Het Algemeen Dagblad kopte al:

Door de zeer warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door de pollen van hazelaars en elzen.

Honderdduizenden mensen hebben nu al last van hooikoorts, vooral als je veel last hebt van de pollen van hazelaars en elzen. Hooikoorts is erg vervelend. Je loopt de hele tijd met tranende en rode ogen, je snottert, snuit en niest en buiten komen is bijna geen optie meer.

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Het is niet zo dat je last hebt van alle pollen, meestal ben je allergisch voor sommige pollen. Pollen zijn voortplantingscellen van grassen, planten en bomen. Door de wind worden de kleine stuifmeelkorreltjes kilometers ver verspreid en daar kun jij last van hebben. En dat is zeer vervelend. Dan is het juist fijn als er middeltjes zijn die je klachten verzachten of zelfs verlichten.

Symptomen van hooikoorts

De klachten die je kunt ervaren als je last hebt van hooikoorts zijn:

 • Jeukende, branderige of tranende ogen
 • Rode en gezwollen oogleden
 • Een loopneus of juist verstopte neus
 • Niesbuien
 • Moe, koortsig gevoel
 • Benauwdheid
 • Zere keel, hoesten
 • Jeukend verhemelte

Elk jaar kunnen de klachten die jij ervaart weer anders zijn. Zowel qua heftigheid van de klachten als het soort klachten. De hoeveelheid pollen kan meer of minder zijn in een jaar, maar ook het weer speelt een rol. Als het veel regent heb je minder last dan wanneer het vaak droog is en er veel wind staat.

Hooikoorts oogdruppels

Similasan Hooikoorts Oogdruppels

Een belangrijk veelgebruikt middel bij hooikoorts is oogdruppels. Probeer eens de Similasan Hooikoorts Oogdruppels. De oogdruppels pakt de rode, branderige en tranende ogen direct aan. Deze druppels zijn van een hoogwaardige Zwitserse kwaliteit, ze zijn steriel en worden op een natuurlijke basis geproduceerd. Je kunt de druppels op een eenvoudige manier in de ogen druppelen, zonder dat je er hulpmiddelen bij hoeft te gebruiken. Daarnaast kun je het ook gewoon gebruiken als je contactlenzen draagt. Bovendien zijn de hooikoorts oogdruppels na het openen van het flesje 3 maanden houdbaar, zo kun je er het hele voorjaar plezier van hebben en kun jij met een gerust hart genieten van de zon en je tuin.

Hooikoorts oogdruppels ook geschikt voor andere allergieën

Een bijkomend voordeel is dat deze oogdruppels van Similasan ook helpen tegen andere allergieën. Denk dan bijvoorbeeld aan huisstofmijt, huisdieren of parfum. Ook dan ervaar jij een snel effect en blijft je zicht scherp en helder.

Meer producten van Similasan

Simisalan heeft niet alleen hooikoorts oogdruppels. Er zijn ook middeltjes verkrijgbaar tegen droge ogen, rode ogen of vermoeide (computer)ogen. Neem eens een kijkje op de website van Similasan en bekijk de producten die zij in het assortiment hebben. Dus of je nu

 • rode en branderige ogen,
 • droge en geïrriteerde ogen,
 • vermoeide ogen door beeldschermgebruik,
 • jeukende ogen door allergieën zoals hooikoorts,
 • droge oogleden of
 • ontstoken ogen

hebt, bij Similasan vind je altijd het product dat jij nodig hebt en daarmee verlicht en voorkom je klachten.

Similasan droge ogen

Share this: