Review: Märklin my world ‘Landbouw’

Märklin my world

We hebben een krat vol met Duplo, maar wat wij niet hebben is de treinbaan van Duplo. Ooit mochten wij van een tante een krat vol met een houtentreinbaan lenen, maar daar werd nauwelijks mee gespeeld en hebben we weer teruggeven. We hebben dus geen treinbaan in huis. Maar nu, telkens als we Joas ophalen van het kinderdagverblijf, blijkt hij die dag met de treinbaan te hebben gespeeld. Ook op de crèche van de kerk blijkt hij veel met een treinbaan te spelen.

Op internet gingen wij op zoek naar een treinbaan, geschikt voor kinderen van 4 jaar. Dat blijkt nog moeilijker dan wij dachten. Voor de Duplo-trein en de houten treinbaan zijn onze kinderen al een beetje te groot voor, of in ieder geval te snel weer uitgegroeid. Voor Märklin en de LEGO-trein is Joas eigenlijk nog wat te klein. Maar dan is er Märklin my world. Märklin my world is de voorloper van de ‘gewone’ Märklin en speciaal gemaakt voor kinderen van 3-6 jaar. Van ‘De kleine Benelux’, importeur van o.a. Märklin my world, mochten wij een startersset testen. In dit artikel vertel ik je meer over Märklin my world, de set die wij mochten ontvangen, maar ook deel ik onze mening over Märklin my world.

Märklin my world

Märklin my world is speciaal vormgegeven voor kinderen van 3-6 jaar. Dat betekent dat het licht van gewicht is, maar toch zeer robuust en stevig is. En het is makkelijk hanteerbaar voor de kleine kinderhandjes.

De rails voor de treinbaan is op een eenvoudige manier aan elkaar te klikken. Achterop elk soort rails zit een stickertje in een bepaalde kleur. Op bijvoorbeeld alle bochtjes zit een blauw stickertje en op alle rechte stukken een geel stickertje. In de handleiding staan een paar voorbeelden van een treinbaan waarbij elk stukje spoor in de corresponderende kleur staat afgebeeld. Ook op internet kun je diverse baanplannen vinden. Voor kinderen is het een handige manier om zelf een treinbaan te maken. Natuurlijk kunnen kinderen hun creativiteit en inzicht laten zien door zelf een baan te verzinnen.

De locomotief en wagonnetjes kunnen op een eenvoudige manier aan elkaar worden gekoppeld via een magneetkoppeling. Met een regelaar – een soort joystick – kun je de trein via infrarood besturen. In de locomotief zitten 4 AA-batterijen en in de regelaar 2 AAA-batterijen. De trein kan zowel vooruit als achteruit in drie snelheden rijden, te bedienen met de regelaar. Daarnaast zitten op de regelaar allerlei knopjes om bijvoorbeeld het fluitje van de conducteur te laten blazen of de lichtjes van de locomotief aan te doen.

Märklin my world

Starterssets en uitbreidingen

Märklin my world heeft heel veel verschillende soorten starterssets. In een startersset zit sowieso een trein, rails, een regelaar en batterijen. Afhankelijk van de set die je kiest zit er soms ook nog wat extra accessoires bij.

Met een startersset heb je al een zeer complete treinbaan, maar natuurlijk wil je nog meer als je eenmaal deze set in huis hebt. Er is dan ook veel meer te koop. Setjes met extra rails, setjes met rails en bouwsteentjes zodat je de hoogte in kunt. Er zijn diverse wagonnetjes verkrijgbaar en daarnaast zijn er nog allerlei accessoires te koop zoals een tunnel, een perron, een spoorwegovergang, een seinpaal, en nog veel meer.

Bovendien zijn er ook sets waarmee je de treinbaan kunt uitbreiden door er een echte stad van te maken; denk dan aan een politiebureau, een brandweerkazerne, een vliegveld, een goederenlaadstation enz.

Startersset Märklin my world “Landbouw”

Van De kleine Benelux ontving ik startersset “Landbouw”. In deze set zit een locomotief met 2 wagonnetjes waarin dieren of graan geladen kan worden. Er zit heel veel rails bij, rechte stukken, een kruising, bochten en 2 wissels. Aan één stuk rails zit aan beide zijden een groenstrook met daarop wat keien en een dennenboompje. Dat maakt de omgeving wat natuurlijker. Ook een regelaar en 6 batterijen zitten bijgevoegd in de doos. En – omdat deze startersset als thema landbouw heeft – zit er ook een tractor en enkele boerderijdieren bij.

Al met al een zeer complete set, waar je een echte fatsoenlijke treinbaan mee kunt maken en waar je zeker niet te weinig aan hebt.

Märklin

Onze mening

Twee kinderen, één regelaar, één trein. Je raadt het al, ruzie dus. Ruzie om de trein, ruzie om de regelaar. Maar ruzie betekent dus ook dat beide kinderen er ontzettend veel plezier aan beleven. In een paar dagen tijd heeft de trein al heel wat kilometertjes afgelegd op het spoor.

De regelaar werkt heel eenvoudig. Na één keer uitleggen snapte beide kinderen het principe. Wat nog wel even een dingetje is, is om de trein goed recht op het spoor te zetten. Als deze niet goed op het spoor staat, ontspoort de trein. Ik vind het zelf al lastig, laat staan de kinderen. Maar na een paar keer oefenen lukte het mij al beter en ook Elin lukt het regelmatig.

Pas later kwam ik erachter dat er een handige element in de doos zit waardoor je de trein weer makkelijk op de rails kunt krijgen. Ik dacht eerst dat het een extra treinrails was, met aan beide zijden mooie groenstrookjes en een dennenboompje erop. Maar dit onderdeeltje is dus een handige tool om de trein makkelijk op de rails te krijgen. Daar is over nagedacht!

De startersset is echt een heel complete set. In de set zit alles wat je nodig hebt om te kunnen beginnen. Maar wees wel gewaarschuwd, als je eenmaal een startersset in bezit hebt, en je bladert het bijgeleverde Märklinboekje door, dan wil je meer. Veel meer.

Ons Märklin my world-verlanglijstje

Bij ons staat er dan ook al flink wat op het verlanglijst. Nog een startersset, de goederenlaadstation, het perron, een spoorwegovergang, een tunnel, rails en bijbehorende bouwstenen waardoor je de hoogte in kunt … Na ja, heel wat dus. Dat wordt sparen 😉

Märklin my world is eenvoudig in gebruik en toch stevig en robuust. De leeftijdsindicatie van 3 jaar klopt prima. Joas van 3,5 vindt het geweldig! Ook Elin van 5,5 jaar vindt het echt fantastisch om hiermee te spelen. Wat Elin al wel heel snel miste is nog meer boerderijdieren, maar ook poppetjes, zoals een boer. Het is jammer dat dat er niet bij zit. Maar als dat het enige nadeel is …

Kortom; de kinderen hebben er nu al uren meegespeeld en ik denk dat ze allebei nog heel wat uurtjes mee zullen spelen. Het is absoluut aan te raden als cadeau voor een peuter die 3 jaar wordt. Het leuke is dat een startersset compleet is, maar toch enorm is uit te breiden. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wij vinden het dus een té gekke set en absoluut een aanrader voor iedereen die gek is van treinen! O ja, ook papa’s vinden het erg leuk speelgoed 😉

Maar er is nog meer ….

Dit was niet de enige set die wij ontvingen van De kleine Benelux. De kleine Benelux is ook importeur van Majorette.  Wij ontvingen van dit merk de set “Boerderij”. Majorette is aan te sluiten op de producten van Märklin my world. Deze boerderij is heel erg leuk te combineren met Märklin my world “landbouw” en het speelplezier wordt daarmee alleen nog maar groter. In een volgende blog vertel ik je meer over deze set.

Productinformatie

De starterssets van Märklin my world is vanaf € 59,95 te koop in verschillende (web)winkels.

Spoorbaan

Share this:

ComputerComputer

Reactie (19)

 • Lindsey Beljaars| 27 maart 2019

  Hier geen kids in huis maar kan me voorstellen dat je hier een kind zeker heel blij mee kunt maken!!

 • lifestylemommys| 27 maart 2019

  Oh wat is dit ontzettend gaaf zeg!!

 • Cynthia| 27 maart 2019

  Oh dat klinkt wel gaaf voor als mijn kleine meid wat ouder is!

 • Frederique| 27 maart 2019

  Een treinbaan is ook gewoon zo leuk. Mijn drie kinderen speelden ermee toen ze klein waren. Wij hadden de set van Brio, van hout, en ik was daar eigenlijk heel gelukkig mee. Omdat het bekend is kon je altijd en overal aanvullingen vinden en het ging superlang mee (er is een leeftijdsverschil van 6 jaar tussen mijn jongste en mijn oudste) maar hij speelde gewoon met de treinspullen van zijn zus. Dit merk ken ik niet maar het ziet er ook heel gaaf uit.

  • Marieke| 27 maart 2019

   Het is inderdaad leuk als je het steeds weer kunt aanvullen, dat kan idd met Brio, maar ook met deze. Er zijn onwijs veel aanvullingen van. Officieel is Marklin my world voor kinderen van 3-6 jaar, maar ik weet zeker dat het nog veeeeel langer meegaat dan tot 6 jaar.

 • Wendy Schuchmann| 27 maart 2019

  Wat leuk voor je kinderen! Zelf heb ik als kind met veel plezier met verkeerskleden gespeeld.

 • Life by - Mandy Eggens| 27 maart 2019

  Dit ziet er zo leuk uit!! Ik weet zeker dat ik me hier vroeger ook uren mee kon vermaken

 • Skincarebynaomi| 27 maart 2019

  Heel gaaf deze ga ik onthouden voor als mijn neefje 3 wordr!

 • Nicole Orriëns| 28 maart 2019

  Wat een heerlijk cadeau voor je kinderen. En geweldig dat ze er zo graag meespelen. Dat is heerlijk om te zien vind ik altijd. En het is niet op een schermpje!

 • Fifty Something| 28 maart 2019

  De mijne zijn de treinbanen al lang ontgroeid, maar hier kan een kind wel plezier aan beleven.

 • maaikelut| 28 maart 2019

  Haha ik wou dat ik dit vroeger had:D

 • Wanda| 28 maart 2019

  Oh, ik denk dat veel jongens en hun vaders hier heel wat plezier aan zullen beleven!

 • Miryam| 29 maart 2019

  Oh wat leuk! Hier helaas de leeftijd een beetje voorbij. Soms wilde ik wel dat ze nog met treintjes speelden ipv op de PlayStation 🙈

 • Marleen| 29 maart 2019

  Die van mij is inmiddels 9 jaar oud maar klinkt erg leuk voor de kleinere kids!

 • Kristof| 29 maart 2019

  goh dat is al even geleden! Een paar jaar geleden speelden mijn zonen ook nog met treintjes. Nu is het playstation geworden…

 • MC Kleuver| 30 maart 2019

  Wat leuk dat Joas zo fijn kan spelen met de treinbaan. Laat die treinen maar rijden hoor.
  Ik kreeg een boze brief van Sinterklaas dat ik niet mocht zeuren op een treinbaan 🙈

 • Janet| 30 maart 2019

  Ach wat leuk. Ik herinner me van vroeger ook nog wel dat ik met zo’n houten treinbaan van mijn broer aan het spelen was. Ik denk dat mijn neefje zoiets helemaal fantastisch zal vinden, zo leuk!

 • ingrid| 1 april 2019

  dat is toch super tof! Hier zijn de meiden wat ouder en nu lego friends

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: