Recensie: Tot de dood | Simone Rozeboom

Tot de dood

Bij het lezen van een thriller word je vaak op het verkeerde spoor gezet. Eerst verdenk je de ene persoon, een hoofdstuk later verdenk je een andere persoon en je verdachte wisselt met het hoofdstuk. Pas op de laatste bladzijde weet je eindelijk wie de dader is, wie de moordenaar is. Dan blijkt het iemand te zijn die je het hele boek door nog niet als verdachte hebt gezine. Bij het boek ‘Tot de dood‘ is het anders. Al snel wordt duidelijk bij wie er een steekje los zit en wie er een flink aantal doden op zijn naam heeft staan.

Tot de dood

Emma is onderweg naar haar vriendin en zakenpartner Kate. Emma’s vriend Jerry heeft hun relatie zojuist gebroken en daarom gaat Emma een poosje bij Kate wonen. Ze woont in New York en samen met Kate runt ze een evenementenbureau en organiseren zij tal van feestje en events. Om even tot rust te komen en om te bedenken wat ze verder wil met haar leven, besluit ze om terug te keren naar Nederland. In de weken die haar nog resten organiseert ze nog een feest voor een collega van Rick Davis. Omdat dit feest in korte tijd geregeld moet worden, hebben ze veel contact met elkaar. Emma’s hart gaat sneller kloppen als ze Rick ziet, maar omdat haar relatie met Jerry nog maar net voorbij is gaat ze er niet verder op in.

Weer in Nederland

Eenmaal in Nederland is Emma Rick al snel weer vergeten, maar andersom niet. Hoe Rick aan Emma’s nummer komt is haar een raadsel, maar hij blijft haar stalken met berichten. Al snel krijgt Emma een baan aangeboden als floormanager op het vakantiepark van haar tante en ze betrekt daar een vakantiehuisje. De baan is Emma op het lijf geschreven en ze besluit om niet meer terug te keren naar New York, maar haar leven in Nederland verder op te bouwen. En als ze dan Floris ontmoet, kan haar leven helemaal niet meer stuk en wordt ze stapelverliefd op hem. Helaas is het geluk maar voor korte duur als Floris op een dag levenloos gevonden wordt in de zee waar hij aan het kitesurfen was.

Enkele weken later besluit ze dat het tijd wordt om er weer eens op uit te trekken met haar vriendinnen. Die avond ziet ze iemand die erg lijkt op Rick. Ze denkt dat ze het verbeeld heeft, maar later komt ze hem weer tegen. Rick is stapelverliefd op haar en denkt Emma voor zich te kunnen winnen, maar Emma wil geenszins een relatie met hem.

En vanaf dat moment loopt alles flink uit de hand. Rick is tot dingen in staat die Emma van tevoren niet had kunnen bedenken. Hij blijkt een heel ander persoon te zijn dan ze in eerste instantie dacht. Beschadigd door het verleden.

Mijn mening

Als je een thriller leest is het vaak zo dat op de laatste bladzijde pas duidelijk wordt wie nu de dader, de moordenaar is. Bij dit boek is het anders. In dit verhaal gebeuren allerlei spannende, bizarre, ongelofelijke dingen. Al snel wordt duidelijk dat er bij één persoon in het boek een steekje los zit, een flinke steek zelfs.

Het boek Tot de dood heeft een prettige leesstijl. Het verhaal is wel ietwat langdradig, de gebeurtenissen hadden iets sneller elkaar mogen opvolgen. Als het boek 50 pagina’s minder had, dan was het ook goed geweest. Toch, als je eenmaal aan het lezen bent, wil je het boek uitlezen en weten hoe het afloopt. En dan blijkt dat er diverse gebeurtenissen die in het verhaal plaatsvinden een verband met elkaar hebben en krijgt het verhaal een bizarre wending! Zo wordt het boek dan echt een spannend boek!

Productinformatie

Titel: Tot de dood
Auteur: Simone Rozeboom
Uitgeverij: Droomvallei Uitgeverij
Verschijningsdatum: mei 2019
ISBN: 978-94-92844-46-0
Prijs: € 19,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *