Review: Speed | White Goblin Games

Speed | White Goblin Games

Speed – het snelste kaartspel ter wereld! van White Goblin Games. Durf jij het aan? Nou, ik niet. Met spelletjes heb ik sowieso al moeite om van mijn man te winnen, en als het gaat om een snelheidsspelletje dan weet ik bij voorbaat al dat ik het niet van hem ga winnen. En na een paar potjes van dit spel blijkt het ook echt zo te zijn, ik kan het niet winnen van mijn man.

Speed

Het snelste spel ter wereld! Speel al je kaarten op de twee stapels in het midden. Let op de kleur, het aantal en het symbool op de kaarten… en probeer daarna sneller te zijn dan je tegenstander!

Inhoud

Het kaartspel Speed bevat 60 kaarten.

Voorbereiding

Op de kaarten vind je zes verschillende symbolen, in zes verschillende kleuren en in vijf verschillende aantallen. Elke speler krijgt 30 kaarten en legt die als trekstapel voor zich op tafel. Daarna legt hij er één van open in het midden van de tafel en pakt er drie in zijn hand.

Spelregels

Bij het startsein probeer je zo snel mogelijk al je kaarten uit te spelen door een kaart uit je hand op één van de open kaarten op tafel te leggen. Je mag een kaart spelen als:

  • een symbool hetzelfde is als de bovenste kaart op tafel
  • een kleur hetzelfde is als de bovenste kaart op tafel
  • het aantal symbolen op de kaart hetzelfde is als de bovenste kaart op tafel

Je mag je handkaarten steeds aanvullen met de kaarten van jouw trekstapel totdat je er weer drie op je hand hebt.

Einde van het spel

De spelers spelen tegelijkertijd en degene die als eerste al zijn kaarten heeft uitgespeeld heeft het spel gewonnen.
Dus probeer met dit snelste spel ter wereld altijd sneller te zijn dan je tegenstander.

Mijn mening

Omdat je dit spel in een paar minuten gespeeld hebt, is het leuk als opwarmertje voor een ander spel, als tussendoortje of als je slechts een paar minuten tijd hebt voor een spelletje. Toch is het ook weer een spelletje wat je steeds toch nog een keer wilt spelen. En dan nog een keer, en nog een keer. Tsja, ik wil natuurlijk ook wel eens winnen. Je kunt je kaarten natuurlijk ook tactisch neerleggen, maar snelheid en tactiek, dat wordt ‘m niet echt. Na een paar potjes spelen is de lol voor dat moment er wel een beetje af en schakelen we graag over naar een spel waar je langer over doet, zoals Kingdomino.
Al met al: een leuk spel voor eventjes tussendoor of als opwarmertje. Al word je van dit spel ook wel weer vrolijk, melig en fanatiek 🙂

Productinformatie

Titel: Speed
Uitgeverij: White Goblin Games
Leeftijd: Vanaf 6 jaar
Speelduur: 2 minuten
Aantal spelers: 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *