Hier heb ik al verschillende reviews van voorbij zien komen op diverse blogsite: puzzelboekjes voor jonge kinderen van Denksport Junior. Ik werd er nieuwsgierig naar (reviews op blogsites werken dus ;-)) en kocht het boekje mijn eerste puzzelboek voor Elin. Ik merkte dat ze het ontzettend leuk vindt om te doen en dat ze het ook best goed kan.

Afgelopen jaar heeft Denksport de Junior collectie gerestyled. Het heeft een eigentijdse, speelse, frisse look, die kinderen aanspreekt. Ook is de Junior-collectie uitbreid met 4 nieuwe titels.
Van Denksport ontving ik drie van de vier nieuwe titels om te testen:
– Mini mix voor Peuter: 2 – 4 jaar
– Mini mix voor Kleuters: 3 – 5 jaar
– Spelen met kleur: 6 – 8 jaar

Denksport junior

Denksport JuniorMini mix voor peuter
Joas is 2 jaar en 3 maanden en samen met hem ging ik aan de slag met mini mix voor peuters. In het boekje vind je vier soorten puzzels:
– lijnpuzzel
– welke hoort er niet bij?
– hoeveel zijn het er?
– kleurplaat
Hoewel het er duidelijk, eenvoudig en gestructureerd uitziet, Joas is echt nog te klein om serieus aan de slag te gaan met deze puzzel. Hij wil gewoon ‘kleuren’ (lees: krassen)! Na ja, ook prima! Joas is er nu nog niet aan toe, dus over een poosje nog maar eens proberen. Het boekje loopt vast niet weg. Het is wel echt een aanrader voor kinderen van 2 – 4 jaar die er wel aan toe zijn!

Mini mix voor kleuter
Elin is 4 jaar en 3 maanden en samen met haar ging ik aan de slag met mini mix voor kleuters. In dit boekje vind je verschillende soorten puzzels, zoals:
– doolhof
– van cijfer naar cijfer lijnpuzzel
– welke hoort er niet bij?
– dobbelsteenkleuren
– zoek de verschillen
– wat hoort bij elkaar?
– telpuzzels
Dit boekje is zeer geschikt voor Elin, en na een korte uitleg kan ze heel goed zelf aan de slag met een puzzel. Sommige opdrachten hebben net iets meer uitleg nodig, maar als ze eenmaal doorheeft hoe een puzzel werkt, wil ze de een na de andere puzzel doen.

Spelen met kleur
Dit boekje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ik schatte zo in dat Elin deze tekenopdrachten ook wel zou kunnen maken. En dat klopte ook. Ze kent de kleuren, ze kent de cijfers tot 20, dus snappen doet ze het allemaal prima. Ik merkte alleen dat een bladzijde nog veel te veel en te groot voor haar is. Het duurt gewoon te lang voordat een puzzel Denksport Junioraf is en daarom pakt ze liever het ander puzzelboekje met wat kortere opdracht. In dit boekje staan 6 verschillende opdrachten:
– kleur op nummer
– kleurplaten
– spiegeltekening
– kleur op kleur
– dobbel en kleur
– tovertekeningen

Onze mening

We kunnen concluderen dat Joas er in ieder geval nog niet aan toe is om met een puzzelboekje aan de slag te gaan. Toch ben ik positief over dit boekje. Het puzzelboekje is een leuk en leerzaam boekje voor peuters. Het ziet er vrolijk uit en de opdrachten zij duidelijk en overzichtelijk.
Elin vond het wel ontzettend leuk om ermee aan de slag te gaan. In de boekjes mijn eerste puzzelboek en mini mix voor kleuters werkt ze graag. De opdrachten zijn kort en overzichtelijk, voor haar leeftijd prima te doen. De boekjes zien er kleurrijk en aansprekend uit. Ik weet dus zeker dat dit niet de laatste boekjes zal zijn die we voor haar zullen aanschaffen.

Productinformatie

Mini mix voor peuters: ? 3,75
Mini mix voor kleuters: ? 3,50
Spelen met kleur: ? 4,25

Je kunt deze boekjes, en alle andere puzzelboekjes uit de junior-collectie vinden op de website van Denksport.

Heb jij (en je kinderen) al kennis gemaakt met Denksport Junior? En wat vind je ervan?

Share this: