Review: 50 verbluffende proefjes om zelf te doen | Tucker’s Fun Factory

50 verbluffende proefjes om zelf te doen | Tucker's Fun Factory

Kinderen zijn heel nieuwsgierig. Door hun nieuwsgierigheid leren ze hoe de wereld in elkaar steekt. Door iets simpelweg uit te proberen leren kinderen veel beter dan dat het alleen maar wordt uitgelegd. Ze onthouden het ook beter. Verwondering gaat nog een stapje verder dan nieuwsgierigheid. 50 verbluffende proefjes om zelf te doen van Tucker’s Fun Factory wakkert verwondering bij kinderen aan.

50 verbluffende proefjes om zelf te doen

Laat onder water een bonte vulkaan uitbarsten. Voer een magische truc uit met gist en suiker. Laat kleuren verdwijnen en slangen dansen. Maak onzichtbare inkt of laat het regenen in de keuken…

Met deze 50 spannende proefjes verbaas je niet alleen jezelf, maar ook je vrienden!

  • Op elke kaart staat een proefje
  • Met materialen die iedereen in huis heeft
  • Heel gemakkelijk uit te voeren.

Ideaal voor jonge wetenschappers!

Mijn mening

Ik las deze zin:

Verwondering bij kinderen wekt interesse. “Je wordt met iets geconfronteerd dat je volledige aandacht krijgt. Iets dat je nog niet kunt plaatsen maar zich voordoet als belangrijk. Dat hoort bij de definitie van verwondering. Het roept vaak ook ontzag of respect op.”

Precies dat kun je bereiken met proefjes. Als je samen met je kind een proefje doet dan weet je zeker dat je de volle aandacht krijgt. Tijdens een proefje ziet een kind iets gebeuren wat een kind nog niet goed kan uitleggen of verklaren. De verwondering die je dan ziet op de gezichten van de kinderen is goud! Daar kun je als ouders, of als leerkracht, alleen maar van genieten.

“Verwondering is een ontvangende houding. Je stelt je open voor wat zich aandient en er gebeurt vanbinnen van alles. En de verbeeldingskracht wordt enorm aan het werk gezet. Je probeert te bevatten wat je niet kunt bevatten.”

En met dit kleine doosje met 50 kaarten kun je precies dat bereiken: verwondering. Hoe simpel kan het zijn. Kinderen kunnen de proefjes zelfstandig doen, maar je die verwondering op de gezichten van je kinderen wilt zien, dan is het natuurlijk ook leuk om het samen te doen. Ben je leerkracht, dan is het ook onwijs leuk om eens een proefje met je kinderen in de klas te doen. Ze zijn daar uitermate geschikt voor. Zowel klassikaal als in een circuitje zijn deze proefjes uitstekend uit te voeren. Mede omdat de set uit 50 losse kaartjes bestaat die je makkelijk over de verschillende groepjes kunt verelen.

En aangaande de materialen die je nodig hebt? Het meeste heb je echt wel in huis, je hoeft niet allerlei vreemde dingen aan te schaffen om het proefje uit te kunnen voeren.

Productinformatie

Titel: 50 verbluffende proefjes om zelf te doen
Uitgeverij: Tucker’s Fun Factory
Leeftijd: 8+ jaar

Lees ook: Review: 50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken | Tucker’s Fun Factory

Reactie (1)

  • Patrick van Wanrooij| 1 februari 2023

    Klinkt echt superleuk. Samen met de kids kijken wat er allemaal mogelijk is met wetenschap

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *