Recensie: Rinkel de kinkel Pats boem | Remda Spoelstra

rinkel de kinkel pats boem

Zo af en toe krijg ik van Droomvallei Uitgeverij wel eens wat boeken toegestopt. Supertof! En daar schrijf ik dan ook met liefde een recensie over. Het is natuurlijk helemaal leuk als het boek zelf ook echt fantastisch is. En dat is het boek Rinkel de kinkel Pats boem van Remda Spoelstra. Hoewel ik een gigantische misdruk had ontvangen, stond het hele verhaal er geluk wel in en konden we alles goed lezen en doen. Dat mocht zeker de pret niet drukken.

Rinkel de kinkel Pats boem

Het verhaal gaat over Oelewapper de Uil en Bibberientje de Wezel. Ze wonen aan de rand van het kringloopbos. Ze doen altijd alles samen. Maar soms gaat er wel eens wat mis. Een glazen schaal met broodjes vliegt zomaar in de lucht. Rinkel de kinkel. Pats boem. Het kan helaas niet meer gemaakt worden en ze gooien de scherven in de glasbak.
Ze gaan weer verder spelen en Bibberientje laat een trucje zien met een rietje in een glas ranja. Maar dan gaat het weer mis. Het glas valt. Rinkel de kinkel. Pats boem! Ook dat glas kan niet meer gemaakt worden. En hup, ook deze scherven gaan de glasbak in.
Dan zegt Bibberientje dat Oelewapper maar een heel eind uit de buurt moet blijven. Alles gaat mis. Oelewapper is verdrietig.

Maar dan hoort Oelewapper de vrachtwagen die de glasbak komt legen. Snel vliegt Oelewapper eropaf en ziet al het mooie gekleurde glas verdwijnen in de vrachtwagen. “Wacht, mag ik ze hebben, ik heb een glas idee!”

Wat zou Oelewapper maken, en zou het weer goed komen tussen hem en Bibberientje?  Rinkel de kinkel Pats boem

Mijn mening

Wat zo leuk is aan dit boek is dat het heel gevarieerd is. Het is een leuk verhaal, met mooie tekeningen/foto’s, leuke liedjes op bekende wijsjes die bij het verhaal passen, en leuke knutselwerkjes. Ik heb dit boek al diverse malen voor de kinderen moeten voorlezen en het hele verhaal gaat dan ook in één keer uit. Dat komt ook doordat er elke keer een liedjes tussen staat wat je samen met je kinderen kunt zingen. De liedjes zijn op de melodie van ‘Op een grote paddenstoel’ en op ‘Helikopter, helikopter’. Voor de kinderen dus bekend.

De knutselwerkjes zijn leuk om te doen. Een aantal werkbladen die je nodig hebt zijn uit te printen via de website. Voor de opdrachten heb je op zich niet veel materialen nodig, dus makkelijk te realiseren. Vooral de handpop van Oelewapper is erg leuk geworden.

De tekening in het boek zijn ook heel bijzonders. Oelewapper en Bibberientje zijn getekend. Ze zijn in een natuurlijke omgeving neergezet en daar is een foto van gemaakt. Dat maakt het echt heel leuk en apart.

Het boek is geschikt voor kleuters. Het is ook een leuk thema om daarover in de kleuterklas of op de peuterspeelzaal en kinderdagverblijf mee aan de slag te gaan. Het verhaal dan kan elke keer opnieuw gelezen worden, de liedjes geleerd en de knutselwerkjes worden gemaakt. Er zijn voor een leerkracht zeker nog meer werkjes te bedenken bij het boek.

Kortom; het is gewoon een echt leuk boek.

Rinkel de kinkel Pats boem

Productinformatie

Titel: Rinkel de Kinkel Pats Boem
Auteur: Remda Spoelstra
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 978-94-92844-24-8
Prijs: Voor € 14,95 hier te koop

Rinkel de kinkel Pats boem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *