Recensie: Op zoek naar Torrie | Trenke Riksten-Unsworth

Torrie

Groep 3 is vaak een bijzonder schooljaar voor veel kinderen. Leren lezen is iets waar ze al lang naar uitkijken en in groep 3 leren ze het eindelijk. Maar het is ook heel spannend. Is lezen moeilijk? Al op de eerste dag in groep 3 leren kinderen het eerste woordje. En aan het eind van het schooljaar kunnen kinderen al best wel vlot lezen. Je zult merken, het gaat echt heel hard! Als ouders kun je je kinderen bijstaan in het leesproces.

Leren lezen in groep 3

Het ene kind heeft meer moeite met leren lezen dan het andere kind. Niet direct iets om je zorgen om te maken, soms valt het kwartje iets later en maak je kind ineens grote sprongen. Zo is het toch ook met leren lopen en praten? Het ene kind is nu eenmaal sneller in iets dan het andere kind.
Als ouders kun je helpen om het lezen te stimuleren. Want hoe meer leeskilometers er gemaakt worden, hoe beter het gaat.
Toon in de eerste plaats interesse in het leren lezen op school. Stel je op de hoogte van de leesmethode die de school gebruikt en ga bijvoorbeeld naar de voorlichtingsavond waarop door de leerkracht precies verteld wordt hoe de methode werkt en wat wanneer ze precies leren.

Lees thuis (bijna) elke dag met je kind.  Maak van lezen een feestje.Je kunt beter elke dag een minuut of 10 lezen dan één keer per week een uur. Laat je kind eerst proberen om de woordjes zelf te lezen, maar laat je kind ook weer niet te lang tobben met een woordje en help waar nodig. Sluit af door op het laatst nog een stukje voor te lezen. Want voorlezen blijft ook belangrijk.
Maak het leuk door af te wisselen. Lees eerst zelf een bladzijde voor en daarna lezen jullie dezelfde bladzijde samen hardop, en vervolgens laat je je kind dezelfde bladzijde zelf lezen.
Ga samen met je kind leuke boeken kopen of lenen bij de bibliotheek. Zorg wel voor boekjes op het juiste AVI niveau.

Op zoek naar Torrie

Droomvallei Uitgeverij heeft heel wat boeken uitgegeven, maar ook een aantal AVI-boekjes. Eén daarvan is het boek ‘Op zoek naar Torrie‘ van Trenke Riksten-Unsworth.

Op een dag wordt Bas de boktor wakker
met een vreemd gevoel in zijn buik.
Zijn zus Torrie ligt niet op haar slaapplek.
Bas eet iets met zijn broer Bokkie.
Daarna is Torrie er nog niet.
De twee broers gaan naar haar op zoek.
Ze zoeken erg lang,
maar vinden hun zus niet.
Dan vertelt hun vriend Mees waar Torrie is.
Het gaat niet goed met haar.
Ze ligt in een heel diep gat
en is gewond.
Lukt het Bas en Bokkie om haar te redden?

Dit boek heeft AVI E3 is zeer geschikt voor beginnende lezers vanaf half groep 3. Je zult merken; je kind komt echt al heel ver met het lezen van dit boekje. Bovendien zijn de illustraties van Kelly van Dijk een genot om naar de kijken vanwege de mooie heldere kleuren en duidelijke platen. Het verhaal is spannend tot de laatste bladzijde, want lukt het om Torrie te redden? Naast dat het een leuk en spannend verhaal is, is het ook nog eens leerzaam. Aan het eind van het boek vind je een informatieve gedeelte waarin meer informatie wordt gegeven over de boktor, de mees en de andere dieren die in het verhaal voorkomen.

Productinformatie

Titel: Op zoek naar Torrie
Auteur: Trenke Riksten-Unsworth
Illustraties: Kelly van Dijk
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-91886-36-2
Niveau: AVI E3
Prijs: € 14,95 op www.prachtboeken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *