Recensie: Lego Disney Prinses – De magische tuin | Meis & Maas

De magische tuin

Bij uitgeverij Meis & Maas konden kinderen zich opgeven voor een lezerspanel. Ik heb Elin opgegeven en heel snel kreeg ik een aantal vragen dit ik moest beantwoorden over Elin. Daaraan konden ze zien waar haar interesses vooral lagen. Slechts een enkele week later kregen wij al een boek aangeboden met de vraag of Elin deze leuk zou vinden om te recenseren; LEGO Disney Prinses – de magische tuin. En dat wilde Elin wel. Als je meedoet met het lezerspanel ontvang je een boek met de vraag of je bij 3 onlinewinkels (zoals Bol.com en Bruna.nl) een recensie van het boek achterlaat. Daarnaast moet je nog 3 vragen beantwoorden en de korte recensie sturen naar Meis & Maas. Een paar dagen later lag er een supermooi ingepakt boek in onze brievenbus.

Lego Disney Prinses: de magische tuin

Het leuke aan dit boek is dat het niet alleen een boek is om te lezen, maar ook een boek waarin je kunt spelen. Het eerste wat opvalt is dat er een klein doosje met Lego bij zit. Als je het boek opslaat dan begint het verhaal. Het verhaal gaat over prinsessen die een avontuur beleven. Maar het avontuur gaat verder en dat kunnen de kinderen zelf bedenken. Achterin het boek zit een speeltoneel die je kunt uitscheuren en kunt opbouwen. Allerlei flapjes kun je omhoog vouwen en daarmee ontstaat er een heus 3D-toneel. Zo creëer je een soort ‘poppenkast’ waar de kinderen het verhaal van de prinsessen uit kunnen spelen. Hiervoor kunnen ze bijvoorbeeld playmobil-poppetjes of LEGO-friends poppetjes gebruiken.

Het verhaal gaat over de Disney Prinsessen die na een drukke dag in kasteel terugkomen en opeens allerlei spulletjes missen. Zullen zij hun verloren spullen terugvinden in de magische tuin?

De mening van Elin

Van uitgeverij Meis & Maas kreeg Elin drie vragen die ze moest beantwoorden:

Welke drie woorden passen het best bij het boek?
Leuk. Prinsessen. Jurken.

Wat vind je het mooist aan het kasteel van de prinsessen?
De vlaggen die zo mooi gekleurd zijn. En dat er ook heel veel prinsessen zijn.

Wat vond je het allerleukst aan het boek?
Dat er veel prinsessen zijn.  Eigenlijk is het allemaal gewoon leuk!

Recensie van Elin

Ook wilde de uitgeverij een korte recensie over dit boek. Elin vertelde wat ze ervan vindt en ik schreef het bijna letterlijk zo op.

Ik vond het verhaal leuk en  grappig dat alles verdween. Gelukkig is het weer gevonden. De plaatjes in het boek zijn heel leuk en ook de kleine beestjes die op de plaatjes staan. Het is heel erg grappig dat alles er ineens was en ik vind het raar dat alles weer ineens was verdwenen. Alle versiering was ook heel leuk.

Het speeltoneel vind ik ook leuk. Het is leuk dat je het helemaal in elkaar kunt zetten en dat de deurtjes en de ramen open kunnen. Het is leuk dat de prinsessen naar binnen kunnen en dat je ermee kunt spelen. Het bootje wat je kunt maken is ook leuk en dat het dan een echte boot wordt. Ook de put kun je maken en daar zitten leuke dingetjes in. Het is leuk dat de dieren rechtop kunnen staan en dat je alles kunt vouwen en een poortje kunt maken. Het is leuk dat je het met de poppetjes kunt spelen. Je kunt er gewoon heel veel dingen mee. Ik vind het zo leuk dat je alles in elkaar kunt maken. Ik vind het leuk dat er LEGO bij zit en je dat kunt maken.

Het is niet leuk dat sommige flapjes vaak los gaan. En ik wil dat er meer prinsesjes bij zitten.

Mijn mening

Eigenlijk ben ik het wel met Elin eens. Het is een leuk verhaal voor iedereen die van prinsessen houdt. Maar het verhaal is nog niet af, en het speeltoneel nodigt uit tot fantasierijk verder uitbeelden van het verhaal. Het speeltoneel ziet er ook erg uitnodigend en vrolijk uit om het verhaal verder uit te beelden. Het heeft veel elementen die in elkaar gezet kunnen worden en waar je veel mee kunt. Een kritisch puntje is dat ik mij wel afvraag hoe langt het duurt voordat er één van de flapjes stuk gaat en scheurt.

Het boek daarentegen is wel echt heel stevig en ook mooi en vrolijk vormgegeven. Ik vind het absoluut een leuk boek wat de fantasie van kinderen enorm prikkelt!

Productinformatie

Titel: Lego Disney Prinses – De magische tuin
Auteur: Steve Behling
Vertaling: Mariella Manfré
Uitgeverij: Meis & Maas
Leeftijdscategorie: 5+
Aantal pagina: 14 blz. + 2 uitklappagina’s
ISBN: 9789030503866

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *