Recensie: Pepi | Persia Rakers

Pepi

Alleen de ondertitel roept al vragen bij je op. Waar zou het over gaan? Wat wordt er bedoeld met die clubsandwich? Ik ontving het boek van Droomvallei Uitgeverij en las het boek met veel plezier; Pepi – de avonturen van een vlinder die eigenlijk een clubsandwich is.

Pepi – de avonturen van een vlinder die eigenlijk een clubsandwich is

“Ken je dat gevoel dat je trek hebt in iets lekkers, maar niet kunt kiezen? Dat noem ik het clubsandwichgevoel. Een beetje brood, een beetje kaas, een beetje spek… maar ook ei, sla, mayonaise en ketchup. Met een beetje geluk krijg je er ook nog frietjes bij. Zo ben ik nou ook. Als een clubsandwich. Een beetje Oosters en een beetje Westers. Ik kan nooit kiezen wie ik nu echt ben, want ik ben het allebei. Net te veel Oosters om het Westen echt te begrijpen, maar ook net te veel Westers om het Oosten echt te begrijpen. In het Westen noemen ze dat een halfbloedje, maar in het Oosten noemen ze mij juist een dubbelbloed. Half of dubbel, uiteindelijk ben ik gewoon ik.
Vroeger was het fijn om een clubsandwich te zijn. In het Oosten vonden ze mij bijzonder. In het Westen noemden ze mij exotisch. Waar ik ook kwam en wie ik ook ontmoette, ik voelde mij speciaal. Nu weet ik niet meer zeker of het Oosten en het Westen wel van een clubsandwich houden. Nu moet ik vaak kiezen. Kiezen tussen een plakje kaas of een eitje. Een beetje van alles mag eigenlijk niet meer. Maar hoe kan ik nu kiezen als ik allebei ben?
Dit boek vertelt je over Persia’s avonturen in het Oosten en haar reis naar het Westen.”

Mijn mening

Je bent niet het één en je bent niet het ander. Of je bent zowel het één als het ander. Je moeder komt uit het ene land en je vader uit het andere, of andersom. Of je bent in een land geboren, maar je moest vluchten naar een ander land. Je hebt het gevoel nergens helemaal bij te horen.
Dit boekje beschrijft dit gevoel wat deze mensen hebben op een grappige en duidelijke manier. Een boek boordevol met avonturen van een vlinder en haar familie. De avonturen die vlinder Pepi meemaakt zijn ook echt gebeurd. De moeder van Pepi komt uit het Oosten en de vader van Pepi uit het Westen. De gebruiken zijn in beide landen heel verschillend van elkaar en dan maakt het soms lastig voor Pepi.

Dit boek kan een herkenbaar verhaal zijn voor mensen die in dezelfde situatie zitten. Dit boek kan ook een duidelijk verhaal zijn voor mensen die dit gevoel niet herkennen, en zullen hiermee mensen in hun omgeving beter begrijpen. Ook voor kinderen is het een leuk, grappig en spannend avontuur, en ze zullen hun vriendjes die uit 2 verschillende landen komt of geëmigreerd zijn beter begrijpen. Een aanrader voor jong en oud.
De tekeningen in het boek zijn gemaakt voor Esther van der Ham. En zoals we van Esther gewend zijn: Mooi, duidelijk en met heel veel mooie en heldere kleuren. Ik houd ervan!

Productinformatie

Titel: Pepi – de avonturen van een vlinder die eigenlijk een clubsandwich is
Auteur: Persia Rakers
Illustraties: Esther van der Ham
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Verschijningsdatum: januari 2018
ISBN: 978-94-92844-08-8
Prijs: voor € 14,95 te koop bij Droomvallei Uitgeverij

Lees hier meer recensies van Droomvallei Uitgeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *