Review: Targi | White Goblin Games

Targi

Een Targi is een mannelijk stamlid van het woestijnvolk de Toeareg. Als stamhoofd handel je in dadels, zout en peper om daarmee goud en andere voordelen te verkrijgen die jouw invloed op de Toeareg zullen vergroten. Waar ga jij jouw Targi plaatsen? Als je de handelaar niet bezoekt kun je niets ruilen. Erger nog, in dat geval gaat je tegenstander er misschien heen. Maar wellicht kan de karavaan uitkomst bieden om toch de gewilde handelswaren te krijgen. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar waarmee ga jij je onderscheiden van je rivaal? Als je te lang wacht, mis je misschien prachtige kansen. Immers in de volgende ronde is het aanbod anders en liggen er nieuwe kansen. Winnen kun alleen als je slim je acties gebruikt en altijd wat goud achter de hand hebt.

Targi

Om te beginnen leg je het spel klaar zoals is aangegeven in de spelregels. Maar daar ging het bij ons al mis. Op de afbeelding stond iets anders dan in de spelregels omschreven stond. Op ons gevoel zijn we aan de slag gegaan en toen ik halverwege de afbeelding in de spelregels nog eens bekeek, ontdekte ik de fout. Ik heb gelijk naar White Goblin Games gemaild en inderdaad, in de afbeelding stond een foutje en nu is een errata te bekijken via de website. Let daar dus op als je naar aanleiding van mijn review het spel aanschaft en gaat beginnen šŸ˜‰

Het bracht ons even van de wap; toch bleek ons spelgevoel wel juist te zijn en hebben we het goed gedaan. Als het spel klaarligt kun je beginnen. Het spel wordt in 12 rondes gespeeld. In elke ronde plaatsen de twee spelers om de beurt hun 3 Targi-pionnen op de randvelden. Op het snijpunt van 2 pionnen (de coƶrdinaten) zet je een stamsteen. Uiteindelijk staan er van elke speler dus 3 pionnen en 2 stamstenen in het speelveld. Daarna mogen alle 5 de acties worden uitgevoerd. Als beide spelers alle acties hebben uitgevoerd, dan worden de handelswarenkaarten en de stamkaarten aangevuld en wordt de rover naar de volgende ronde gezet. Ronde twee kan van start gaan. Je gaat door tot je 12 ronden hebt gespeeld. De spelers tellen al hun punten op en degene met de meeste punten heeft gewonnen.

Targi

Mijn mening

Targi is qua spelregels een toegankelijk spel voor 2 spelers. Maar om te winnen moet je zeker wel wat in je mars hebben en het spel tactisch spelen. En daar komt nog heel wat bij kijken. Dadels, zout en peper is in overvloed te verkrijgen, goud is echter heel schaars, maar heb je wel nodig om de beste stamkaarten te kunnen bemachtigen. En heb je eindelijk goud in je bezit, dan zou het zomaar kunnen dat je medespeler eerder is met het kopen van deze kaart dan jij. Veel van deze stamkaarten leveren je ook een voordeel op. Sommige voordelen/privileges mag je permanent gebruiken, andere voordelen mag je maar Ć©Ć©n keer gebruiken. Maar welke kaart is nu voor jou het voordeligst en levert toch het beste voordeel op? Lastige keuzes die je moet maken.

Een leuk handigheidje van de randkaarten is dat op de ene kant beschreven staat wat je met deze kaart kunt doen. Heb je het spel al vaker gespeeld, dan kun je de kaart ook andersom draaien. Dan zie je alleen het symbool en weet je op die manier direct wat het betekent. Maar daarvoor moet je het spel wel een aantal keer gespeeld hebben.

Pittig

Het spel is voor 2 spelers en dat vinden wij heel prettig, omdat mijn man en ik vaak samen een spel spelen. Het leuke is dan dat het spel ook echt is afgestemd op 2 spelers en je dus ook geen aparte regels hebt bij 2 spelers. Het spel is dan ook een zeer uitdagend en diepgaand spel, met toch wel eenvoudige spelregels. Wij spelen het graag. Je moet echter wel de tijd voor dit spel nemen, je bent al gauw 3 kwartier tot een uur bezig met een spelletje. En die tijd ontbreekt ons zo af en toe wel eens.

Op de voorkant van de doos staat dan ook dat het een pittig spel is. Dat is het ook. Maar wij houden wel van een beetje pittig, dus wat ons betreft is het absoluut een blijvertje in onze spellenkast!

Productinformatie

Titel: Targi
Auteur: Andreas Steiger
Uitgeverij: White Goblin Games
Leeftijd: 12+
Aantal spelers: 2
Speelduur: 60 minuten
Prijs: Binnenkort verkrijgbaar voor ongeveer ā‚¬ 19,95

Lees hier de review van Droomhuis

Reactie (8)

 • feliceveenman| 28 november 2018

  ik lees het al : ene pel voor zoonlief !

 • lodi| 28 november 2018

  Leuk en vooral omdat het voor 2 personen is, leuk om samen met de man te doen. En zo te lezen moet je er ook echt iets voor doen om te winnen.

 • Saar| 28 november 2018

  Ik ben gek op gezelschapsspelletjes als dit. Een ideetje voor onder de kerstboom šŸ˜‰

 • Maaike Gulden| 28 november 2018

  Ik ben gek op gezelschapsspelletjes, maar ik geloof dat deze niet zo mijn ding is šŸ˜‰

 • Melissa| 28 november 2018

  Lijkt mij echt leuk spel hou wel van beetje tactische spellen

 • Chicamoms| 29 november 2018

  Zo leuk dit, ben gek op spelletjes!

 • fracorcreaties| 29 november 2018

  Wij vinden het ook wel leuk een gezelschap spel te spelen, en inderdaad prettig dat deze voor 2 personen is, even onthouden

 • Mandy| 1 december 2018

  Lijkt me een leuk spel! Lijkt me wel moeilijk om door te krijgen hoe het moet. Spelletjes zijn altijd leuk!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *