Recensie: Het kasteel met duizend kamers | Esther van der Ham

Het kasteel met duizend kamers

Esther van der Ham heeft al heel veel kinderboeken op haar naam staan. Diverse kinderboeken heb ik al mogen lezen en een recensie over geschreven. Esther schreef ook het boek ‘het kasteel met duizend kamers‘. Dit boek is een sprookje geschikt voor kleuters en zelf te lezen vanaf een jaar of 7. Een avonturenboek vol verrassende en grappige gebeurtenissen.

Het kasteel met duizend kamers

Het verhaal gaat over Bob en Lot. Bob en Lot zijn twee muizen die wel van een stukje kaas houden. Op een dag ontvangen Bob en Lot een brief van met gele krullen. Rolf, de ridder met de Gouden Krul vraagt of ze snel naar het kasteel met de duizend kamers willen komen. Daar hebben ze hun hulp hard nodig. In de brief staan nog wat aanwijzingen hoe ze bij het kasteel kunnen komen. Ze hebben wel zin in een avontuur en besluiten uiteindelijk om op pad te gaan. Onderweg komen ze schildpad tegen die aan het verhuizen is. Ze helpen hem een handje, maar dat gaat natuurlijk allemaal niet zo snel. En uiteindelijk zien ze in de verte het grote kasteel met ontzettend veel kleuren.

Eenmaal bij het kasteel staat het avontuur op hen te wachten. Ze komen met verschillende personages in contact; ridders, prinsessen, een heks, een pony, ijsbeer, uilen en nog veel meer. En telkens is er een probleem dat opgelost moet worden. Bob en Lot helpt elk van hen en dat leveren grappige, spannende en avontuurlijke verhalen op. Bob en Lot worden er moe van. Ze besluiten om even pauze te nemen. Ze kruipen dicht tegen elkaar aan en vallen en slaap. Het vervolg is te lezen in deel 2, want waarom ze nu op het kasteel moesten komen …?

Mijn mening

Het kasteel met duizend kamers geschreven door Esther van der Ham is een avontuurlijk sprookje geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7 (AVI E4). Voor kleuters is het een ontzettend leuk en spannend voorleesboek boordevol avonturen. Aan het eind van elk hoofdstuk staat een zinnetje of een vraag in het blauw gedrukt. Dat nodigt uit om het snel weer verder te willen lezen. Het boek heb je dan ook zo uit, al is het maar liefst 90 bladzijdes. En het boek leest ook lekker vlot weg.

Het boek heeft een open einde. Gelukkig is er een vervolg. In deel 2 beleven Lot en Bob opnieuw grappige en spannende avonturen.

Ook de cover ziet er aantrekkelijk uit. Je ziet Bob en Lot onderweg naar het kasteel. De cover is ontzettend kleurrijk. In het boek staan veel illustraties van Jeroen Okkerse van soms wel een bladzijde groot. Ook die zijn prachtig en kleurrijk.

Productinformatie

Auteur: Esther van der Ham
Illustraties: Jeroen Okkerse
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
ISBN: 9789491886348
Niveau: AVI-E4 / CLIB-5

Reactie (3)

 • Marielle| 22 maart 2019

  klinkt als een heerlijk kinderboek vooral met die grote illustraties kinderen vinden dit prachtig! Elke keer zien ze weer wat anders. Leuk dat het boek een open einde heeft, dan worden ze nieuwsgierig naar het volgende boek.

 • Lindsey Beljaars| 22 maart 2019

  Klinkt als een heel leuk boek! Hier zelf nog geen kinderen dus eerdat ik echt een de kinderboeken begin, dat duurt nog wel even, hihi!

 • Dhini van Heeren| 26 maart 2019

  Het klinkt als een leuk boek voordat naar bed gaat.

  //dhini.nl

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *