Recensie: Het roer om | Barbara Fuchs

Eerder heeft u al een recensie van het boek ‘Missie Manhattan‘ kunnen lezen. Dit boek is het eerste deel in de serie over de ‘Familie in duizend kleuren’. Deze familie bestaat uit vader Jack, moeder Julie en hun 4 kinderen Lex, Sam, Maud en Axel. En met om hen heen allerlei mensen die heel dichtbij hen staan. Deel 2 in deze serie heet ‘Het roer om’, in dit deel beleeft de familie weer allerlei spannende en grappige avonturen waar ze met elkaar flink om moeten lachen. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in dit verhaal …

 Het roer om | Familie in duizend kleuren 2

Jack, Julie, Sam, Maud en Axel zijn op vakantie. Lex is er niet bij, hij heeft een ontgroening en beleeft daar allerlei avonturen. Als de familie wil gaan raften ontmoeten ze Theo en Greetje met hun kleinzoon Jeroen. Tijdens het raften schampt de raft van Theo, Greetje en Jeroen tegen een rotsblok en Greetje valt in het water. Gelukkig wordt ze uit het water gered, maar ze moet wel naar het ziekenhuis en daar een poosje blijven. De familie ontfermt zich over Jeroen en hij wordt al gauw dikke vrienden met Axel.

De familie besluit om Jeroen mee te nemen naar de volgende vakantiebestemming, zodat Theo goed voor zijn vrouw kan zorgen, zonder dat hij zich ook nog zorgen hoeft te maken om Jeroen. Ze gaan nog één keer op bezoek in het ziekenhuis bij Greetje en onderweg vertelt Jeroen zijn hele verhaal an de familie en waarom hij met zijn opa en oma op vakantie is.

Eenmaal weer in Nederland blijkt dat Theo en Greetje te oud en te zwak zijn om nog voor Jeroen te zorgen. Julie en Jack besluiten om Jeroen voorlopig in huis te nemen. Jeroen heeft ook nog een zusje Lieke die met hun andere opa en oma op vakantie is geweest. Ook die mag bij het gezin komen wonen. En dan komt Julie achter nog een geheim die in dit gezin schuilgaat. Julie is vastbesloten om het geheim te ontdekken en ze stort zich op haar missie om het voor dit gezin zo goed en fijn mogelijk te maken; ze vindt dat ze dat wel hebben verdiend na alles wat zij hebben meegemaakt!

Mijn mening

Ze hebben het goed samen, die familie in duizend kleuren. Ze houden van elkaar, ze beleven veel avonturen en hebben de grootste lol samen. Maar daar blijft het niet bij. Ook voor anderen staat hun hart open en ze willen voor iedereen het beste. Alles kan en alles is mogelijk. Het maakt hen niet uit of er nu zes mensen mee-eten, tien of zelfs vijftien. Voor iedereen is plaats en voor iedereen is genoeg. Happy family! Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Ze ontmoeten Theo, Greetje en Jeroen, en achter deze mensen schuilt een triest verhaal. Het is niet niks wat zij hebben meegemaakt! De familie in duizend kleuren is vastbesloten om deze mensen te helpen en het beste voor hen te zoeken.

Daarmee is het boek niet alleen grappig, leuk, spannend en vol avonturen. Het is ook een boek met een ernstig ongeluk, een triest verhaal, een geheim en een missie. En deze twee dingen bij elkaar maakt dat het boek een leuk en mooi boek is om te lezen, en waar je tussen alle grappige avonturen in ook nog eens stilgezet wordt bij het leven en bij de dood. En van dit gezin kun je leren hoe je op een ontspannen manier met moeilijke situaties en met andere mensen in moeilijkheden om kunt gaan.

Dit jeugdroman is voor jongeren vanaf ongeveer 9 jaar, maar ook voor volwassenen is het leuk om te lezen. Het is met een zeer vlotte pen geschreven. Het begint waar het eerste deel geëindigd is. Je zit vanaf de eerste bladzijde in het verhaal en het blijft spannend tot het einde. Je voelt je verbonden met elk gezinslid en je leeft met ze mee. De karakters zijn sterk neergezet, het is één familie maar wel met elk hun eigen karakter en hun eigen verhaal.

En dan komt er ook nog die dief om de hoek kijken die wel heel bijzondere dingen wil stelen. Maar dan wordt hij herkend … Hoe dat afloopt lees je in dit boek!

Productinformatie

Titel: Het roer om – De familie in duizend kleuren 2
Auteur: Barbara Fuchs
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 9789492844033
Aantal bladzijdes: 173
Leeftijd: vanaf ongeveer 9 jaar
Prijs: € 14,95

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *