Review: Dino Ranch: Ride to the Rescue – Nintendo Switch | Mindscape

Mindscape Dino Ranch Ride to the Rescue

Dino’s is een thema wat al gauw in de smaak valt bij veel kinderen. Zo ook bij Joas. Toen we van Mindscape een pakketje ontvingen met daarin 5 games voor de Nintendo Switch, wilde Joas meteen aan de slag met het spel Dino Ranch: Ride to the Rescue. In dit artikel deel ik je onze ervaringen.

Dino Ranch: Ride to the Rescue

Ga op een dino-avontuur in de Dino Ranch: Ride to the Rescue de game gebaseerd op de geliefde animatieserie Dino Ranch!

De eitjes van de Dinomites zijn uit de broederij verdwenen en de rust van de Ranch staat op het spel! Help het dino-tastische trio Jon, Min en Miguel helpen om de gestolen eieren te zoeken en terug te brengen naar de Ranch. Maar pas op, de ondeugende Tinhorns kunnen iets te maken hebben met deze verdwijning…

Met hulp van de beste ranchers begin je aan een spannende reis met missies vol avontuur en nieuwe dinosauruseieren om uit te broeden! Spring met Jon, voed en verzorg Dinomites met Min. Bouw en repareer gereedschappen met Miguel om het mysterie van de gestolen eieren op te lossen!

Ontdek en speel

Race samen met Jon en Blitz terwijl hij razendsnel door de ranch en zijn omgeving zoeft. Neem deel aan dynamische minigames om de verloren eieren te vinden en je geweldige lassovaardigheden te laten zien!

Verzorg en broed

Stap in de cowboyschoenen van Min en Clover, de verzorgers van de broederij. Toon je liefde en zorg voor de schattige dinosaurussen terwijl je ze voedt en ervaar de pure vreugde van het uitbroeden van nieuw gevonden eieren.

Bouw en repareer

Elk groot avontuur vereist vindingrijkheid! Werk samen met Miguel om essentiële gereedschappen te bouwen en te repareren en obstakels te overwinnen met de explosieve Tango en haar kracht!

Mijn mening

Het spel Dino Ranch: Ride to the Rescue is gebaseerd op de animatieserie Dino Ranch. In Nederland is het niet echt bekend, wel kunnen we deze serie bekijken op YouTube.

Sluit je aan bij de familie Cassidy op hun avonturen boordevol actie op de fantastische westernboerderij. Op de boerderij zwerven dinosaurussen en worden dinosauruseieren uitgebroed. De dino’s worden verzorgd door de familie Cassidy. Terwijl de jonge ‘rancheroos’ de kneepjes van het vak leren, ontdekken ze de spanning van het ranchleven samen met alle onvoorspelbare uitdagingen van het buitenleven. Probleemoplossing, levenslange vriendschappen, sterke familiebanden, dierverzorging en nog veel meer spannende ervaringen wachten op je in de afleveringen!

Wat vond Joas ervan?

De eerste indruk is goed. De cover ziet er vrolijk en gezellig uit, echt één die opvalt en die je er vanwege de uitstraling meteen bij pakt. Het is meteen duidelijk dat het spel voor het wat jongere kind is bedoeld. Ik denk dat het voor oudere kinderen wat kinderachtig is. Joas van ons is 8 jaar, ik ben benieuwd wat hij ervan vindt en of hij het nog leuk vindt. In het spel ben je een van de personages die op Dino Ranch woont. In het spel draait het erom dat je gestolen eieren opspoort en weer terugbrengt. Daar kan jij bij helpen. Tijdens het spelen van de minigames ga je op missie en beleef je dinotastische avonturen.

Maar nu de vraag: vond Joas het wat? Ja, Joas vond het leuk om het spel te spelen. Hij heeft het helemaal uitgespeeld. Wat wij al dachten, is Joas eigenlijk net wat te oud voor dit spel, toch vond hij het leuk om het een keer te spelen. Voor jongere kinderen is spel dus zeker een aanrader! Voor oudere kinderen is het een keer leuk, maar zijn er zeker uitdagendere spellen te verkrijgen.

Dino Ranch - Ride to the rescue | Mindscape

Productinformatie

Titel: Dino Ranch: Ride to the Rescue
Platform: Nintendo Switch
Uitgeverij: Mindscape
PEGI: 3 jaar

Lees ook: Review: Life in Willowdale – Nintendo Switch | Mindscape

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *