Review: knutselen met Totum

Totum

Elin is echt gek van knutselen. Strijkkralen, aquabeads, klei, verf, kleurplaten en viltstiften, je kunt het zo gek niet bedenken of ze vindt het wel leuk. Van Totum ontving ik 2 pakketten; 1 voor Joas en 1 voor Elin. Wat we gekregen hebben en wat wij ervan vonden lees je in deze blog.

TotumTotum Little Creators Stapelberen

Voor Joas ontving ik eigenlijk geen pakket om mee te knutselen, maar een pakket om mee te spelen in bad. In de doos zaten 12 vrolijke stapelbeertjes van foam die aan de badkuip of muur blijven kleven als het nat is. Deze beertjes kun je ook stapelen omdat zowel de handjes en de voeten van de beren uitgestrekt zijn. De leeftijdsindicatie is 3-6 jaar. De beertjes zien er leuk en heel vrolijk uit, maar als ik eerlijk ben en ook naar de verpakking kijk, leek het mij meer geschikt voor jongere kinderen. Wij hebben weleens iets soortgelijks gehad en Elin heeft daar heerlijk mee gespeeld toen ze net 1 jaar was.  Ons nichtje Lisa is bijna 1 jaar en ik denk dat zij heel blij en vrolijk gaat worden van deze stapelbeertjes. Wij stoppen dit pakketje in de zak van Sinterklaas en geven het aan Lisa.

Totum Fashion Armbandjes maken

Elin ontving een knutselpakket waarmee ze zelf armbandjes kon maken. De armbandjes zijn van rubber. Met een dopje kun je het armbandje dichtmaken. Vervolgens kun je op het armbandje een aantal blingbling figuurtjes plakken en het geheel nog vrolijker maken met zilver glitterlijm. Elin is 5 jaar en ze houdt wel van sieraden en ook van knutselen. De armbandjes kon ze na een korte uitleg van mij geheel zelfstandig maken. Alleen om de sluiting goed aan te drukken was wat kracht voor nodig en dat moest ik soms even doen. Elin heeft 8 prachtige armbanden gemaakt en vond het erg leuk om ermee bezig te zijn. De leeftijdsindicatie van dit pakketje is 4+.

Alleen de rubber bandjes hebben een aantal smalle stukjes en op die punten is het heel zwak en breekt het snel. Bij het aantrekken van het armbandje rekt het rubber wat uit en op de smalle stukjes breekt het dan snel.

Mijn mening

Totum

Totum heeft onwijs leuke knutselpakketjes waar erg leuke dingen mee gemaakt kunnen worden. Met de serie Little Creators leren jonge kinderen bijvoorbeeld knippen, plakken, naaien of andere vaardigheden. Met de set die wij ontvangen hebben kunnen kinderen leren stapelen. De leeftijdsindicatie die op de doos staat vind ik persoonlijk niet zo passen als ik naar Joas en Elin kijk. Daarom maak ik er dan liever iemand anders blij mee.

Elin heeft al een aantal Totum knutselpakketjes en ze beleeft er altijd erg veel plezier van. Ze kan er uren mee zoet zijn en zo ook met het pakketje wat wij ontvangen hadden. Ze vond de figuurtjes die op de armband geplakt moest worden erg mooi en ze was ook tevreden met het resultaat. De armbandjes passen goed om haar polsjes, maar zoals ik al schreef, het rubber heeft wel een paar zwakke puntjes. En dat is dan weer jammer.

De knutselpakketjes zijn niet duur en zeer geschikt om als cadeautje voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Ik laat Elin maar niet zien wat Totum allemaal nog meer heeft, ze zou alles wel willen hebben 😉

Productinformatie

Totum Little Creator Leren Stapelen kost € 8,95 en is hier te verkrijgen
Totum Fashion Armbandjes maken kost € 4,99 en is hier  te verkrijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *