Review – De educatieve set Hubelino Leren Rekenen

Hubelino Leren Rekenen

Ken je Hubelino al? Wij zijn er fan van, zowel van de knikkerbanen als van de educatieve sets. Over de 45-delige knikkerbaan schreef ik al eerder een review. Het bouwen van een Hubelino Knikkerbaan is ontzettend leuk voor thuis, maar het sluit ook heel goed aan bij de kerndoelen voor Techniek in het basisonderwijs. Er is dan ook een lesbrief beschikbaar, waarin 10 activiteiten beschreven staan voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs.
Ook de drie educatieve sets van Hubelino zijn zowel voor thuis als voor op de basisschool geschikt. Maar niet alleen daar, ook wordt het veel gebruikt op peuterspeelzalen, gastouderopvang, BSO en kinderdagverblijven.
Er zijn drie verschillende educatieve sets:

  • Hubelino Leren Tellen
  • Hubelino Woorden Leren
  • Hubelino Leren Rekenen

Van Robbie’s Toys – Hubelino ontving ik alle drie de sets om uit te proberen.

Leren Tellen & Woorden Leren

Wij ontvingen deze sets toen Elin 3,5 jaar was. De set Leren Tellen sloot op dat moment het meest aan bij de ontwikkeling van Elin, en Elin heeft met deze set goed leren tellen.
Nu is Elin net 4 jaar geworden en zit sinds de zomervakantie in groep 1 (combinatiegroep 1/2). Op haar school worden letters aangeboden en die ze geleerd heeft herkent ze overal. Daarom is nu de set Woorden Leren het leukst voor haar. En voor Elin maakt het helemaal niet uit of het schrijfletters of hoofdletters zijn, de geleerde letters herkent ze, ongeacht of het nu hoofd- of schrijfletters zijn.

Hubelino Leren Rekenen

Dan is er nog de set Leren Rekenen. In deze set zitten diverse bouwsteentjes met de getallen 0 t/m 9, elk getal heeft een eigen kleur. Daarnaast zijn er nog de +, -, =, < en > tekens en nog wat kleine grondplaatjes. Genoeg materiaal om leuke sommetjes en opdrachtjes mee te maken. Voor nu is deze set het minst in trek, want Elin is helemaal nog niet met sommetjes bezig. Maar ik weet zeker dat deze set weer tevoorschijn komt, zodra ze wel aan sommetjes maken toe is. Want deze set is absoluut een goed hulpmiddel bij het leren rekenen, vooral voor kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool. Groot voordeel van Hubelino is dat het 100% compatibel is met Duplo, zodat je ook de Duplobouwsteentjes kunt inzetten om te leren rekenen.

Onderwijs

Omdat deze sets heel goed in het basisonderwijs te gebruiken is, heeft Juf Bianca bij elke van deze set een lesbrief geschreven met zes activiteiten. Deze lesbrieven zijn ook heel goed thuis te gebruiken om samen met je kind(eren) aan de slag te gaan met lezen, tellen en rekenen.

Productinformatie

Hubelino Leren Rekenen is voor ? 39,95 te koop in de webshop van Robbie?s Toys.
De lesbrieven zijn verkrijgbaar in de webwinkel voor ? 5,95 per stuk.

* Voor dit artikel hebben wij een review-exemplaar ontvangen en in dit artikel is gebruik gemaakt van een affiliatelink *

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *