Recensie: Contact! | Esther van der Ham

Contact! Esther van der Ham | C-serie | Droomvallei Uitgeverij

– Diep vanbinnen wil iedereen goed zijn –
Heb je het boek Controle! gelezen van Esther van der Ham? In dit boek nam het verhaal een onverwachte wending. ‘Hoe heeft het zover kunnen komen?’ vraag je je dan af. Hoe het zover heeft kunnen komen lees je in het tweede deel: Contact!

Contact!

In dit tweede deel maak je kennis met Emma. Emma is de zus van Marjolein, de hoofdpersoon uit het boek Controle! Emma, gescheiden en moeder van twee kinderen, Sven en Annabel, zit in de gevangenis. Vier jaar in de gevangenis is geen pretje. Haar kinderen ziet ze nauwelijks meer. Ze wordt buitengesloten door haar medegevangenen. Praten doet ze niet en wil ze niet, want de stemmen in haar hoofd leggen haar het zwijgen op. Schilderen is één van de bezigheden van Emma in de gevangenis, een manier waarop ze zich wel kan uiten. Als Emma zo tegen het einde van haar vier jaren gevangenisstraf toch haar verhaal vertelt, kan de weg naar herstel pas echt beginnen.

De schilderijen die Emma in de gevangenis maakt gaan nog een heel belangrijke rol spelen als Emma na haar vrijlating haar leven weer mag gaan oppakken. Haar leven oppakken blijkt niet vanzelf te gaan. Want hoe herstel je het contact weer met je zus, je moeder, je kinderen, je ex-partner? Kan het contact nog wel hersteld worden? En wat is nu belangrijk om voor te leven? Carrière, status, geld, je uiterlijk? Iets waar niets van overbleef toen ze in de gevangenis belandde. Maar wat blijft er wel over? Emma pakt langzaam maar zeker de draad van haar leven weer op. Daarbij krijgt ze hulp, toch wel uit onverwachte hoek.

Mijn mening

Na het eerste deel ben je benieuwd hoe het zover heeft kunnen komen met Emma. Gelukkig was daar dan het tweede deel; Contact! Hier lees hoe Emma tot haar daad is gekomen. De eerste 100 bladzijden spelen zich alleen maar binnen de gevangenismuren af. Als je zelf bijna het opgesloten, benauwde gevoel van de vier muren om je heen begint te voelen, mag Emma gelukkig op proefverlof. Letterlijk een verademing. In het boek leer je Emma kennen en het is niet moeilijk om je helemaal in de huid van Emma te kruipen. Daarom lees je het liefst het boek in één keer van voor tot achter uit. Ondanks wat ze gedaan heeft – ze zit natuurlijk niet voor niets in de gevangenis – kun je veel sympathie voor Emma opbrengen.

Het boek komt tot een heel mooi einde! Toch blijf je nog wel met wat vragen zitten. Over Fatima en over Ramona, haar medegevangenen. Hoe zou het met hen aflopen als ze uit de gevangenis komen? Maar gelukkig, en daar kijk ik al helemaal naar uit, komt er een derde deel in de serie!

Andere delen in de C-serie

  • Deel 1: Controle: Marjolein is de hoofdpersoon.
  • Deel 2: Contact: hierin staat Emma centraal, de oudere zus van Marjolein.
  • En deel 3: Confrontatie: gaat over Annabel, de dochter van Emma.
  • Deel 4: Censuur: gaat over Lisa, de dochter van Marjolein en dus een nichtje van Annabel.
  • Deel 5: Carrousel: gaat over Sven, de zoon van Emma en zijn ex-vrouw Mel

Productinformatie

Titel: Contact!
Auteur: Esther van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-91886-82-9

Contact | Esther van der Ham

Lees ook: Recensie: Vlucht naar Libanon

#spon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *