Welke verzekering heeft jouw bedrijfswagen nodig?

Autoverzekering voor je bedrijfswagen.

Als je een auto hebt gekocht voor je bedrijf, moet je deze verplicht laten verzekeren. Iedereen die namelijk met een auto op de openbare weg wil, moet diens wagen voorzien van een verzekering. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een passende verzekering af te sluiten, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Wij laten je daarom graag zien wat je in je achterhoofd moet houden wanneer je een polis gaat samenstellen. Er is namelijk veel om uit te kiezen, dus ga er even voor zitten, zodat je een zakelijke autoverzekering kunt samenstellen dat je weinig kost, maar waar je heel veel profijt van zult hebben.

Wat heeft je bedrijfswagen nodig?

Regelmatig gebeurt het dat ondernemers enkel kijken naar de kosten die een autoverzekering met zich meebrengt. Dat is weliswaar niet onbegrijpelijk, maar het is niet altijd de beste manier om een autoverzekering af te sluiten. Het gaat er namelijk om dat je kiest wat je auto nodig heeft. Dat kun je achterhalen door te kijken naar de leeftijd van je auto. Hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je verzekering hoeft te zijn. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Is je wagen ouder, dan is deze minder waard en daardoor kan het niet meer de moeite waard zijn om je wagen te herstellen wanneer deze forse schade heeft opgelopen. Wil je dus een passende verzekering afsluiten, dan is het goed om te zorgen dat je een verzekering kiest die bij de leeftijd van jouw auto past. Daarnaast zijn er ook nog aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten, maar voordat we daar nader op ingaan, zullen we eerst de drie basisverzekeringen bespreken.

De drie mogelijke basisverzekeringen

In de categorie verplichte basisverzekeringen van Univé zul je drie opties vinden, we behandelen ze van meest naar minst uitgebreid. De eerste is de allrisk verzekering. Deze verzekering is voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn. Alle schadeposten worden gedekt. De tweede optie is de WA+ beperkt casco verzekering. Deze polis dekt vele vormen van schade, maar niet de schade die jij hebt opgelopen als jij een ongeluk veroorzaakt hebt. Is er in je wagen ingebroken? Dan kun je deze schade wel laten verhalen, net als bijvoorbeeld ruitschade. Heb je een bedrijfswagen van negen jaar of ouder? Dan is de WA-verzekering de beste optie. Met dit pakket wordt de schade die jij aan anderen berokkend hebt, altijd uitgekeerd.

Voeg optionele verzekeringen toe

Wanneer je meer uit je verzekering wilt halen, kun je extra opties toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is niet verplicht, maar wel heel handig. Ben je op weg naar een klant en merk je dat je bedrijfswagen vreemd doet, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar die zal zorgen dat er gelijk een monteur naar je toekomt. Deze zal bekijken wat er loos is en, indien veilig en mogelijk, de schade gelijk repareren. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer krijgen. Check de voorwaarden van deze polis en voeg hem dan toe aan je bedrijfswagenverzekering.

Lees ook: De verschillen tussen een WA, WA + Beperkt Casco en allrisk autoverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *