Recensie: Het grote kookboek voor kinderen | Deltas

Het grote kookboek voor kinderen - Deltas

Elin wil dolgraag leren koken, maar op het moment dat ik ga koken heeft ze altijd wel wat anders te doen. Ze speelt graag buiten of ze zit heerlijk aan haar bureautje op haar eigen kamertje te tekenen. En als we zitten te eten zegt ze weer: ‘Ik wil leren koken!’ Hmm, prioriteiten stellen. Na ja, koken leert ze heus wel een keer, maar een leuke kookboek voor kinderen is natuurlijk nooit verkeerd. Wellicht dat ze tijdens de regenachtige, koude herfstmaanden een lekker in de keuken aan de slag kan. Van uitgeverij Deltas ontving ik het boek ‘Het grote kookboek voor kinderen‘. En omdat het een leuk kookboek voor kinderen is, wil ik je er graag meer over vertellen.

Het grote kookboek voor kinderen

Zo maak je gerechten klaar – stap voor stap uitgelegd – de beste tips voor beginners

Heerlijke lasagne, verrukkelijke gegrilde groentespiesjes, een jammie rijstschotel, … De recepten van deze en een heleboel andere gerechten staan in dit grote kookboek voor kinderen. Heb je interesse voor koken en wil je graag aan de slag in de keuken? Sla dan snel dit boek open en kies een van de vele recepten om van te smullen. Ze zijn allemaal stap voor stap uitgelegd en geïllustreerd met duidelijke foto’s en tekeningen. Bovendien staan er in dit boek een heleboel basistechnieken uitgelegd en tips om recepten op een creatieve manier aan te passen. Ben je allergisch voor bepaalde ingrediënten, dan krijg je alternatieven om deze te vervangen. Eet smakelijk!

Mijn mening

Dit boek is onderverdeeld in 6 hoofdstukken:

  • Fruit en groenten
  • Zuivelproducten en eieren
  • Pasta en aardappelen
  • Vlees en vis
  • Rijst en bonen
  • Koek en cakejes

Zoals je merkt is het nu al een veelzijdig boek. Ook wordt er uitgelegd hoe je het boek het beste kunt gebruiken en leren kinderen ook een paar basistechnieken. Vervolgens wordt er nog op een bladzijde beschreven hoe je het beste veilig kunt werken, want koken kan natuurlijk soms best een beetje gevaarlijk zijn omdat je met scherpe messen en hete pannen te maken hebt.

Hoewel de lay-out er ontzettend leuk en vrolijk uitziet, wil ik er toch een kanttekening bij plaatsen. Aantrekkelijk is niet per se overzichtelijk. Een bladzijde met een recept staat vol en de letters zijn klein. Ik kan mij voorstellen dat er kinderen zijn die daarop afhaken.

Wat ik dan wel weer leuk vind, is dat er vaak bij een recept zo ontzettend veel variaties te bedenken zijn. Een aantal variaties staan dan ook genoemd bij het recept. Bij de bladzijde over Quiches staat niet alleen een basisrecept beschreven, maar ook 3 varianten.

Veel receptenboeken vallen mij tegen omdat ze niet zo toegankelijk zijn voor kinderen. Je hebt er bijvoorbeeld ingrediënten voor nodig die niet bij de supermarkt om de hoek verkrijgbaar zijn, of het recept is zo ingewikkeld, dat je het niet eens gaat doen op een doordeweekse dag na een lange werkdag. Dit boek bevat veel toegankelijke recepten voor kinderen. In ieder geval qua ingrediënten. Toch zijn er een aantal recepten die ik mijn kinderen (en ook zelf niet) nog niet zo gauw zie bereiden of eten.

De uitvoering is prachtig. Het is een ringband, waardoor het boek makkelijk openblijft, maar aan de buitenkant lijkt het een gewone kaft, aan de buitenkant is de ringband dus niet zichtbaar. Het papier is net wat gladder en steviger dan bij een normaal boek. Top dus.

Productinformatie

Titel: Het grote kookboek voor kinderen
Auteur: Abigail Wheatley
Uitgeverij: Deltas
ISBN: 9789044738803
Aantal pagina’s: 128

Lees ook: Recensie: Lekker ijs zelf maken | Camilla Hamid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *