Hoe stel je de ideale woonverzekering vandaag nog samen? 

Woonverzekering

Wil jij graag goed verzekerd aan het nieuwe jaar beginnen? Dan is het nooit verkeerd om even te kijken of je al een goede woonverzekering hebt. Heb je er al een, dan is het altijd goed om even te kijken of je nog het juiste pakket hebt. Is je woonsituatie namelijk veranderd, dan is de kans ook aanwezig dat je je woonverzekering even moet aanpassen. Wij laten puntsgewijs zien wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zetten we de stappen op een rij die je moet zetten om tot een woonverzekering te komen die passend is bij jouw situatie. Zo ben je in een keer heel veel risico’s uit en kun je er zeker van zijn dat het woongenot dat je nu ervaart, ook in de toekomst nog lang beschikbaar zal zijn. 

Stap 1: Wat heeft jouw woonsituatie nodig? 

Ga je een woonverzekering afsluiten, dan zul je zien dat er twee opties zijn waaruit je kunt kiezen. De eerste is de inboedelverzekering. Met deze polis kun je alle spullen die in je woning staan, verzekeren. Dat is belangrijk, want als er een keer iets in je huis gebeurt waardoor er schade ontstaat aan je spullen, dan kun je je verzekering bellen om de schade te laten uitkeren. Daarnaast biedt een inboedelverzekering ook hulp in situaties die je misschien niet meteen in gedachten had. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercriminelen. Deze kunnen veel van je stelen door gebruik te maken van de zwaktes in de beveiliging van je computer. Zorg er daarom altijd voor dat je je computer goed beveiligd. En neem een inboedelverzekering zodat je een goed vangnet hebt wanneer het eens helemaal misgaat. 

Stap 2: wel of geen opstalverzekering toevoegen? 

We gaven het al aan: er zijn vaak twee opties wanneer het gaat over een woonverzekering. De tweede optie is de opstalverzekering. Met het opstal verzekeren wordt bedoeld dat je een verzekering afsluit voor schade die je kunt oplopen aan je woning zelf. Het is namelijk belangrijk om te weten dat verzekeringsmaatschappijen onderscheid maken tussen de spullen die in je woning staan en de woning zelf. Niet zelden denken mensen daarom dat een inboedelverzekering ook gebruikt kan worden om schade aan de woning te dekken, maar niets is minder waar. Daardoor komen deze mensen van een koude kermis thuis en wordt hun probleem alleen maar groter. Hun schade kan immers niet uitgekeerd worden door de verzekering waardoor zij er zelf voor opdraaien. Heb je in dat geval niet genoeg financiële reserves achter de rug, dan kan dit (forse) financiële problemen opleveren.

Huur jij een woning? Dan heb je geen opstalverzekering nodig. In dat geval is dit de verantwoordelijkheid van je huurbaas.

Stap 3: je verzekering gelijk afsluiten 

Nu je weet wat een goede woonverzekering voor je situatie is, is het tijd om deze gelijk af te sluiten. Surf even naar de site van je verzekeringsmaatschappij om vandaag nog een polis samen te stellen en hem af te sluiten. Dit is een kwestie van een paar muisklikken. 

Lees ook: Welke verzekering heeft jouw bedrijfswagen nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *