Review: Twee puzzelboekjes van Denksport

De zomervakantie is weer in aantocht. Gaan jullie op vakantie? Wellicht zijn er onder ons die een verre autorit voor de boeg hebben. Zelf heb ik altijd een puzzelboekje en een pen bij de hand zodat ik onderweg altijd een puzzel kan maken om de lange autorit wat sneller te laten lijken. Daarnaast probeer ik tijdens de vakantie mijn werk zoveel mogelijk te laten liggen en neem ik de tijd om te lezen, een spelletje te doen, een filmpje te kijken en een puzzel te maken. Een puzzelboekje moet voor mij wel een afwisseling van verschillende puzzels bevatten. Ik houd niet van veel van hetzelfde. Daarom zijn voor mij de Varia-puzzelboekjes van Denksport een uitkomst. Van Denksport ontving ik twee puzzelboekjes om mee aan de slag te gaan, en daarbij mag ik ook nog eens twee puzzelboekjes weggeven. Doe je mee met de winactie?

Denksport Varia Vakantiekanjer

Dit puzzelboekje bevat een mix van voornamelijk taalpuzzels; woordzoekers, zweedse puzzels, kruiswoordraadsels, kruiswoordfilippines, blokpuzzels, cijfercodes, legpuzzels, plaatjespuzzels, doorlopers en daarnaast nog enkele bladzijden met andere soorten kleine puzzels. De puzzels zijn op 2-3 sterrenniveau. Het boekje heeft rond de 100 bladzijdes met puzzels en daarmee kun je echt wel een poos mee vooruit. De prijs van het boekje is € 4,25. Ik vind het een fijn boekje om in te werken, juist omdat er zoveel verschillende soorten puzzels in staan.

Denksport 10 voor taal Varia Beeldpuzzels Special

Dit is toch wel een van mijn favoriete puzzels; de beeldpuzzel. Een poos kraken op een crypto-plaatje en hopen dat je op een gegeven moment de puzzel kunt afmaken met de letters die je naar mate de puzzel vordert steeds meer krijgt. Dit boekje bevat diverse soorten beeldpuzzels; combiquiz, plaatjespuzzel, woordkraker, cryptokraker, filippinekraker, letterrebus, quizbeeld, namen noemen, beeldrebus, fotoraadsel en quizblokken. En met zoveel verschillende puzzels is de variatie enorm groot en ben je er niet zomaar op uitgekeken. Deze mooie, kleurrijke uitgave heeft 48 bladzijdes en kost € 5,95. En met één puzzel ben je echt wel een uurtje bezig (ik dan 😉 ) Deze titel verschijnt 4x per jaar en heeft een abonnementsmogelijkheid.
Naast de 10 voor taal Varia Beeld Puzzels Specials zijn er ook nog diverse andere puzzelboeken verkrijgbaar in de serie 10 voor Taal. Hiermee kun je jouw taalvaardigheid op een unieke manier verbeteren en testen.

Nieuw: 10 voor Taal – app

Alles van 10 voor Taal kun je nu ook spelen op je smartphone of tablet. Download de 10 voor taal app en maak de populaire puzzels uit de verschillende titels op verschillende moeilijkheidsniveaus. De app is gratis te downloaden in de App Store of in de Google Play Store. Zo zit je nooit zonder, als je puzzelboekje uit zou zijn, of voor als je je puzzelboekje niet in je tas hebt gestoken en je wilt toch tussendoor een puzzel maken.

Reactie (5)

 • andrea| 4 juni 2018

  Leuk! En idd handig voor op vakantie. Ik doe graag mee!

 • anita kempenaers| 5 juni 2018

  zien er leuke boekjes uit, puzzelen maar

 • brants harry| 5 juni 2018

  leuke puzzelboekjes voor op vakantie

 • Marian B| 8 juni 2018

  Die gaat mee op vakantie als ik de gelukkige mag zijn!

 • Lia| 9 juni 2018

  Loot graag mee! #hou van puzzelen

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *