Uitje met kinderen: Speelbos In het hol van de leeuw | Lemelerberg

Speelbos In het hol van de leeuw

We zijn er al een paar keer geweest, maar omdat het daar zo leuk is, verdient het zeker een artikel op Puntsgewijs. Ik heb het over Speelbos ‘In het hol van de leeuw’ op de Lemelerberg. Helaas is de Lemelerberg een flink eind bij ons uit de buurt om er vaker naartoe te gaan. Maar als je er in de buurt woont, dan ken je het vast en zeker. En ga je er in de buurt op vakantie, dan is het absoluut een aanrader om daar eens naartoe te gaan en je er samen met je kinderen een hele dag te vermaken!

Speelbos ‘In het hol van de leeuw’

Natuur, vrijheid, lol en avontuur! Tel dat allemaal bij elkaar op en je komt uit bij speelbos ‘In het hol van de leeuw’ gelegen bovenop de Lemelerberg in Overijssel. Dit speelbos mag met recht de hoogste en mooist gelegen speeltuin van Overijssel genoemd worden, misschien wel van Nederland!

Speelbos In het hol van de leeuw

In het speelbos kun je heerlijk in de natuur spelen en is er van alles te beleven. Klim naar een hoge boomstoel, of zwaai aan de touwen. Verstop je in de boomhut, of kruip door de buizen. Bouw een prachtige hut met de grote hoeveelheid takken die in het bos te vinden zijn en eet je boterhammetje in je zelfgebouwde hut. En de ouders? De prachtige natuur en de grote hoeveelheid speeltoestellen, die voornamelijk gemaakt zijn van natuurlijke materialen, maken het kind in je wakker. Ze nodigen uit om heerlijk mee te spelen met je kinderen. Moe gespeeld? Dan kun je heerlijk relaxen en uitrusten op één van de hangmatten die het speelbos rijk is. Had ik er thuis maar één in de achtertuin. Misschien moet ik maar eens een hangmatset kopen zodat ik ook thuis lekker kan chillen en ontspannen.

Leuk feitje: het ontwerp van het speelbos is gemaakt samen met de kinderen van een basisschool uit Lemele. Het speelbos is geopend door RTL-presentator Lodewijk Hoekstra.

Wandelroutes

Kinderen hebben energie voor tien! Een leuke wandeling kan er na het spelen, of juist ervoor, zeker nog bij. Op de Lemelerberg zijn diverse wandelroutes te lopen die ook geschikt zijn voor kinderen. Je loopt niet alleen door het bos, maar ook over heide en dat maakt de wandeling leuk en afwisselend.

Lees ook: Uitje met kinderen: Avonturenboerderij Molenwaard | Groot Ammers

Mijn mening

Dit speelbos is echt een van de leukste speelplekken waar wij ooit zijn geweest. Balen natuurlijk dat het best een heel flink eind bij ons vandaan ligt. Deze speelplek is ontzettend groot en er is veel te ontdekken en te beleven. Bovendien is de plek omheind, ideaal voor kinderen die de neiging hebben om weg te lopen.

Het is een natuurlijke plek, veel speeltoestellen zijn gemaakt van hout. Bovendien kunnen kinderen zelf aan de slag om een eigen hut te bouwen. Daarnaast zijn er veel picknickbankjes aanwezig waar je aan kunt zitten en je kunt eten en drinken. Deze plek nodigt uit om een hele dag door te brengen. Samen spelen met je kinderen in het bos, genieten van een heerlijke picknick of neem zelf een boek mee terwijl je kinderen fijn aan het spelen zijn!

Speelbos In het hol van de leeuw

Mochten we daar ooit nog eens in de buurt op vakantie zijn, dan is dit absoluut een plek waar we naar terug zullen gaan. Het is niet alleen voor kleine kinderen ontzettend leuk, ook oudere kinderen kunnen zich er zeker nog urenlang vermaken.

Lees ook: Uitje met kinderen: Monkey Town | Delft
Lees ook: Dagje uit met kinderen: Irrland | Kevelaer in Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *