Review: Hubelino uitbreidingsset Swing

Hubelino Swing

Een tijdje geleden mocht ik een dagje op de Kreadoe-beurs staan bij de stand van Hubelino. Bij de stand stonden diverse knikkerbanen klaar om te showen. Van groot tot klein. De kinderen – maar ook de (groot)ouders – waren niet meer weg te slaan bij de knikkerbaan. Elke keer werd de knikker weer bovenaan gelegd om vervolgens de weg naar beneden af te leggen. De knikker werd nauwlettend gevolgd door de kleine kinderoogjes.? En als dank voor een dagje meehelpen op de beurs kreeg ik de Hubelino Uitbreidingsset Swing.

Hubelino knikkerbaan

De bouwstenen en baanelementen van Hubelino zijn 100% compatibel met de bouwstenen van Duplo. Door Hubelino-baanelementen toe te voegen aan de Duplo-stenen (die je wellicht al in huis hebt) cre?er je veel bouw- speelplezier en geef je hiermee Duplo een tweede leven. De baanelementen hebben meerdere vormen, kleuren en grootten en daarvoor zijn er oneindig veel combinatiemogelijkheden; van simpele constructies tot complexe stellages.
Met de knikkerbaan ontwikkelen kinderen zich op een speelse manier en raken ze vertrouwend met zwaartekracht en versnelling, ze verbeteren hun motorische vaardigheden, hun creativiteit en logisch denken.
De bouwstenen en baanelementen wiebelen niet, ze glijden niet weg en vallen niet om, en hiermee maak je een stevige en degelijke knikkerbaan.

Hubelino uitbreidingsset Swing

Naast de diverse basisset en baanelementensets heeft Hubelino ook een aantal uitbreidingssets. Zo heb je de trechter, de katapult en de swing, en in april komen er nog twee nieuwe sets bij, de wipwap en de wissel. Deze speciale uitbreidingselementen hebben een oranje kleur en daardoor goed te herkennen. Met deze uitbreidingen kun je nog spectaculairdere en spannendere knikkerbanen bouwen. Ik ontving uitbreidingsset Swing als dank voor een dagje helpen op de Kreadoe . Als de knikker de Swing inrolt dan zal de knikker heen en weer blijven bewegen totdat de knikker uiteindelijk in het midden of naar links, of naar rechts valt. Altijd spannend dus omdat je nooit weet welke kant de knikker op zal rollen. Daarbij is het nog een extra uitdaging om de knikkerbaan kloppend te krijgen, want de knikker moet aan beide kanten van de Swing verder kunnen rollen.

In deze set zit 2x de swing samen met wat extra baanelementen, bouwstenen, een grondplaat, knikkers en een handleiding. Deze uitbreidingssets zijn niet geschikt om als eerste set aan te schaffen, maar zijn bedoeld als extra aanvulling op de basisset die je al hebt.

Mijn mening

Joas is 2 jaar en echt nog te klein om een goedlopende knikkerbaan te bouwen. Toch is hij al bezig om ‘een knikkerbaan’ te bouwen en de knikker te laten rollen. Elin is 4 jaar en kan al een eigen kleine knikkerbaan bouwen. Mama vindt het stiekem nog best wel moeilijk om een knikkerbaan te bouwen, dus samen met (de technisch natuurkundige) papa is een knikkerbaan bouwen het leukst. Alleen vindt Joas het ook nog leuk om de baan weer af te breken, nog voor deze ?berhaupt is opgebouwd. De Swing is een leuke en spannende aanvulling op de sets die we al hebben. Joas heeft alleen geen geduld om de knikker uit te laten rollen totdat het vanzelf naar links of naar rechts valt. Hij duwt de knikker eigenhandig een kant op.
Wij zijn echt fan van Hubelino. Het is stevig, degelijk, duurzaam en heeft een goede kwaliteit. Voordeel is dat je je eigen Duplo-stenen kunt gebruiken om een nog hogere knikkerbaan te bouwen. Het is ook leerzaam, kinderen ontwikkelen met Hubelino zich op een leuke en speelse manier.

Ook in het basisonderwijs is de Hubelino-knikkerbaan goed te gebruiken. Elke basisschool zou een set moeten hebben vind ik. De lessen uit het techniekboek sluiten aan bij de kerndoelen van het techniekonderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *