Review: 50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken | Tucker’s Fun Factory

50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken

Het avontuur ligt aan je voeten. Direct voor, achter of naast je huis. Je hoeft alleen maar goed te kijken. De wereld van insecten, bloemen en bomen is fascinerend en zit vol geheimen. In ‘50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken‘ vind je maar liefst 50 ideeën, tips, experimenten, spelletjes en knutselinstructies voor vele, vele uren in de natuur. Geschikt voor elke tijd van het jaar. Bij weer of geen weer, het is altijd weer om erop uit te trekken.

50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken

Ga erop uit! Tuinen, parken en bossen zitten vol geheimen. Met deze 50 kaarten kun je achter een aantal van deze geheimen komen. Ga schrijven met een veer, ontdek hoe bloemen water drinken en maak je eigen parfum! Maak een vlinderopvang, kijk hoe een spin een web maakt en knutsel je eigen weerstation!

Het avontuur ligt aan je voeten, dus trek je laarzen aan en begin aan een spannende reis in de wereld van de bloemen en insecten!

50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken - Tucker's Fun Factory

Mijn mening

Tijdens de kinderboekenweek met als thema Gi-ga-groen is het natuurlijk ontzettend leuk om deze blog te delen. 50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken is een kaartenset met 50 kaarten in een handig doosje. Op elke losse kaart is een experiment of opdracht beschreven. Zo is er bijvoorbeeld een opdracht met magische bonen, maar ook één waarbij je zelf limonade maakt van lievevrouwebedstro. Of je gaat op ontdekkingstocht door het bos op zoek naar sporen van dieren. Een andere leuke opdracht is het bouwen van een weerstation met een dennenappel.

Op de kaart staat niet alleen een uitleg van de opdracht of experiment beschreven, maar ook wordt uitgelegd hoe het werkt. Het blijft dus niet bij een opdracht of experiment, maar het is ook nog eens leerzaam. De losse kaarten maken dat je snel en makkelijk een opdracht kunt uitzoeken en de kaart bij je kunt stoppen. Een kaart kun je veel makkelijker meenemen dan bijvoorbeeld een boek. Het nadeel is echter wel dat een kaart dan wat kwetsbaarder is als je het los meeneemt (hoewel de kaarten wel van mooi en duurzaam materiaal is gemaakt, maar toch, het is en blijft een kaart die ook stuk kan gaan). En als je de kaart na gebruik niet direct in het doosje terug stopt, kun je zo’n kaart makkelijker kwijtraken waardoor je sneller een incompleet setje hebt.

Het gros van de opdrachten is leuk, toegankelijk en makkelijk uit te voeren zonder dat je er al te veel bijzondere materialen voor nodig hebt. Soms is een bezoekje aan het bos wel noodzakelijk om aan materialen te komen. Dus als je er eens op uit trekt de natuur in, vergeet dan zeker niet eerst een leuke kaart uit te zoeken om mee te nemen.

Productinformatie

Titel: 50 natuurexperimenten om zelf te ontdekken
Uitgeverij: Tucker’s Fun Factory
Leeftijd: 8+ jaar

Lees ook: Review: Pierre de Doolhofdetective – Drukke haven | Tucker’s Fun Factory
Lees ook: Review: Yu-ca-tan – Tucker’s Fun Factory

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *