Vakantie met kinderen: Biezenmortel Noord-Brabant

Op vakantie met kinderen naar Biezenmortel

Een paar weken geleden kochten we een tweedehands vouwwagen; een Jamet Arizona uit 2007 om precies te zijn. Anderhalve week later zijn we ermee op vakantie naar Biezenmortel in Noord-Brabant gegaan. Dit wordt een heel lang verslag, ik ga je namelijk meer vertellen over de camping, de vouwwagen en welke activiteiten we daar in de buurt hebben gedaan. Lees je mee of onze nieuwe manier van kamperen ons goed is bevallen?

Jamet Arizona vouwwagen

Al een tijd overwogen we een vouwwagen. We hebben diverse winkels bezocht om vouwwagens te bekijken en te passen. We hebben de voor- en nadelen van elk merk en type op een rijtje gezet en uiteindelijk bleef er voor ons maar één optie over; de Jamet Arizona. Waarom? Mijn man is 2.11 meter en de Jamet Arizona is de enige vouwwagen die bedden heeft van 2.10 meter (in plaats van 2.00 meter). Toen was het zoeken naar een goede tweedehands exemplaar. We hebben Marktplaats in de gaten gehouden of er mooie vouwwagens voor een redelijke prijs voorbij kwamen. Dat viel nog behoorlijk tegen eigenlijk.

Bij ons in de buurt, in Delfgauw, zit een bedrijf die in tweedehands vouwwagens handelt. De eigenaar koopt ze in, controleert of alles het doet en compleet is, knapt ze zo nodig op en verkoopt ze weer door. Half april kregen we van hem een telefoontje dat hij een Jamet Arizona beschikbaar had en of we nog interesse hadden. Ja zeker! We hebben de vouwwagen bezichtigd en gelijk het besluit genomen om deze te kopen.

Een week later begon de meivakantie en wilden we met de vouwwagen gaan kamperen. We hebben in een week tijd nog flink wat spullen moeten aanschaffen zoals een tafel, stoelen, campingservies en nog veel meer. Ook moesten we nog op zoek naar een camping die nog een plekje voor ons had. Al met al een hectische week.

Op vakantie naar Biezenmortel met de Jamet Arizona vouwwagen.

De camping: Hoeve de Mertel

We wilden het liefst naar een mini (boerderij)camping. Over het algemeen zijn kleine campings veel rustiger dan grotere campings. Een uitgebreide zoektocht op internet naar campings in Noord-Brabant bracht ons bij Hoeve de Mertel in Biezenmortel. En wat een geluk, ze hadden nog plek! Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk ontvangen door onze gastvrouw Hannelore. Ze wees ons een plekje en liet ons de camping zien. De camping biedt zo’n 20 à 25 ruime kampeerplekken.

Op de camping in Biezenmortel is een speeltuin aanwezig, die helaas wel wat oud was, maar waar kinderen zich prima konden vermaken. In de schuur staan allerlei fietsen, skelters, stepjes en ander speelgoed dat kinderen mogen pakken om mee te spelen. Daarnaast is er nog een schuur dat gezellig is ingericht met tafels, stoelen en banken en waarin nog allerlei spelletjes en binnenspeelgoed te vinden is. Voor als het regent zeg maar. Gelukkig hebben we geen regen gehad, dus we zijn daar nauwelijks geweest. Wij kregen een plek het dichtst bij het sanitair, de schuur en de speeltuin. Ideaal. Het sanitair was schoon en netjes. Het enige nadeel was dat de douchekop niet omlaag kon en dat er geen thermostaatkraan was. De kraan was daarom – met name voor de kinderen – wat lastiger te regelen naar een fijne temperatuur. Maar het water was wel warm!

Al met al, het was een superfijne camping waar we zeker nog eens naar terug willen.

Adventuregolf bij Piet Plezier in Oisterwijk, vlakbij Biezenmortel

Wat hebben we gedaan?

  • Een wandeling over de Loonse- en Drunense duinen. Een prachtig natuurgebied!
  • Een ijsje eten in Oisterwijk. Mmm.
  • De kinderen hebben een workshop gevolgd bij het Ontdekstation013 in Tilburg. Ze konden na de workshop nog allerlei activiteiten doen rondom het thema techniek. In elke stad zouden ze zo’n ontdekstation moeten hebben. Wij hebben de kinderen daar achtergelaten en zijn zelf naar het centrum van Tilburg gegaan en hebben een bakkie gedaan bij Brownies & Downies. En natuurlijk ook een brownie gegeten.
  • Naar Natuurmuseum Brabant. Eén van de leukste en kindvriendelijkste musea van Nederland. Vinden wij dan.
  • Bij Softys een speciaal softijsje gegeten. Zó lekker!
  • Bij Piet Plezier hebben we een skelter gehuurd en een tocht van een uur met de skelter gemaakt. Ook hebben we daar gemidgetgolfd. Plezier hebben we daar zeker beleefd.
  • Arjan en Elin zijn nog naar Kamp Vught geweest. Wij vonden Joas daar nog wat te jong voor, dus Joas en ik zijn op de camping gebleven.
  • Verder zijn we ook heel veel op de camping gebleven, we vermaakten ons daar ook wel. Het was heerlijk weer, dus we hebben genoten van de zon.
Een bakkie koffie bij Brownies & Downies in Tilburg

Is de vouwwagen ons goed bevallen?

Ja zeker! De vouwwagen is ons prima bevallen. We waren al om 12:30 uur op de camping in Biezenmortel en omdat er voor de kinderen genoeg te spelen was, konden wij op ons gemak de vouwwagen en de voortent opzetten. We hebben daar dan ook flink wat uurtjes over gedaan, maar hopelijk gaat het de volgende keer heel wat sneller. De luifel hebben we nog niet eens opgezet, maar hebben we ook niet gemist. Overdag hebben we prima weer gehad, soms wel wat frisjes, maar als je in de zon zat was het prima te doen. Al dan niet met jas aan. In de nachten kon het best wel flink koud worden. Voeten worden als eerste koud en met koude voeten kan ik niet slapen. Daarom heb ik al snel een paar thermosokken gekocht en dat hielp enorm. We hebben prima geslapen.

Het fijne aan onze vouwwagen is dat we een enorm grote voortent hebben. Zelfs Arjan kan er rechtop in staan. Het is natuurlijk fijn als het mooi weer is en je heerlijk buiten kunt leven. Ook de keuken hebben we als zeer prettig ervaren. We hebben 3 gaspitten en dat is als je makkelijk kookt meer dan genoeg. Daarnaast hebben we in de keuken ook genoeg opbergruimte voor het servies, bestek en de pannen.

De zomervakantie

In de zomervakantie willen we er weer met de vouwwagen op uit, voor een week of 3. Waarschijnlijk naar Duitsland, maar alles staat nog open. Heeft iemand een suggestie voor een leuke, kindvriendelijke, kleine en bovenal rustige camping in Duitsland? (Bijvoorbeeld in de Harz, Sauerland of dichtbij Trier).

Lees ook: Recreatiepark De Leistert; voor een onbezorgde vakantie met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *