Review: Geboortesteen & Gegraveerde Ring ‘Classy’ | KAYA sieraden

KAYA sieraden

Geheel onverwachts kreeg ik een mail van KAYA sieraden; ‘Als eerste complimenten voor je mooie blog en leuke schrijfstijl!’ Zo, die kan ik in mijn zak steken šŸ™‚ Als ze je dan in dezelfde mail aanbieden om een sieraad naar keuze uit te zoeken, dan vind ik dat ontzettend leuk. Als je mij een beetje kent heb je mij nog nooit met een ketting, armband of oorbellen rond zien lopen. Toch hoefde ik niet lang na te denken over wat ik zou gaan uitzoeken.

KAYA sieraden

Voordat ik je vertel wat ik heb uitgekozen en waarom ik juist dat sieraad heb uitgekozen, vertel ik je eerst wat meer over KAYA sieraden. Tanja Rakhou is eigenaar en ontwerpster van KAYA sieraden. Het begon allemaal toen haar (toen 3-jarige) dochter Kaya dagelijks het sieradenkistje van haar moeder plunderde en er net zo uit wilde zien als haar moeder. Tijdens een feestje wilde Kaya er net zo uitzien als haar moeder door hetzelfde sieraad als haar mama te dragen; ‘Dan kunnen ze zien dat we bij elkaar horen.’Ā  Maar na stad en land afgezocht te hebben, een moeder-dochtersieraad was nergens te vinden. En zo werden de plannen gemaakt voor een eigen bedrijf. Het moest wel aan een aantal eisen voldoen:

 • Het moest een sieradenbedrijf worden voor moeders met dochters
 • Ze wilde daarmee iets doen voor kansarme kinderen

Daarnaast gelooft ze in het idee dat een sieraad iets is wat je generatie op generatie wilt doorgeven en dat het een tastbare herinnering is aan een bijzondere gebeurtenis in het leven.

Giving back

Omdat Tanja iets wil doen voor kansarme kinderen gaat een deel van de opbrengt naar het goede doel! KAYA doneert per sieraad een bedrag aan stichting Eduki, zodat een kind in Gambia naar school kan. Op dit moment kunnen er al 20 kinderen uit Gambia naar school door een donatie van KAYA sieraden. En daar draag jij aan bij als jij een sieraad koopt! Meer over dit Giving Back Project kun je hier lezen.

KAYA sieraden verkoopt tastbare herinneringen; dames sieraden voor jezelf, kindersieraden voor lieve meisjes en maar ook voor stoer jongens, en zelfs extra sterke armbandjes voor de allerkleinsten onder ons. Als aandenken voor een doop, een communie, verjaardag of een geboorte; allemaal mooie momenten voor een bijzondere sieraad. En zoek je nog een uniek kerst sieraad? Ook dan ben je bij KAYA sieraden aan het juiste adres!

Mijn keuze

Zoals ik al schreef ben ik helemaal niet zo weg van sieraden, maar toch hoefde ik niet lang na te denken welk sieraad ik zou kiezen. Toen ik ruim 5 jaar geleden zwanger werd van Elin moest ik al heel snel mij trouwring weer afdoen. Pas een half jaar na de bevalling kon ik deze weer aan, maar weer een half jaar later werd ik zwanger van Joas en hup, die trouwring moest al snel weer af. Helaas ben ik behoorlijk wat kilootjes aangekomen na twee zwangerschappen en pas ik die trouwring nu nog steeds niet (Joas is nu 3 jaar).

Ik kan de ring wel laten vermaken, maar eigenlijk wil ik nog eventjes daarmee wachten. In de laatste maanden ben ik bijna 5 kilo afgevallen, dus ik hoop dat ik dat nog even volhoud en dat ik over een poosje deze trouwring wel weer aan kan. Ik ben nu 6 jaar getrouwd, en ik heb mijn trouwring meer niet, dan wel gedragen.

Een zilveren damesring

Omdat ik mijn ring toch wel mis, koos ik daarom een zilveren damesring. En niet alleen een ring als teken van verbondenheid met mijn man, maar ik wilde een ring uitzoeken als teken van verbondenheid met mijn man Ć©n mijn kinderen. Op KAYA sieraden kun je gepersonaliseerde sieraden verkrijgen waarin je een eigen tekst kunt graveren. Ook zijn er sieraden waar je een geboortesteentje in kunt laten plaatsen. Ik koos voor een ring met 2 geboortestenen en liet naastĀ  Ć©Ć©n steentje de naam ‘Elin’ graveren en bij het andere steentje liet ik de naam ‘Joas’ graveren. Aan de binnenkant van de ring liet ik onze namen ‘Arjan & Marieke’ graveren. Helaas kon onze trouwdatum er niet meer bij.

In de door mij gekozen ring kunnen twee geboortestenen. Zowel Elin als Joas zijn in oktober geboren en daarom koos ik voor rozenkwarts, een lichtroze steentje, de steen van de onvoorwaardelijke liefde! Onvoorwaardelijk, zonder begin, zonder eind, de cirkel (ring) is rond!

Productinformatie

Ik koos voor de ‘geboortesteen & gegraveerde ring Classy’. Deze ring is voor ā‚¬ 59,95 hier te bestellen.

Share this:

Reactie (17)

 • Mandy Eggens| 15 november 2018

  Wauw wat een super mooie ring en het idee achter deze producten. Goed dat je 5 kg bent afgevallen, die ring gaat vast snel weer passen!

 • Bostonbaby| 15 november 2018

  Dat vind ik wel mooi, werken met een geboortesteen. ik ben allergisch geworden aan mijn trouwring. Is nochtans wit goud, maar ja…

 • Melissa| 15 november 2018

  Wat is die mooi, zelf ben ik heel slecht in ringen dragen, vergeet vaak of het irriteerde

 • Nicole OrriĆ«ns| 16 november 2018

  Ik vind het een mooie ring, en vooral de gedachte van de verbondenheid vind ik leuk!

 • luchino66| 16 november 2018

  Leuk idee, bedankt voor de tip

 • Maria de Ridder| 16 november 2018

  Prachtige ring en wat een mooi verhaal er achter. Voor mij is een product waardevol wanneer ik het verhaal ken. Dank voor de lonk.

 • beautyandlifebycecilia| 19 november 2018

  Prachtig idee, dit is wel iets wat ik ook zou kopen

 • Karin| 20 november 2018

  mooie ring, maar vooral een prachtige betekenis en verhaal dat er achter zit!

 • Natasja| 10 april 2019

  Wauw, wat gaaf zeg! Ik ben gek op zulke gepersonaliseerde sieraden. Misschien dat ik mijn man eens lief aan moet kijken voor moederdag, haha.

 • feliceveenman| 10 april 2019

  Kaya i sheel erg leuk, ik heb wel eens een actie met ze gedaan en dat was een groot succes

 • Boeklovers| 10 april 2019

  Heel mooie ring en toch met een speciale betekenis

 • Globalizious| 10 april 2019

  Wat mooi zeg, ik vind het een prachtig idee!

 • bookstamel| 10 april 2019

  Wat een mooie gedachten zit er achter deze ring. En de ring zelf is prachtig natuurlijk

 • Wanda| 11 april 2019

  Wat een prachtige ring en ook de betekenis erachter vind ik heel mooi.

 • mariagulden| 11 april 2019

  Wat een mooie ring en vooral de gedachte erachter is tof

 • sandra| 11 april 2019

  Wat een mooie ring en vooral de betekenis erachter vind ik super!

 • Janet| 12 april 2019

  Wat is ie mooi zeg, heel tof! En om zo’n mailtje te ontvangen is altijd leuk!

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: