Uitje met kinderen: Attractiepark Drouwenerzand | Drouwen

Drouwenerzand

Al een paar jaar zijn we in het voorjaar of in het najaar een weekend, midweek of week op vakantie geweest. Ons oog viel steeds op Attractiepark Drouwenerzand. Dit leek ons erg leuk voor kinderen. Helaas is in het voorjaar en najaar dit park maar beperkt open en was het steeds gesloten op het moment dat wij er in de buurt waren. Maar dit keer was het park wel open toen wij een week op vakantie in Drenthe waren. Dus we besloten er naartoe te gaan.

Attractiepark Drouwenerzand

De entreeprijs voor attractiepark Drouwenerzand is ongeveer € 13,50 per persoon voor volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar. Bestel je van tevoren online tickets, dan betaal je iets minder en ook is er nog een kortingsbon van € 1,00 uit te printen. Een parkeermuntje kost € 3,50. (Wij betaalden 3x € 12,50 + € 3,50. Joas wordt over 3 weken 3 jaar en mocht nog gratis naar binnen).
De entreeprijs is inclusief vers fruit, diverse belegde broodjes, frites, snacks, verse dagsoep, koffie, thee, limonade èn softijs en mag je onbeperkt nemen.

In de meeste attracties mogen kinderen kleiner dan 80cm niet in, kinderen tussen de 80 en 120 onder begeleiding en kinderen vanaf 120 cm mogen er zelfstandig in. Enkele attracties zijn alleen geschikt voor de allerkleinsten, en enkele attracties zijn juist weer alleen geschikt voor de grotere kinderen. Zowel Elin als Joas vallen in de oranje categorie, tussen de 80 en 120 cm, en mochten samen met één van ons in de meeste attracties. In een enkele attractie mochten ze helemaal alleen in of op, en voor een enkele attractie waren ze echt nog te klein (en daar ga ik zelf ook voor geen goud in).
Ook is er een speeltuin.

Door het hele park heen staan voldoende tafels en stoelen, picknicktafels en bankjes waaraan je kunt eten.

Mijn mening

De kinderen hebben erg genoten en dus wij ook! Het was echt een succesvolle dag. We waren er een paar minuten voordat het park openging en om half 4 waren de kinderen zo doodmoe dat we weer naar huis zijn gegaan. De meeste attracties hebben we gehad, een enkele niet. Maar het was voor die dag goed geweest. We waren het parkeerveld nog niet af en Joas sliep al. Het park heeft veel voordelen, en hoewel we ontzettend genoten hebben, heeft het ook minpunten. Ik zet ze voor je op een rijtje:

Voordelen Drouwenerzand

+ Entreeprijs: en deze is inclusief eten. Je vraagt  je af waar ze het van doen.
+ Zeer geschikt voor de wat kleinere kinderen. Joas is bijna 3 jaar, en waar Elin in mocht, mocht hij ook in. Leuke en spannende attracties voor die leeftijd.
+ Het park is niet groot qua oppervlakte. Het is overzichtelijk. Je hoeft dus niet steeds ver te lopen van de ene naar de andere attractie.
+ Inclusief eten: Je hoeft niet de hele dag te zeulen met tassen met broodjes, drinken enz. Of eten te kopen waar je ongelooflijk veel voor moet betalen.
+ Patat, kroket en softijs was wel erg lekker en van zeer goede kwaliteit.
+ Kluisjes waar je je tassen in kunt opbergen. En omdat het park niet heel groot is, kun je het ook snel weer pakken als het nodig is.
+ Polsbandje voor de kinderen beschikbaar waar je naam en telefoonnummer op kunt schrijven.
+ Over het algemeen vriendelijk personeel.

minpunten Drouwenerzand

– Er werd ontzettend veel gerookt in het park Drouwenerzand. Vind ik niet kunnen op een attractiepark met kleine kinderen als doelgroep. En zo smerig als je zit te eten en er wordt naast je de ene na de andere sigaret opgestoken. Wat mij betreft mag dit een volledig rookvrij park worden.
– Bij ‘diverse belegde broodjes’ had ik pistoletjes in gedachten, bijvoorbeeld een broodje gezond, of een pistoletje met brie o.i.d. Maar nee, dit bleek een verpakt broodje ham of een verpakt broodje kaas te zijn, wat er best klef uitzag en uit de diepvries kwam. Om eerlijk te zijn noem ik dat geen ‘diverse belegde broodjes’.
– Patat was echt véél te zout.

– € 3,50 betalen voor parkeren op een grasveld?
– Zonde dat er zoveel eten wordt weggegooid! Je zou toch denken dat men wel beter zou weten. Maar helaas schept men zoveel eten op om de helft vervolgens weer in de prullenbak te gooien. Het leek ook wel of sommigen alleen maar kwamen om te vreten.
– Patat en een kroket of frikadel is prima, maar iets meer gezondere keuzes zou prettig zijn. Wat mij betreft zou iets meer variatie in de ‘diverse belegde broodjes’ al voldoende zijn. Maar wel graag van iets betere kwaliteit dan een verpakt wit bolletje ham of kaas.
– Wat gaan er veel plastic bakjes en kartonnen bekers doorheen!

Conclusie; een ontzettend leuk attractiepark vooral de wat jongere kinderen. Maar op het gebied van roken, eten, gezondheid en duurzaamheid valt er nog veel te halen. En dan zou ik het ook niet erg vinden om een euro meer entreegeld te betalen.

Adres

Drouwenerzand Attractiepark
Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen

Drouwenerzand Drouwenerzand Drouwenerzand Drouwenerzand Drouwenerzand

 

SpeelgoedSpeelgoed

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 8 oktober 2018

    Het klinkt als een heel leuk park en ondanks dat ik er nog nooit geweest ben sta ik volledig achter jouw minpunten. In die zin dat ik dat ook zeker niet zou kunnen waarderen aan een park. Dankjewel voor deze review dus 🙂

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *