Review: Tangram | een nieuw denkspel van Hubelino

Tangram

Hubelino is bekend om de knikkerbaan. Sets vol met baanelementen, bouwstenen en knikkers waar je de meest fantastische knikkerbanen mee kunt maken. 100% compatibel met Duplo, dus in combinatie met je eigen voorraad Duplo maak je nog grotere knikkerbanen. En je geeft hiermee Duplo een tweede leven. Lees hier de reviews van Hubelino knikkerbanen.
Daarnaast heeft Hubelino drie educatieve sets: Leren Rekenen, Leren Tellen en Woorden Leren. Buitengewoon geschikt voor kinderen in de kleuterklassen en groep 3. Ook deze sets zijn 100% compatibel met Duplo. Lees hier de reviews van de educatieve sets.
Sinds mei 2018 zijn er 4 nieuwe denkspellen verkrijgbaar. Bekende, klassieke spellen, in een nieuw, fris jasje gestoken; Tangram, Sudoku, SchapenKapen en Kleurendomino. En zoals u van Hubelino gewend bent, 100% compatibel met Duplo!

Hubelino Denkspel – TangramTangram

Drie van de vier nieuwe denkspellen heb ik al mogen ontvangen en mogen uitproberen met mijn kinderen. In deze review vertel ik u meer over het spel Tangram. Tangram is een bekend oud Chinees puzzelspel wat bestaat uit 7 stukken die tezamen een vierkant vormen, maar waar je ook andere figuren mee kunt leggen.
Het spel Tangram van Hubelino is een variatie op dit bekende Chinese spel. Deze inhoud van deze set zijn 35 puzzelsteentjes, 1 grondplaat, en een handleiding met diverse voorbeelden om na te maken, van makkelijk naar moeilijk. Dit spel geeft kinderen de kans om hun logisch denken uit te breiden, hun behendigheid te verbeteren en hun waarnemingsvermogen te trainen.

Mijn mening

Mijn dochter Elin van 4,5 jaar ging ermee aan de slag. Ik merkte dat ze het nog last vind om een bouwsteentje op die manier te draaien dat het volgens het plaatje past. Toch zijn haar de eerste paar voorbeelden al gelukt om te maken. Het kost haar zeker nog wel moeite en doorzettingsvermogen om een voorbeeld na te maken. En doorzettingsvermogen is bij haar wel een klein dingetje, dus het bleef bij het namaken van een paar voorbeelden. Maar dat geeft ook niet; Elin is 4,5 en het spel is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het komt wellicht nog wel.
Je hoeft trouwens geen voorbeelden na te maken. Je kunt ook je eigen fantasiefiguren maken met de bouwstenen, en dat kan iedereen!

Ik vind dit denkspel – en ook de andere denkspellen – een ontzettend leuke toevoeging op het assortiment van Hubelino! Het is leuk en leerzaam. Geschikt voor thuis, maar zeker ook geschikt op de basisschool! En vanwege het handige kliksysteem is het ook een geschikt spel voor onderweg in bijvoorbeeld de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *