Hoe bepaal je de juiste schoenmaat bij je baby?

Zo bepaal je de juiste schoenmaat bij je baby.

De eerste stapjes zijn gezet. Nog even en je baby wandelt je hele woonkamer door. Een goed paar schoenen is de basis van elke voet. Het bepalen van de juiste schoenmaat bij baby’s kan soms lastig zijn. Toch is het ontzettend belangrijk om goed passende schoenen te kiezen, omdat een verkeerde schoenmaat kan leiden tot ongemak en voetproblemen. In dit artikel noemen we een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden bij het bepalen van de schoenmaat bij je baby.

Onderschat het niet

Het dragen van een goed paar schoenen in de juiste maat wordt vaak enorm onderschat. Omdat de voetjes van baby ontzettend snel groeien is het belangrijk dat de voetjes genoeg ruimte krijgen. Het is niet nodig dat een baby schoentjes draagt. Pas als ze hun eerste stapjes zetten is het belangrijk dat de schoen voorzien is van een stevige zool. Het opmeten van een babyvoetje lijkt misschien onmogelijk, maar met een paar extra handen en de volgende tips is het zeker mogelijk.

Meet de voetjes bij voorkeur in de middag

Gedurende de dag zwellen voetjes enigszins op, vooral bij activiteiten en warm weer. Daarom is het belangrijk om de voeten in de middag op te meten, op het moment dat het de maximale grootte hebben bereikt. In het vervolg daarop is het dan ook verstandig om in de middag schoenen te passen en te kopen.

Schoenmaat opmeten; zo doe je dat het makkelijkst

Het opmeten van de voetjes bij een baby lijkt een onmogelijke klus. Toch is het met deze tip prima te doen. Zorg voor een velletje A4-papier, een potlood, een liniaal en een paar extra handen. Leg het A4-tje op de grond. Plaats de voetjes van de baby op het papiertje en teken de omtrek van de voetjes. Zet een extra lijntje bij de hiel en bij de grote teen zodat je makkelijke meetpunten hebt. Pak nu een liniaal en meet de afstand van de hiel naar de grote teen. Tel hier 1,3 cm bij op (een halve inch). Nu heb je de maat van de voet te pakken. Doe dit ook bij de andere voet. Dit omdat de grootte tussen beide voetjes kunnen verschillen.

Waar moeten de eerste schoentjes aan voldoen

Het is niet nodig om een baby dat nog niet kan lopen schoentjes aan te trekken. Kies bij voorkeur voor slofjes als je de voetjes van je baby lekker warm wilt houden. Pas als ze gaan lopen is het van belang om naar passende schoentjes op zoek te gaan. Laat je kleine wandelaar in huis bij voorkeur op blote voeten of op sokken met antislopnopjes lopen. Zo kan je baby zijn teentjes gebruiken voor extra grip. Als je kindje buiten aan de wandel gaat, kies dan voor schoentjes met een flexibele zool en een stevige hiel. Kijk bijvoorbeeld eens bij Shoesme kinderschoenen voor goede kwalitatieve en betaalbare schoenen voor je baby.

Pas de schoenen

Koop geen schoenen op basis van alleen maar de maat die je gemeten hebt. Omdat de ene schoen de andere niet is, is het belangrijk om de schoenen eerst te passen voordat je ze aanschaft. Controleer of de maat goed is door het voetje helemaal naar achter in de schoen te schuiven en met je duim op de neus van de schoen te drukken. Heb je nog een duimmaat over bij de grote teen? Dan is de schoen goed. Heb je meer ruimte over, of voel je al meteen het teentje? Kies dan voor een maatje groter of juist een maatje kleiner.

Lees ook: Als je kind een eigen kledingstijl gaat ontwikkelen; 5 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *