Review: Tiptoi Starterset Mijn Grote Wereldatlas | Ravensburger

Tiptoi

Twee jaar geleden kreeg Elin het voor haar 3e verjaardag; DeTiptoi starterset ‘op de boerderij’. De Tiptoi-stift en het boek is er sindsdien al heel wat keren bij gepakt. Ondertussen is ons assortiment uitgebreid met het boek ‘De wereld van muziek’ en ‘Wij leren Engels’. Vooral die laatste viel heel erg goed in de smaak bij Elin. Daarnaast hebben we nog een Tiptoi Puzzel en bij de kringloopwinkel vond ik voor € 1,00 het boek ‘Expeditie Weten Egypte’. Het boek over Egypte is voor kinderen vanaf 7 jaar, dat is Elin nog lang niet, maar voor € 1,00 kon ik het echt niet laten liggen.

Van Ravensburger ontving ik Tiptoi starterset ‘Mijn grote wereldatlas’. Aangezien Elin ontzettend met de wereld(kaart) bezig is, was ze erg blij met dit cadeau. En bovendien; een extra stift is hier in huis ook niet verkeerd. Wil Elin Tiptoi-en, wil Joas het ook en vice versa. Nu hebben ze allebei een Tiptoi stift.

Tiptoi

Tiptoi is een innovatief interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen volledig zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven, dat komt doordat de producten zo zijn ontwikkeld dat er constante uitleg of aanwijzingen worden gegeven. De 4 rubrieken ontdekken, weten, vertellen en spelen komen bij elk boek, spel en puzzel weer terug, en dat biedt voor kinderen weer herkenning.

De Tiptoi-stift is te gebruiken op alle Tiptoi boeken, puzzels, spellen en de interactieve Globe in dezelfde taal. Via de Tiptoi-manager kun je de juiste bestanden op de stift laden. Er kunnen bestanden van meerdere boeken, spellen en puzzels op één stift geladen worden. Doordat je met de stift op de aan-knop moet tippen, weet hij welk boek, spel of puzzel je in handen hebt.

Mijn grote wereldatlas

Op onze aarde is veel te ontdekken. Met Tiptoi ‘Mijn grote wereldatlas’ gaan kinderen op een reis rond de wereld en leren ze continenten, zeeën, landen en hoofdsteden kennen. Ze tippen zelf met de Tiptoi stift op de plaatjes in het boek of op de kaart en horen daarbij passende geluiden, liedjes en spannende informatie.
Met Tiptoi ontdekken kinderen spelenderwijs:

• de continenten en zeeën
• landen en hoofdsteden
• dieren en landschappen
• mensen, talen en culturen

Met meer dan 1500 levensechte geluiden, verhalen, dialogen en gedetailleerde afbeeldingen leren ze de wereld en zijn bewoners kennen.
Met de vele zoek-, tel- en quiz-spellen wordt hun kennis op een speelse manier uitgebreid. De liedjes nodigen uit om mee te zingen.

Tiptoi

Mijn mening

Zowel Elin als Joas tippen graag met de Tiptoi-stift in de Tiptoi-boeken. Eerder viel het boek ‘Wij leren Engels’ al goed in de smaak bij Elin, omdat ze op dat moment heel erg met Engels bezig was. Momenteel is ze heel erg bezig met begrippen als stad, land, dorp, wereldkaart, wereldbol en wil ze ook weten waar diverse landen liggen. Ze wil weten waar wij op vakantie zijn geweest, waar opa en oma op vakantie zijn, en waar papa naartoe gaat als hij voor zijn werk weer op pad moet naar het buitenland. H

oewel Elin er erg in geïnteresseerd is, merken we toch dat ze nog geen besef heeft van afstanden en grenzen. Maar ja, ze is ook nog maar 4 jaar en aardrijkskunde krijg je pas in groep 5. Dat komt vast wel. Dit boek is wel geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en daarmee leren kinderen al veel van de wereld ontdekken. De opdrachten in dit boek (en ook de andere boeken) zijn zeer gevarieerd. Waar je ook maar tipt op de bladzijde, er valt altijd wel iets over te vertellen. Ook de spelletjes en de liedjes zijn erg leuk en gevarieerd, en dat maakt dat Tiptoi in de categorie spelenderwijs leren valt. Zowel de Tiptoi-stift als de boeken en de andere producten is gemaakt van stevig materiaal. Het kan zeker tegen een stootje. De bladzijdes in de boeken is van stevig karton.

Tiptoi heeft ook nog een interactieve Globe en we vermoeden dat Elin die wel heel leuk gaat vinden. Deze is alleen voor kinderen vanaf 7 jaar en Elin moet nog 5 jaar worden. We twijfelen nog een beetje of we deze voor haar verjaardag zullen geven, of dat we er toch beter nog even mee kunnen wachten. Heeft iemand toevallig ervaring met deze interactieve Globe?

Productinformatie

Lees hier meer informatie over Tiptoi en bekijk alle producten. Daar zag ik ook dat er een nieuwe serie op de markt komt, namelijk Quizzen en Weetjes!

 

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 13 september 2018

    Wij hebben deze set ook en het is inderdaad een echte aanrader. Wij hebben voor december De magie van het lezen bijbesteld 😍

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *