Vakantie met kinderen: Borger | Drenthe

Borger

Zaterdag wordt Elin 5 jaar. Dan kunnen we alleen nog maar op vakantie in de schoolvakanties en mogen we Elin natuurlijk niet meer thuis houden om eens lekker op vakantie te gaan. Maar nu ze nog 4 jaar besloten we het er nog één keer van te nemen en lekker een week op vakantie te gaan. Elin wil altijd graag naar Koos Konijn, dus we besloten om weer naar Borger te gaan, naar een Bospark Lunsbergen, een vakantiepark van Roompot.

 

Op vakantie naar Bospark Lunsbergen van Roompot Vakantieparken

Op de site van Roompot ging ik op zoek welke week voor ons het goedkoopst zou zijn, week 38, 39 of 40. Ik vergeleek het prijsverschil tussen een 4-persoons- en een 6 persoonschaletje, en ik heb bekeken hoeveel meer je moeten betalen voor een chaletje op het kindvriendelijke veldje. Week 40 bleek de goedkoopste week, en een 4-persoonschaletje was aanmerkelijk veel goedkoper dan een 6-persoonschaletje. Een chaletje op het kindvriendelijke veldje was maar € 4,00 duurder dan een chaletje op een niet-kindvriendelijk veldje. We kozen voor een 4-persoonschaletje op een kindvriendelijk veldje. Dit chaletje bevat al een campingbedje en een kinderstoel, al hebben we deze niet meer nodig voor Joas. Hij slaapt op een groot bed en hij kan ook op een gewone stoel aan tafel.

Waarom kozen we dan toch voor dit chaletje? Het veldje wordt afgesloten met een groot hek, kinderen kunnen niet zomaar de weg oprennen. In het midden van het veldje staat een speeltuintje, we kunnen de kinderen nu buiten laten spelen, zonder bang te zijn dat ze de weg oprennen. We troffen een chaletje gelijk naast het speeltuintje. En vanaf de bank hadden we een prima uitzicht op het speeltuintje en konden de kinderen van binnenuit goed in de gaten houden. En het grootste voordeel voor de kinderen is de bolderkar die standaard bij dit chaletje aanwezig is. De kinderen vinden het fantastisch! Nou, daar willen we wel € 4,00 extra voor betalen.

Wat betaalden wij ervoor?

Dit chaletje kost in totaal € 174,00. Na doorklikken om te betalen, stond het bedrag ineens op € 194,00. Via de livechat maakte ik contact met de klantenservice en binnen enkele minuten was het opgelost.
Je kunt ook extra betalen voor beddengoed, handdoeken en de eindschoonmaak, maar dit vind ik relatief duur. En zo’n klein chaletje schoonmaken is ook weer zo gebeurd, dus dat doe ik zelf. En onze auto is groot genoeg om handdoeken en beddengoed zelf mee te nemen.

Vrijdag

Elin moest die ochtend nog naar school en omdat je toch pas om 15:00 uur in het chaletje mag, besloten we rond 13:00 uur te vertrekken. Iets over enen zaten we dan ook bepakt en bezakt in de auto op weg naar Drenthe. Na een autorit van 2 uur en een kwartier kwamen we aan. Omdat we het pasje (voor slagboom en chaletje) al thuis ontvangen hadden, konden we gelijk het park op en het chaletje in.

Na alles uitgeladen te hebben, gingen we even bij de Albert Heijn boodschappen doen. Daarna snel iets makkelijks koken en lekker eten, om vervolgens in de bolderkar te stappen (de kinderen dan) en naar de minidisco bij Koos Konijn te gaan. Elin vond het weer geweldig om te dansen en te knuffelen met Koos Konijn, maar Joas was nog wel een beetje bang.

Eenmaal weer thuis bleek dat er lekkage was in de wc. Ik kreeg van Arjan al de schuld dat ik wel flink naast de pot had geplast, maar ‘gelukkig’ bleek het maar lekkage te zijn. Ik stuurde een appje naar de klantenservice, hier werd bijna gelijk op gereageerd en 10 minuten later stond er een mannetje aan de deur om het te repareren. En zo was het een half uur na de ontdekking al gerepareerd en hebben we geen lekkage meer gehad. Over de service en de snelheid van reageren valt absoluut niet te klagen 🙂

Borger

Zaterdag

Vandaag zijn we naar Attractiepark Drouwenerzand geweest. De entreeprijs ligt rond de € 12,50 voor kinderen vanaf 3 jaar en voor volwassenen. Dit is inclusief dagsoep, broodjes, patat, snacks, koffie, thee, limonade en softijs. Wat ik daarvan vond? Dat heb jij allemaal in de review van afgelopen donderdag kunnen lezen. De kinderen hebben er wel onwijs genoten en wij trouwens ook! Maar ook dat kun je hier lezen.

Aangezien de kinderen doodmoe waren, hebben we verder niks meer gedaan die dag.

Drouwenerzand Drouwenerzand

Zondag

Zondagmorgen zijn we naar de kerk geweest, de NGK in Assen. Joas mocht daar naar de crèche en heeft leuk met de andere kindjes gespeeld. Voor Elin was er een kindernevendienst waar ze het verhaal van Petrus in de gevangenis heeft gehoord en ze heeft wat spelletjes gedaan. Na de lunch zijn Arjan en Elin gaan zwemmen in het zwembad op het park. Elin is wat dat betreft een echt waterratje. Joas wilde pertinent niet, en dus ben ik met Joas in het huisje gebleven, wat ik zelf ook niet erg vond.

Na het avondeten hebben we de kinderen in de bolderkar geladen en zijn we nog naar de minidisco met Koos Konijn geweest. Wat kan Elin dansen zeg. Joas had echt geen zin in dansen en Koos vond hij volgens mij een beetje groot. Hij wilde echt niet knuffelen met Koos, terwijl Elin er niet vandaan te slaan is.

De zondag stond dus vooral in het teken van een rustdagje en lekker lezen.

Maandag

Op maandag zijn we naar Assen gegaan om ‘te winkelen’. Nou, winkelen in Assen bleek soort van lastig, wat staan er veel winkelpanden leeg zeg. We vertrokken eind de ochtend naar Assen en hebben eerst een lekker broodje bij Bakker Bart gegeten. Daarna zijn we door de winkelstraten gelopen. Eigenlijk hebben we gewoon niks gekocht in Assen. Na ja, lekker goedkoop dus. En na nog even een bezoekje aan Bartje te hebben gebracht, zijn we weer naar Borger gereden. Daar hebben we nog even een bezoek gebracht aan de grootste hunebed van Nederland. Elin vond het maar wat indrukwekkend al die stenen.

‘s Avonds natuurlijk weer naar Koos Konijn geweest om te dansen en te knuffelen.

Dinsdag

Elin wilde zo graag gaan knutselen bij Koos Konijn, dat hebben we die ochtend maar eerst gedaan. Daarna hebben we nog boodschappen gedaan. Het is de hele dag regenachtig weer geweest, dus we zijn verder niet meer op pad geweest. ‘s Avonds ben ik nog met Elin mee geweest naar de minidisco. Joas was niet zo lekker, hij klaagde over oorpijn. Met een paracetamol dook hij lekker vroeg zijn bed in. En dat hij oorpijn had bleek wel, de volgende ochtend had hij een loopoor. Maar de oorpijn was wel over 🙂

Woensdag

Deze dag konden de kinderen koekjes bakken bij de Koos Kids Club. Dat hebben we deze ochtend eerst gedaan. Daarna hebben we broodjes gesmeerd en zijn we naar het bos gegaan. In Drouwen heb je het BoomkroonPad en die hebben we gelopen. Wat een hoogte zeg! Qua lengte vond ik het wel wat tegenvallen eigenlijk, maar het was wel leuk om dit een keer op zo’n hoogte te lopen. Daarna hebben we beneden bij de speeltuin onze boterhammen gegeten. Bij het boomkroonpad heb je een natuurspeeltuin in het bos, die op zich heel leuk is, maar de speeltoestellen staan wat her en der verspreid, wat wij voor nu niet heel handig vinden. Joas moet nog een klein beetje in de gaten gehouden worden 😉

Daarna hebben we het kabouterpad gelopen rondom deze speeltuin. De kinderen vinden het nog steeds leuk om van de ene naar de andere kabouter te lopen. In Borger hebben we nog een lekker Italiaans ijsje gehaald. Maar het is altijd zo moeilijk kiezen welke smaak ik moet nemen. Vinden jullie dat ook altijd lastig of weten jullie precies wat je wilt?

We waren al redelijk op tijd weer terug bij het chaletje. Elin en Arjan zijn nog wezen zwemmen, terwijl Joas en ik in het chaletje bleven. Na het avondeten zijn we nog naar de minidisco geweest. Joas wil nog steeds niet mee dansen, al kreeg Koos nu wel een high five. Maar knuffelen en met Koos op de foto …?

Donderdag

De laatste dag alweer. Natuurlijk willen de kinderen weer knutselen met Koos Konijn. Dat hebben we als eerste gedaan. Daarna zijn we direct in de auto gestapt en zijn we naar Ballorig in Assen gereden. Ik had de BINGO zegelkaarten van de AH meegenomen, waar je o.a. bij Ballorig een tweede kaartje gratis kon krijgen. Tot ik zag dat je de vouchers uit moet printen. Maar aangezien wij geen printer mee op vakantie nemen, ging dat feest niet door. Of nemen jullie wel de printer mee op vakantie 😉 Toch niet meer van deze tijd dat je de vouchers niet op je telefoon kan laten scannen! Wel was het peuterochtend en beide kinderen mochten met korting naar binnen.

Allebei zijn altijd dol op binnenspeeltuinen. Ze kunnen er heerlijk zelfstandig spelen terwijl wij daar lekker een boek kunnen lezen. Om een uur of 4 waren we weer bij het chaletje. Die avond nog even dansen met Koos bij de minidisco en afscheid nemen van Koos.

Vrijdag

Deze ochtend op tijd uit bed. Om 10:00 uur moeten we het chaletje uit. En nu blijkt dat het speeltuintje ideaal is. De kinderen naar buiten geschopt zodat ik kon schoonmaken en Arjan alle spullen in de bolderkar kon laden en in de auto kon brengen. Zo konden wij lekker ons gang gaan en de kinderen speelden heerlijk. 9:15 uur waren we helemaal klaar en zaten we weer in de auto. Bij de receptie kon je nog een Koos Konijn DIY knutselpakket halen en dat wilde Elin natuurlijk. Het was een leuke puzzel, die je zelf in kon kleuren.

Na een uur rijden hebben we nog even een tussenstop gemaakt in Giethoorn en daar te toerist uitgehangen. Om ongeveer 13:30 uur waren we weer lekker thuis.

Zo hebben we genoten van een heerlijk weekje weg. We hebben wel een aantal dingen gedaan maar niet echt superveel of zo. Vooral ook lekker onze rust gepakt. En vooral ook Elin geniet ontzettend van de activiteiten bij het animatieteam. Koos Konijn en Erik deden het ook erg leuk moet ik zeggen. Ze waren er echt voor de kinderen en maakte veel contact met ze. Dat is ontzettend leuk.

Omdat we bijna elk jaar wel een keer in Drenthe komen hebben we veel uitjes al gedaan in Drenthe. Hierbij geef ik een kort overzicht van uitjes die we op eerdere jaren gedaan hebben en die aan te bevelen zijn:
– Sprookjeshof in Zuid Laren
– De Drentse Koe in Ruinerwold
– Kabouterland in Exloo
– Zoo Bizar in Orvelte
– Vlinderparadijs Papiliorama  in Havelte

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 8 oktober 2018

    Dat klinkt als een ontzettend leuke week zeg maar ook het park klinkt als een echte aanrader. Bedankt voor de tip dus 🙂

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *