Recensie: Missie Manhattan | Barbara Fuchs

Missie Manhattan

Je vader woont al 10 jaar in New York en jij woont met je moeder, broers en zussen in Nederland. Je ziet je vader nauwelijks en je vader ziet ook jou niet opgroeien. Natuurlijk is er telefoon, whatsapp en skype, maar dat is toch niet echt. Dan wordt je moeder ziek en ze kan niet meer beter worden … Hierover gaat het in het boek ‘Missie Manhattan’ van Barbara Fuchs.

Missie Manhattan

Dit verhaal gaat over vier tieners; Lex van 16 jaar , de tweeling Sam en Maud van 14 jaar en Axel van 12 jaar. Toen ze nog klein waren kreeg hun vader een baan aangeboden in New York. Hun vader heeft deze droombaan aangenomen met het plan dat de rest van het gezin later achterna zou komen. Maar dat is nooit gebeurd. En nu … 10 jaar later … is hun moeder ernstig ziek (maar daar weet vader nog niets van) en de kinderen vinden dat hun vader weer bij hen in Nederland moet komen wonen.

Samen met hun avontuurlijke en maffe oma bedenken ze een plan waar hun moeder niets vanaf weet. Met z’n vijven stappen ze in het vliegtuig op weg naar Manhattan, met maar één missie. Samen beleven ze de meest grappige, avontuurlijke, liefdevolle, maar ook criminele avonturen. Maar zal de missie slagen en zal hun vader weer voorgoed in Nederland bij hen komen wonen?

Mijn mening

Missie Manhattan is een jeugdroman. Het is een leuk, grappig, avontuurlijk, spannend en liefdevol verhaal over een familie in duizend kleuren. Vanwege de vele avonturen is het een leuk en grappig boek om te lezen. De maffe en nog ondernemende oma maakt het verhaal nog leuker. Maar het is niet alleen leuk en grappig, de ziekte van hun moeder maakt dat het verhaal toch ook een serieuze lading heeft. Al weet je natuurlijk best wel hoe het verhaal af gaat lopen, toch is het eind van het verhaal een mooi eind, en zelfs een tikkeltje romantisch 🙂
En hoe leuk … deel 2 is er ook al. Ik kan niet wachten om die te lezen. De recensie volgt later.

Productinformatie

Titel: Missie Manhattan – Familie in Duizend kleuren
Auteur: Barbara Fuchs
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 9789491886928
Leeftijd: vanaf ongeveer 9 jaar
Aantal pagina’s: 209
Prijs: € 14,95

Lees hier meer recensie over boeken uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *