Recensie: Floortje & Roeland – Het geheime ingrediënt | Esther van der Ham

Floortje & Roeland

Een vrolijk, leerzaam & kleurrijk boek voor avontuurlijke jongens en meisjes. Dat staat op de voorkant van het boek Floortje &  Roeland – Het geheime ingrediënt. Ik heb het boekje gelezen, en wat er op de voorkant staat is waar.

Floortje & Roeland – Het geheime ingrediënt

Het verhaal gaat over Floortje en Rozemarijn, het zijn twee zusjes van elkaar. Rozemarijn wordt ziek, en Floortje vraagt aan de kok of hij een warme lap heeft voor op haar buik. Maar de kok heeft ook nog wel een kopje lekkere soep. Helaas helpt het niet en de dokter komt. De dokter zoekt in zijn dikke, rode boek naar het geheime ingrediënt wat Rozemarijn weer beter zal maken. Floortje moet dit ingrediënt gaan halen, maar onderweg moet ze allerlei opdrachten uitvoeren. Daarbij komt ze ook nog spannende situaties tegen, zoals een draak die haar wil opeten.

Maar gelukkig is daar Roeland de Ridder en Ulwina de wijze uil. Zij helpen Floortje en Ulwina geeft bovendien nog wijze raad. Gaat het Floortje lukken om het geheime ingrediënt te pakken te krijgen?

Ulwina de wijze uil geeft raad. Niet alleen aan Floortje en Roeland, maar ook aan jou! De tips en oefeningen die Ulwina geeft vergroot het zelfvertrouwen van kinderen, maar ook van volwassenen. Hierdoor is het boek ook heel geschikt voor gebruik op scholen of door kindercoaches.
Een heerlijk boek voor kinderen vanaf zes jaar oud. Om zelf te lezen of om voorgelezen te worden.

////www.youtube.com/watch?v=3aJ7O15FNco

Mijn mening

Het verhaal is geschreven door Esther van der Ham. De teksten van Ulwina zijn geschreven door Diana Willemsen, zij is deskundige in het verlenen van troost en steun in goede en in slechtere tijden. Diana helpt mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar zichzelf.
Het verhaal en de tips en oefeningen van Ulwina sluiten goed bij elkaar aan. Wat doe je als het even wat moeilijker wordt en overal leeuwen en beren (in dit geval een draak) op de weg ziet? Ulwina geeft tips om rustig te blijven in moeilijke situaties. Ze geeft ook bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen. Het boekje is daarom niet alleen geschikt voor jonge kinderen, ook volwassenen kunnen hier zeker nog wat aan hebben. Ik houd wel van boeken voor kinderen met een leuk en spannend verhaal is, en waar bovendien ook nog iets leerzaams uit te halen is. Een boek met een diepere lading!

De illustraties zijn gemaakt door Esther en ze zijn ook typisch Esther. Als ik niet had geweten dat ze van Esther zijn, dan had ik het wel aan haar stijl gezien. Vrolijk, eenvoudig en vooral kleurrijk! Ik vind ze heel mooi!

Productinformatie

Titel: Floortje & Roeland – het geheime ingrediënt
Auteur: Esther van der Ham en Diana Willemsen
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-91886-19-5
Prijs: Voor € 14,95 hier te koop

Lees hier meer recensie van boeken uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *