Recensie: Zingen is gaaf! | Esther en Yvonne van der Ham

Zingen is gaaf!

Wat is er nu leuker om met je kind(eren) te zingen!? Of het zingen nog leuker te maken in je kleuterklas? Zingen geeft plezier, en dat laten Loesje en Snoesje in het boekje “zingen is gaaf!” zien.

Zingen is gaaf!

Zingen is gaaf, ontspannen en fijn. Loesje en Snoesje, twee katten, weten dat maar al te goed. Maar waarom zijn ze zo dol op zingen? Dat lees je in dit boekje. Loesje en Snoesje weten steeds meer dieren zo enthousiast te maken, dan ze op een dag in een lange stoet door het bos lopen.

Dit boekje gaat dus over Loesje en Snoesje die allebei erg van zingen houden. Op elke linkerbladzijde staat een korte tekst met een bijbehorende vraag over zingen die je aan je kind(eren) kunt stellen. Of er staat een liedje wat je samen kunt zingen. Daarnaast leer je op een speelse manier ook de eerste beginselen van muziek. Sterk en zacht, langzaam en snel, hoog en laag, droevig en vrolijk, en over de maat van de muziek. Op elke rechterbladzijde staat een vrolijke, kleurrijke illustratie. Het tweede deel van het boekje is voor degenen die nog meer willen weten over muziek en zingen. Daar staat op een eenvoudige manier wat extra uitleg beschreven over de verschillende muzikale elementen. En deze muzikale elementen worden ondersteund met een bijpassend kinderliedje. Dit maakt het voor kinderen nog begrijpelijker.

Onze mening

Wij vinden “zingen is gaaf!” een erg leuk boekje wat zeer geschikt is voor thuis, kleuterklassen en op kinderdagverblijven. Op een zeer eenvoudige manier worden verschillende muzikale elementen uitgelegd en door de bijpassende liedjes kunnen kinderen het ook voelen en ervaren. De liedjes zijn voor een ieder wel bekend, dus je kunt het zo met je kind(eren) zingen. De vraag die onderaan elke bladzijde staat, geeft voor kinderen nog meer verdieping en laten kinderen nadenken over zingen. Het zijn voor kinderen nog best wel moeilijke vragen.

De illustraties zijn zeer vrolijk en kleurrijk en daarmee erg aansprekend voor kinderen. De illustraties ondersteunen het verhaal heel goed. Niet alleen zingen maakt je vrolijk, maar ook deze schitterende plaatjes maakt je vrolijk. En daarmee is het boekje een heel mooi vormgegeven boekje en straalt het een en al vrolijkheid uit. Zelfs bij sommige woorden is een bepaald lettertype gekozen wat helemaal past bij het woord, en dat maakt het boekje echt helemaal af!

Productinformatie

Titel: Zingen is gaaf!
Auteur: Verhaal en illustraties door Esther van der Ham, liedjes en muzikale ondersteuning door Yvonne van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-91886-46-1
Formaat: A5, liggend, hardcover
Prijs: ? 14,95

Lees hier meer recensies van boeken uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

*Voor dit artikel heb ik een recensie-exemplaar ontvangen*

Reactie (2)

  • Lifestyle Mommy's ~ Linda| 9 januari 2018

    Dat klinkt als een heel vrolijk boek ? fijn dat het zowel leuk als leerzaam is

  • Recensie: Vogel Vera in het wonderbos - Esther van der Ham - Puntsgewijs| 25 januari 2018

    […] hier de recensie van Zingen is gaaf! van Esther en Yvonne van der Ham, uitgegeven door Droomvallei […]

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *