.

De container wordt voor de deur neergezet, dus je hoeft het bouwafval alleen daarheen te brengen. Hopelijk zorgt dat er ook voor dat de werkplaats een stuk schoner blijft, omdat er niet onnodig bouwafval hoeft rond te slingeren. Het is dus sterk aangeraden om een bouwafvalcontainer te huren als je van plan bent om te gaan verbouwen in huis.  

Lees ook: Drie tips voor een soepele verbouwing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *