5x inspiratie voor de perfecte communiekaart

Eerste communiekaart

Staat de communie van je tiener op de planning? Nodig dan tijdig je vrienden en familie uit, want zonder hen zal het feest niet compleet zijn. Het is natuurlijk extra leuk als ze een mooi afgewerkt kaartje ontvangen, maar je moet wellicht ook aan vele andere zaken denken. Daarom vind je hier alvast inspiratie voor een prachtige communiekaart.

Retro

Een communiefeest in een oude schuur of gezellig in de tuin? Dan is een uitnodiging in retrostijl volledig op zijn plaats. Old School is weer helemaal hip bij de jeugd, en je zoon/dochter zal daarom absolute fan zijn. Kies bijvoorbeeld voor een gekartelde rand, of een foto met zwart-wit filter. Ook een vintage bedankje op het einde van de communie ontvangen, is enorm leuk voor de gasten. 

Touch of gold

Bij een stralende dag hoort een blinkende vormsel kaart. Verwerk een gouden accent in de uitnodiging, en trek dit eventueel door in de decoratie. Denk aan een naam in het goud, of een glinsterende rand. Dit toont enorm feestelijk, en is tegelijkertijd ook klassevol. Wanneer de gasten de enveloppe openen, zullen ze in elk geval al dromen van het grote feest. 

Less is more

Niet zo’n fan van glitter en glamour? Dan kan je kiezen voor een minimalistische look. Het klopt dat we juist opvallende kaarten gewend zijn, waardoor deze uitnodiging eens zo origineel zal zijn! We vergeten tenslotte vaak ‘less is more’. Soms zegt een mooie tekst of een kleine illustratie namelijk al voldoende. Daarnaast is een eenvoudige kaart niet enkel ongelooflijk stijlvol, maar ook nog eens super tijdloos. 

Aquarel

Mag het wat kleurrijker voor jou? Ga dan voor waterverf die de uitnodiging fantasierijk en levendig maakt. Afhankelijk van de kleuren geef je deze een dromerige, of net een speelse look. Je merkt het dus al, met aquarel kan je vele kanten op. Belangrijk is wel dat je de juiste kleuren combineert, en dat je er niet te veel gebruikt. Zo vermijd je een chaotische uitstraling van de kaart. Kies je voor de dromerige look? Denk dan vooral aan zachte kleuren en natuurlijke elementen in combinatie met verfspetters en bloemen.

Levendig botanisch 

De combinatie van bloemen, bladeren en groen zorgt voor een levendige uitstraling die je gasten in een goede mood brengt voor het feest. Liever een kaart in een rustige sfeer? Dan zit je met een botanische stijl even goed. Ga zelfs voor de volle 100 procent groen en laat je uitnodiging op gerecycleerd papier drukken. 

Lees ook: 5 leuke ideeën voor het ontwerpen van een geboortekaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *