Review: een wereldkaart op plexiglas | Wereldkaarten.nl

Wereldkaart

Elin toont momenteel heel veel interesse in de landen van de wereld. Op de speelkamer hebben we een grote wereldkaart hangen en daar wil ze regelmatig op kijken om te zien waar bepaalde landen liggen. Haar opa en oma zijn op vakantie geweest naar Zwitserland, wij zelf zijn op vakantie geweest naar Duitsland, haar vader is op reis geweest naar Noorwegen en naar Japan. En ze is nog niet vergeten dat haar vader ook wel eens naar Amerika is geweest. Voor haar reden genoeg om eens op die grote wereldkaart te snuffelen en ons te vragen waar die landen nu toch liggen.

Onze keuze voor Elin

Elin is nog maar net 5 jaar en je merkt dat topografie toch nog heel lastig is. Als we naar opa en oma in Ooltgensplaat of Helmond rijden, dan vraagt ze ook naar welk land we gaan. Ooltgensplaat is dan weer een dorp, maar Zoetermeer en Helmond zijn steden. Wat is dan het verschil? Ze toont veel interesse, maar het is nog moeilijk te bevatten. En dat hoeft ook nog niet. Het is niet voor niks dat Aardrijkskunde/Topografie pas vanaf groep 5 gegeven wordt.

Nu is de wereldkaart die wij hebben hangen in de speelkamer best een onduidelijke wereldkaart voor kinderen. Toen ik van wereldkaarten.nl een e-mail kreeg met de vraag of ik in ruil voor een review een wereldkaart op glas wilde ontvangen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zou er één kiezen voor op de kamer van Elin. Het leuke is dat ik een kortingscode kreeg en er zelf één mocht uitkiezen en bestellen, zolang het er maar één op plexiglas zou zijn. Maar met een keuze uit ongeveer 80 wereldkaarten was het zelfs nog een moeilijke keus.

De meeste wereldkaarten zijn door hen zelf ontworpen en zijn nergens anders verkrijgbaar. Je kunt een wereldkaart kopen speciaal voor de kinderkamer. Daarop staan dieren of andere afbeeldingen passend bij het continent. Op de slaapkamer van Joas hangt zo’n wereldkaart op canvas. Ze zijn erg leuk en vrolijk, maar zo één wilden wij niet voor Elin. Op die wereldkaart zie je de contouren van de wereld, maar niet duidelijk de landen.
Onze keuze viel op een wereldkaart waarbij elk land in een andere kleur is afgebeeld. In het land staat de naam van het land. In elk land staat dan nog een stipje op de plek van de hoofdstad. Perfect voor Elin om de landen te leren.

De bestelling van de wereldkaart

Bestellen ging heel eenvoudig. Je kiest het formaat die je wilt hebben en je ziet direct wat het kost. Hoe groter het formaat, hoe duurder hij wordt natuurlijk. Deze wereldkaart heeft een formaat van 90 bij 60 cm en kost € 109,95. Vijf dagen later ontving ik de wereldkaart met een pakketdienst. De wereldkaart is goed verpakt. De hoeken zijn beschermt met piepschuim hoekjes. Het zat goed verpakt in een stevige kartonnen doos.

Ik had de kaart na het uitpakken even op de bank neergezet en ik zat de wereldkaart zo eens van een afstandje te bekijken. Ik dacht een megakras te zien zitten en wilde deze eens van naderbij bekekijn. Wat bleek: op het glas zat nog een plastic beschermlaagje wat je er nog af moest trekken. Was bijna niet zichtbaar 😉 Na het aftrekken van het plastic had ik pas echt een prachtige wereldkaart!

De mening van Elin

Wat ik ervan vind heb je al kunnen lezen. Ik vind ‘m echt heel prachtig en ook duidelijk voor kinderen! Ik heb ook eens aan Elin gevraagd wat zij ervan vindt. Zij zegt dat ze de kleurtjes op de kaart heel mooi vindt. Ze wil het graag op haar kamer hangen. “Dan kan papa vertellen welke landen het zijn en zo kom ik te weten waar ik naartoe wil als ik groot ben”.  Exlorer, dream and discover staat dus terecht onderaan de foto in glas!

* Voor dit artikel heb ik een review-product ontvangen *

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 8 november 2018

    Het is een hele mooie en voor haar ideaal om te zien wie waar is geweest 😍

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *