Waar let je op bij het vinden van een passende reisverzekering? 

Reisverzekering afsluiten? Hier let je op!

Ben je op zoek naar een reisverzekering passend bij jou? Veel mensen vinden het lastig om een goede verzekering te vinden voor de reis. Vooral in combinatie met de stress die soms tijdens het voorbereiden van de reis komt, kan je al snel iets over het hoofd zien. Want weet je bijvoorbeeld al welke dekking je nodig hebt? De reisverzekeringen komen in een groot aantal varianten. Iedere dekking is weer anders en kan jou ook weer op een andere manier helpen tijdens onverwachte omstandigheden. Enkele verzekeringen dekken de medische kosten, terwijl andere zich vooral richten op aansprakelijkheid of annulering. Vooraf moet je voor jezelf bepalen welke dekking je nodig hebt bij jouw reisbestemming. 

Medische dekking en het eigen risico

Een reisverzekering met medische dekking is een van de belangrijke aspecten van de verzekering. Het is verstandig om vooraf te weten of je verzekerd bent voor medische noodgevallen, evacuatie of een ziekenhuisopname. Het zijn zaken die jou flinke kosten kunnen geven als je ermee te maken krijgt. In het buitenland lijkt alles immers vele malen duurder te zijn dan in eigen land. Dit komt doordat jouw zorgverzekering lang niet alle kosten kan dekken en je dus de rekeningen zelf moet betalen. Met een goede reisverzekering komt dit niet meer voor. Wel heb je dan vaker te maken met een eigen risico. Deze kan je zo hoog maken als je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je het bedrag moet kunnen dragen als je een schadeclaim indient. 

De doorlopende variant afsluiten met aanvullende opties

De reisduur doet er ook toe bij het vinden van een passende verzekering. Als fanatieke reiziger wil je niet steeds op zoek gaan naar een nieuwe verzekering. Je kan dan een doorlopende reisverzekering van Univé afsluiten. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand als premie, waarna je er te allen tijde gebruik van kan blijven maken. Kijk dan wel elke keer of alles op jouw vakantiebestemming is gedekt. Is dit niet het geval? Maak dan aanpassingen door aanvullende opties toe te voegen. De meeste verzekeraars bieden kosteloze aanpassingen aan gedurende het jaar. Zo blijft de verzekering te allen tijde passend en heb je alle benodigde dekkingen voor jouw vakantiebestemming in handen. De premie gaat wel omhoog als je meerdere opties toevoegt. 

De laatste dekkingen bekijken

Let er bij de verzekeringen te allen tijde op dat alle dekkingen beschikbaar zijn. Neem je veel bagage mee? Dan kan een goede bagagedekking een wereld van verschil opleveren. Mocht jouw bagage onverhoopt verloren raken tijdens de vlucht of gestolen worden, dan hoef je jouw eigendommen niet te vervangen met het geld van de spaarrekening. Je kan dit geld gewoon blijven gebruiken voor jouw vakantie, terwijl de verzekeraar het bedrag vergoedt dat je nodig hebt voor het vervangen van de spullen. En let er uiteraard op dat het annuleren of vroegtijdig afbreken van de vakantie meegenomen is in de dekking. Hoewel je liever geen vakantie wilt annuleren, kan je het beter in jouw bezit hebben. 

Lees ook: Waarom moet je kiezen voor een passende reisverzekering? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *