Review: String It | Ravensburger

String It Ravensburger

Wie heeft het vroeger niet gedaan; Spijkertjes in  in hout slaan in bijvoorbeeld een hart, een ster of in een ander figuur en draad of wol van het ene na het andere spijkertje spannen. Daarmee krijg je een mooi schilderij. Ravensburger heeft iets nieuws, gebaseerd op dit idee; String It. Van Ravensburger ontving ik een setje voor Elin om het te testen en onze mening hierover met jullie te delen. In dit artikel vertel ik meer over Ravensburger String It en ook wat wij ervan vinden.

String It van Ravensburger

Momenteel heeft Ravensburger 13 verschillende sets in het assortiment, onderverdeeld in Mini, Midi en Maxi. Met de Maxi-set kun je zelfs een vorm in 3D maken. De sets hebben ook verschillende moeilijkheidsgraden, er zijn er die geschikt zijn voor kinderen vanaf 5 jaar, maar ook vanaf 6 jaar of vanaf 7 jaar. Er zijn varianten meer voor jongens, en varianten meer voor meisje. Hier kun je alle sets bekijken.

Van Ravensburger mocht ik zelf kiezen welke ik wilde ontvangen. Omdat Elin 5 jaar is koos ik voor degene met de hartjes, die geschikt is voor kinderen vanaf 5 jaar.

In de doos zit: 2 kaarten met afbeeldingen, 240 pinnen, 1 drukhulp voor pinnen, draad, handleiding.

Ravensburger Stringit

Onze mening

Vol enthousiasme ging Elin aan de slag. De pinnetjes in de gaatjes duwen lukte haar prima, al moest ik sommige pinnetjes nog wel even goed aanduwen. Het materiaal, zoals de kaart en de pinnetjes, zijn zeer stevig en gaan niet zomaar stuk. Als je een pinnetje door het gaatje duwt, gaat het rondje er vaak vanzelf uit. Soms blijft het rondje nog aan één puntje hangen en moet je deze handmatig even lostrekken. Daarbij moet je er wel op letten dat je niet een stukje van de voorkant mee lostrekt. Dit moet je met beleid doen, en het liefst zelf. Heel gemakkelijk wordt er dan een stukje van het bovenste laagje papier aan de voorkant mee losgetrokken en dat is zonde.

Op de doos is duidelijk aangegeven met welk stuk van de kaart je het eerst moet beginnen met het spannen van het touwtje. Als je je hieraan houdt, dan komt het helemaal goed. Toch blijkt het spannen van het touwtje van spijker naar spijker nog niet zo eenvoudig te zijn voor Elin. Het touwtje moet je strak houden en om het pinnetje heen draaien en om zo verder te gaan naar het volgende pinnetje. Het touwtje schiet heel snel van het pinnetje af als je het touwtje niet strak genoeg houdt. En als bij Elin iets niet lukt, geeft ze snel op en moet ik het doen. Maar oefening baart kunst en wij oefenen gewoon stukje bij beetje door. Het resultaat wordt in ieder geval vrolijk en prachtig.

Ravensburger

Productinformatie

String It Heart is te koop bij o.a. Intertoys voor € 10,99.String It

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 4 februari 2019

    Het ziet er heel erg leuk uit zeg! Dat lijkt me dan ook een echte aanrader 😁

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *