Review: Draag Sweakers van Ockyz en voorkom ellende

Ockyz Sweakers

Elin zit nu ruim een half jaar op zwemles. Bij haar allereerste zwemles oktober 2018 had ik er absoluut niet aan gedacht om de Sweakers van Ockyz mee te nemen. Je raadt het al, Elin gleed uit en daar lag ze op haar gatje op de gladde zwembadvloer. Gelukkig had deze valpartij verder geen gevolgen. Maar als je de cijfers bekijkt als het gaat om ongelukken die gebeuren in en rondom het zwembad, dan zijn deze schrikbarend! In deze blog vertel ik je meer over deze zwemsokken, maar ook wat wij ervan vinden. En … ik mag een paar Sweakers weggeven middels een winactie!

Sweakers

De cijfers: Jaarlijks gebeuren er meer dan 200.000 ongelukken rondom zwembaden in Europa. Meer dan de helft van deze ongelukken wordt veroorzaakt door uitglijden, met name bij kinderen jonger dan 15 jaar. Schrikbarend! En met een simpel paar antislipsokken speciaal voor in het zwembad kunnen deze ongelukken grotendeels voorkomen worden.

Sweakers is een samentrekking van de woorden SWimming snEAKERS. Het dragen van zwemsokken in het zwembad is eigenlijk hetzelfde als het dragen van een helm tijdens het fietsen of het skiën. Het biedt meer veiligheid op de gladde zwembadvloer. En hoewel zachtjes lopen voor kinderen erg moeilijk is, ook met zachtjes lopen gebeuren er veel ongelukken.

Sweakers zijn een soort sokken met aan de onderkant antislip dat ervoor zorgt dat je niet uitglijdt. De tenen zijn open en zorgen voor een optimaal gevoel en balans en ze zitten comfortabel.

Sweakers zijn verkrijgbaar in diverse leuke, kleurrijke design. Vanaf maat 19 zijn er al sweakertjes te koop en het gaat door tot en met maat 46. Sweakers gaat vier schoenmaten mee, terwijl zwemschoenen maar één maat meegaat. Afhankelijk van het design is de prijs van een paar sweakers tussen de € 15,00 en € 20,00. Ze zijn van een uitstekende kwaliteit, zodat ook een volgend kind deze nog kan dragen.

Als het om de veiligheid van je eigen kind gaat, ben je als ouder niet op zoek naar iets goedkoop, maar naar een goede koop.

Onze mening over Ockyz Sweakers

Elin, Joas en ik hebben alledrie en paar sweakers die we dragen als we gaan zwemmen. Helaas is er voor Arjan met zijn maat 50 geen paar sweakers beschikbaar. Allebei de kinderen rennen op hun sweakers keihard door het zwembad, en ja echt, dat gaat heel goed. Ze kunnen net zo hard rennen als dat ze op straat rennen. Maar water en peuters is natuurlijk ook een dingetje, en vraagt om oplettendheid van de ouders. Voor ons was het geen doen om er zonder zwemsokken achteraan te rennen en op tijd bij de kinderen te zijn, die er zomaar ineens vandoor konden rennen. Maar nu ik ook sweakers heb, kan ik er veilig achteraan rennen en snel bij Joas zijn.

De sokken zitten niet hinderlijk aan je voeten en ook de kinderen vinden het absoluut niet erg om ze te dragen.

Overtuigd, ja ik ben echt overtuigd! Eigenlijk zou elk kind deze zwemsokken moeten hebben als hij/zij gaat zwemmen. Een goede koop is het zeker, en de prijs valt ook reuze mee. Aangezien ze vier schoenmaten lang meegaan, betaal je maximaal € 5,00 per maat.

Reactie (16)

 • Patricia Bouthisma| 15 mei 2019

  Wat handig deze zwempakken zeg. Dat kan veel leed voorkomen . Onze zoon is al meerdere keren hard op zn hoofd gevallen in het zwembad. De hele tijd roep ik dat hij niet moet rennen, maar dat helpt dus niet. Ik maak graag kans op maat 19-22 character blue.

 • Marian B| 16 mei 2019

  Mijn dochtertje vindt het zwembad geweldig. Ik zie haar regelmatig glibberen, daarom lijken me deze zwemsokken erg handig. Ik doe mee voor Pink Pump maat 23-26

 • Andrea| 17 mei 2019

  Graag de grey sport in 31-34. Schuiven we die dan Aron door naar Lisa😉

 • Willianne| 21 mei 2019

  Wij gaan met 3.5 weken naar Rhodos! Lijkt me haal handig voor bij zwembad en kiezelstrand. Geen steentjes die erin komen en aan het zwembad lekker los kunnen gaan! Want dat hoort op vakantie:) Wij willen ze graag ‘testen’:D op Instagram volg ik onder de naam : Solisme

 • Willianne| 21 mei 2019

  Maat 27 SUPER BASIC GREY. Is onze favoriet:)

 • Marian| 21 mei 2019

  Heel graag de grey sport in maat 35-38 voor mijn zoon. Want we kwamen tot onze verbazing erachter dat de sweakers die hij had nog tot maat 30 gingen, die geven we door aan een volgend gebruiker! Tijd voor een paar nieuwe

 • Nicole Orriëns| 22 mei 2019

  Ze lijken me zeker erg handig om die glibberige vloeren. En misschien beschermen ze ook nog tegen vieze wratjes?

 • feliceveenman| 22 mei 2019

  ik heb geen kleine kinderen meer, maar ik was destijds ook erg bang voor valpartijen!

 • lodi| 22 mei 2019

  Hier hebben de jongens de Ockyz ook en zij vinden het vooral heel fijn dat ze in het water zoveel grip op de grond hebben en nooit wegglijden als ze bijvoorbeeld tikkertje spelen in het zwembad.

 • Sylvia| 22 mei 2019

  Ik heb zelf geen kleine kinderen meer, maar ik zou ze zeker gekocht hebben als ze er toendertijd waren.

 • bookstamel| 22 mei 2019

  Oooh wauw wat zou dit handig zijn. Ik heb hms en ga zo ie zo vaak onderuit 🙂 maar gladde vloeren zijn een hel! Dit lijkt me echt een top uitvinding. Ik heb maat 35-38 en doe graag mee

 • Wanda| 22 mei 2019

  Ik ben niet zo’n zwemmer, althans, ik kom hooguit 2 keer in het jaar in Fontana, dus ik laat deze winactie over aan de anderen,

 • sandra| 22 mei 2019

  Ik had nog nooit van sweakers gehoord. Ze lijken me wel erg handig op glibberige zwembadvloeren

 • notanotherdivablog| 24 mei 2019

  Had er nog nooit v gehoord. Is handig, al weet ik nu al dat ik dit Mn jongens nooit aan krijg 😉

  Liefs, Eva

 • Sylvia| 24 mei 2019

  Nog nooit van gehoord, maar wat zijn ze cute!!!!

 • Life by - Mandy Eggens| 25 mei 2019

  Wow wat gebeuren er veel ongelukjes! Ik had hier nog nooit van gehoord, zeker handig maar de winactie sla ik over. Wel leuk!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *