Review: Queendomino | White Goblin Games

Queendomino

Kingdomino is een spel wat wij vaak gespeeld hebben. Een spel met ontzettend eenvoudige spelregels. Het enige wat je hoeft de doen is een vierkant van 5×5 (of 7×7) te leggen met de dominotegels. Maar als je eenmaal bezig bent, oh, wat is het dan moeilijk om zo een vierkant te maken dat jij ook nog de meeste punten scoort. En als je even niet oplet, dan kun je aan het eind van het spel niet eens de laatste dominotegel aanleggen omdat je 2 losse vierkantjes over hebt in je koninkrijk en niet één rechthoek. Een review van dit geweldige spel kun je hier lezen. Van White Goblin Games ontving in ook het spel Queendomino. Een zelfstandig te spelen variant op het spel Kingdomino.

Queendomino

‘Als koning wil je natuurlijk beschikken over een groot rijk met steden omringd door uitgestrekte gebieden met graanvelden, bossen, meren en bergen. Je probeert daarom de beste percelen te bemachtigen. Maar er zijn ook anderen die dezelfde wensen hebben als jij!’

Het doel van het spel is om met de dominotegels een koninkrijk van 5×5 of 7×7 (afhankelijk van aantal spelers) velden te vormen. Probeer daarmee om zoveel mogelijk overwinningspunten te scoren met je gebieden, je steden en je fortuin.

Telkens kun je kiezen uit 4 dominotegels. De door jouw gekozen tegel mag je in je veld leggen. Daarna heb je de optie om belasting te innen, een gebouw te bouwen of een gebouw op het gebouwenbord door de draak te laten vernietigen. Is je beurt voorbij dan zet jij je poppetje op één van de 4 nieuwe dominotegels, alvast voor de volgende ronde. Wanneer de laatste 4 tegels in de rij wordt gelegd spelen de spelers hun laatste rondes. Elke speler zou nu een koninkrijk van 5×5 of 7×7 tegels moeten hebben liggen. Daarna worden alle punten geteld. Deze kunnen worden ingevuld op het scoreblokje. Degene met de meeste punten wint het spel.

Queendomino

Mijn mening

Dit spel lijkt erg op het spel Kingdomino. Waar Kingdomino echt basic is wat betreft spelregels, wordt het bij dit spel al wat ingewikkelder. Er zijn meer opties waardoor het spel net wat uitdagender en spannender wordt. Zeker als je het spel met 2 spelers speelt biedt het net even wat meer uitdaging. Maar hoe dan ook; zowel Kingdomino en Queendomino blinken uit wat betreft de simpele en eenvoudige spelregels.

En het lijkt zo simpel allemaal. Het enige wat je hoeft te doen is een koninkrijk van 5×5 of 7×7 velden te vormen met de dominotegels. Er staan 6 verschillende gebieden op de tegels afgebeeld. Soms is het beter om een zo groot mogelijk veld van één gebied te creëren om de meeste punten te halen. Maar heb je een bepaald gebouw in je bezit, dan kan het beter zijn om een gebied versplinterd in je veld te hebben liggen voor de meeste punten.

En je speelt het spel natuurlijk niet alleen, je tegenstander houd je echt goed in de gaten en kan zo de tegel voor je neus wegkapen die jij eigenlijk zou willen hebben voor de meeste punten. Hoe dan ook; dit spel blinkt niet alleen uit in de eenvoudigheid qua spelregels, maar het is ook nog eens een uitdagend en spannend spel. En het is echt tot het eind toe spannend, omdat de punten pas  worden geteld als het spel is afgelopen. En wie de winnaar is, zal dan pas blijken.

Het spel is redelijk snel klaar te leggen en met 2 spelers heb je het spel in een half uurtje wel gespeeld.

Queendomino kan echter ook worden gecombineerd met Kingdomino zodat er met 4 spelers in een 7×7 grid kan worden gespeeld en tot en met 6 spelers in een 5×5 grid

Queendomino

Productinformatie

Titel: Queendomino
Uitgeverij: White Goblin Games
Aantal spelers: 2-4 spelers
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: 8+
Prijs: € 32,95 bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *