Review: Denksport Junior – Van punt naar punt

Ik heb er al eens eerder een review over geschreven; de puzzelboekjes voor kinderen van Denksport. Er zijn diverse soorten puzzelboekjes verkrijgbaar voor kinderen vanaf al 2 jaar. Afgelopen week ontving ik van Denksport het boekje van punt naar punt voor kinderen van 4 tot 6 zijn. Elin is nog steeds enthousiast bezig met de puzzelboekjes die we de vorige keer hebben ontvangen, met dit boekje zal dat vast ook wel goed komen.

Denksport Junior – van punt naar punt

Denksport junior – van punt naar punt is een geheel nieuwe uitgave. Het is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 tot 6 jaar. Het merendeel van de puzzels in het boekje zijn de lijnpuzzels. Je verbind de puntjes met een lijn van 1 naar 2 naar 3, enz. Ben je bij het laatste nummertje aangekomen dan zie je een mooie tekening die je verder in kunt kleuren. Daarnaast staan er ook nog een aantal mandala’s in het boekje, met een voorbeeld die je na kunt kleuren en ook nog een paar kleurplaten.

Mijn mening

Alleen al als je de voorkant bekijkt word je helemaal vrolijk. Het is mooi en kleurrijk en nodigt uit om mee aan de slag te gaan. Elin zit nu in groep 1 en is momenteel best wel met cijfers en met tellen bezig. De lijnpuzzels leek mij een mooie oefening voor haar om verder te oefenen met de getalrij en getalherkenning. Elin beheerst nu bijna de getalrij tot 30. De eerste aantal lijnpuzzels gaan tot nummer 30 en met zo af en toe een heel klein beetje hulp lukt het haar al aardig. Later in het boekje wordt het wat moeilijker, dus is het een goede en speelse oefening om nog verder te komen. Eigenlijk is het nog niet eens nodig om te oefenen, want eind groep 1 moet ze tot 10 beheersen.

Daarnaast zijn deze puzzels ook een goede oefening voor de concentratie, doorzettingsvermogen en motoriek. Want zie als 4-jarige maar eens een strak lijntje van het ene getalletje naar het andere te zetten…
Elin vindt het onwijs leuk om met de boekjes aan de slag te gaan en ze pakt het er dan ook regelmatig bij. In mijn tas zit ook altijd een puzzelboekje en een doosje met stiften voor als we eens ergens wat langer moeten wachten.

Ook blijkt ze de mandala’s uit het boekje erg leuk te vinden! Ze maakt graag het voorbeeld precies na. Op de achterkant van dit puzzelboekje staan een aantal voorbeelden van ander puzzelboekjes en ze ontdekte dat er ook een puzzelboekje was met (bijna) alleen maar deze mandala’s. Volgens mij moet ik naar de boekhandel … ๐Ÿ˜‰

Productinformatie

Denksport Junior – Van punt naar punt is geschikt voor kinderen van ongeveer 4 – 6 jaar. Het boekje is hier verkrijgbaar voor โ‚ฌ 4,25.

 

 

Share this:

15 reacties

 1. Wat een leuke win actie. Ik doe graag mee voor Simon, het zoontje van mijn zus! Nu duimen?

 2. Ik doe heel graag mee voor Lucas & Eva ๐Ÿ˜€ zij zijn dol op puzzelen ๐Ÿ˜€

 3. Leuk, ik doe graag mee voor de kids op mij bso. Die vinden dit zeer interessant.

 4. Miekske Dingens

  23 maart 2018 at 11:28

  Ons zoontje is nog te jong, maar mij lijkt dit wel leuk voor zijn grote neefjes ๐Ÿ™‚ <3 Heel graag een kansje!

 5. Marita Cuypers

  24 maart 2018 at 15:45

  Graag voor onze kleinzoon

 6. Ohh mijn zoontje houdt van deze puzzels. Ik wist niet dat ze hier ook speciale boekjes van hadden. Super fijn!
  Ik doe dus mee voor mijn zoontje van 5, Milan.
  Liefs Monika

 7. Oh wat leuk voor mijn kleuter!!! Ik doe graag mee!!

 8. Ik zou dit boekje graag winnen voor mijn 5-jarige zoontje Thomas.

 9. Claudia Diependaal

  1 april 2018 at 18:39

  Ik doe heel erg graag mee! Mijn kleinkinderen zullen dit leuk vinden.

 10. Miekske Dingens

  1 april 2018 at 19:07

  Wat fijn! Graag een kansje voor ons zoontje! <3

 11. Rianne Weerd

  1 april 2018 at 20:01

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn kleuter. Haar zus heeft het puzzelen ontdekt, en tot haar frustratie mag ze nooit mee puzzelen in de puzzelboekjes van haar zus ‘die zijn veel te moeilijk voor jou’. Zou leuk zijn als ze ook haar eigen puzzelboekje heeft, dan kan ze tegen haar grote zus zeggen ‘ik kan nu ook lekker puzzelen’ ๐Ÿ˜‰

 12. Ik doe heel graag mee voor mijn 7jarige die dat helemaal leuk vindt. Leg ik het lekker weg voor de vakantie!

 13. Wat leuk! Net door de hop ontdekt. Ik zie dat ik op de valreep nog mee kan doen., dus dat doe ik ๐Ÿ˜‰ Mijn zoontje vindt deze lijnpuzzels sinds kort helemaal geweldig. Een eigen boekje zal hij vast ook erg leuk vinden.

 14. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  5 april 2018 at 01:29

  Leuk cadeautje voor mijn dochter die volgende maand 5 word. Haar grote zus doet regelmatig te puzzelen en dan zit ze aandachtig mee te kijken. Met haar eigen boekje erbij kunnen ze gezellig samen puzzelen.

Geef een reactie

© 2019 Puntsgewijs

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

%d bloggers liken dit: