4 tips voor de perfecte kinderkamer

4 tips voor de perfecte kinderkamer

Ben je in verwachting van je eerste kindje en kan je het niet laten om al na te denken over de inrichting van de kinderkamer? Groot gelijk! Zeker nu je er nog de tijd en de energie voor hebt. En dan hoef je daar helemaal niet meer mee bezig te zijn of je zorgen over te maken wanneer je klein wondertje geboren is. Op zoek naar inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Lichtinval 

Alles begint bij een goede portie daglicht. Zorg er daarom voor dat de kinderkamer voldoende lichtinval heeft. Het is wel belangrijk dat de kamer ook niet té warm wordt en ‘s nachts volledig verduisterd kan worden. Alles om te voorkomen dat je kindje geen goede nachtrust zou hebben, toch!? Daarom investeer je best in een kwaliteitsvol gordijn op maat. Gordijnen die perfect aansluiten hebben namelijk het beste effect.   

Kleuren 

Als kinderen in hun kamer zijn, moeten ze zich goed voelen en gelukkig zijn. Kinderen zien graag (felle) kleuren. Hou daar dus rekening mee bij de inrichting van de kinderkamer. Uiteraard hoef je je niet te beperken tot de clichékleuren (blauw voor jongens en roze voor meisjes). Wil je graag felgele muren, een groen tapijtje of rode muurtekeningen? Dat kan allemaal. Opteer in dat geval misschien wel voor een neutraal kleur van gordijnen, zodat het geen kakofonie wordt. Met beige gordijnen zit je zeker goed! 

Decoratie 

En nu komt het leukste werk: de decoratie. Plak dierenstickers op de muren, leg een speeltapijt op de grond of creëer een gezellige zithoek. Met een aantal kleurrijke kussens en een tapijtje is dat laatste in elk geval in een fluitje van een cent geregeld. En nu je al in grote lijnen weet hoe de kinderkamer er zal uitzien, kan je de geboortelijst daar uiteraard op afstemmen. Een kleurrijk slaapzakje, bijpassende kussens en wie weet al zijn of haar eerste boekenrekje? Opties genoeg! 

Safety first

Natuurlijk is het heel belangrijk dat de kamer gezellig is, maar veiligheid gaat boven alles. Als baby kan je kindje nog niet zoveel mispeuteren, maar kindjes worden snel groot. Het is dus nooit te vroeg om daarop te anticiperen. Denk er bijvoorbeeld al aan om de stopcontacten af te schermen en de ramen met raambeveiligers te beveiligen. En is de slaapkamer vlak naast de trap? Zorg dan voor een traphekje om te verhinderen dat je lieve schat slaapdronken naar beneden valt. 

Lees ook: Een kindermatras kopen; hier let je op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *