Recensie: Yoga voor kinderen | Deltas

Van uitgeverij Deltas ontving ik de de kaartenset Yoga voor kinderen. Als ik wel eens buikspieroefeningen of andere oefeningen deed, wilden de kinderen altijd meedoen. Daarom leek mij deze kaartenset wel interessant. Zo kunnen we ook met deze oefeningen onze spieren sterker maken. Ik vertel je meer over deze set.

Yoga voor kinderen

30 speelse houdingen om yoga op een leuke manier te ontdekken

Door op jonge leeftijd met yoga te beginnen, krijgen kinderen een goede start in het leven. Dankzij yoga leren ze zich te concentreren en te ontspannen, verbeteren ze hun motoriek en evenwichtsgevoel. Dit doosje bevat 30 mooi geïllustreerde kaarten waarop ludieke yogahoudingen stap voor stap worden uitgelegd, een boekje met informatie over de voordelen van yoga en leuke spelletjes om de houdingen te oefenen en te onthouden. Zo wordt yoga een fijne dagelijkse gezinsactiviteit! Shobana R. Vinay geeft al meer dan tien jaar yogales aan kinderen in het kleuter- en basisonderwijs. Op basis van haar rijke ervaring heeft ze een speelse yogamethode ontwikkeld die perfect is afgestemd op het ritme en de interesse van kinderen.

Wat is yoga eigenlijk?

Yoga is een levensfilosofie dat zijn oorsprong vindt in het oude India. Het woord “yoga” is afgeleid van het Sanskrietwoord “yuj,” wat ‘verbinden’ of ‘verenigen’ betekent, en het weerspiegelt het kerndoel van yoga: het bereiken van harmonie en eenheid tussen lichaam, geest en ziel.

Aan de hand van eenvoudige tot complexe houdingen in combinatie met de beheersing van de ademhaling is het mogelijk om je lichaam soepel te houden, mentale en lichamelijke spanningen los te laten en daardoor meer energie te krijgen.

Jonge kinderen kunnen al met yoga beginnen, zo leren ze van jongs af aan hun flexibiliteit te verbeteren, krachtiger te worden en nog veel meer. Kinderen zijn van nature meer flexibel en hebben een beter evenwichtsgevoel dan volwassenen, daar door kunnen zij sneller vooruitgang boeken. Veel kinderen vinden het leuk als je samen met hen aan de slag gaat met de asana’s (houdingen) die beschreven staan in deze kaartenset.

Voordelen van Yoga

  • Verbeterde perceptie van de ademhaling
  • Verbeterde coördinatie van bewegingen
  • Ontspanning en kalmte van lichaam en geest
  • Leningheid en versterking van het lichaam en de spieren
  • Verbeterd geheugen en concentratievermogen
  • Het verwerven van een gevoel voor evenwicht
  • Bewustzijn van je lichaam in de ruimte
  • Ontdekking van je eigen potentieel en je eigen grenzen
  • Ontwikkeling van zelfvertrouwen.
Yoga voor kinderen kaartenset

Mijn mening

Deze kaartenset is gewoon leuk vormgegeven. De oefeningen hebben leuke namen, zoals kikker, boom, krijger en koe. Het spreekt dus tot de verbeelding. Op de voorkant staat een afbeeldingen van de houding en op de achterkant staat helemaal beschreven hoe je die houding moet doen. Ook staat erbij vermeld waar de betreffende houding goed voor is: lenigheid, humor, ontspanning, concentratie, sterke spieren en/of evenwicht. Ook wordt er een extra tip gegeven om de oefening nog leuker te maken. In de kaartenset zit ook een boekje voor ouders waar het een en ander wordt toegelicht. Sommige oefeningen zijn heel makkelijk, al voel je ze wel hoor als je het niet gewend bent, andere oefeningen zijn echt heel moeilijk en sommige voor mij niet eens te doen.

Productinformatie

Titel: Yoga voor kinderen – Kaartenset
Auteur: R. Vinay
ISBN: 9789044763546
Verschijningsdatum: april 2023

Deltas: Review: Vogels ontdekken en herkennen | Deltas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *