Recensie: E&M – liefde op de vlucht | Lissa Kemp

E&M

Lissa Kemp plaatste een oproepje op Facebook dat ze op zoek is naar boekenbloggers die haar boek “E&M – liefde op de vlucht” zouden willen lezen en er een recensie over zouden willen schrijven. Nu ben ik geen boekenblogger, maar trok toch de stoute schoenen aan en reageerde dat ik haar boek wel zou willen recenseren. De volgende ochtend vroeg had ik een mailtje in mijn mailbox met de link naar haar e-book. Slechts 5 dagen later is dit boek gewoon uit! Wat een fantastisch debuut van deze auteur! Ik hoop daarom dat het niet bij dit boek blijft van Lissa Kemp, maar dat er nog velen zullen volgen.

E&M – Liefde op de vlucht

Emma heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar moeder heeft haar, toen ze 5 jaar was, achtergelaten bij haar drank- en gokverslaafde vader. Emma heeft haar moeder nooit meer gezien en haar vader is ondertussen overleden. Nu heeft Emma haar leven helemaal op de rit en woont samen met haar dochtertje Nikki in Amsterdam. Emma werkt bij een modeagentschap en heeft één grote droom; modeontwerpster worden. Maar dan krijgt een brief van ene Diane Wilder. Haar moeder ligt op sterven en wil Emma graag nog een keer zien. Een vliegticket naar Londen is bijgevoegd en een hotelkamer is geboekt. Na lang aarzelen gaat Emma toch naar haar moeder. Eenmaal daar kan ze zich nauwelijks voorstellen dat haar moeder, zo’n lieve vrouw, haar in de steek gelaten heeft. Al de volgende dag overlijdt haar moeder Meaghan. Ze heeft niet meer de kans gekregen om haar verhaal aan Emma te vertellen.

Naar Schotland

Enkele weken later gaat Emma naar Schotland, naar Parrot Association. Daar woont Diane Wilder samen met haar zoon Blaine. Ook Robert, de broer van Diane, woont met zijn dochter Cathy en kleindochter Daisy in de buurt. Meaghan, de moeder van Emma, heeft daar veel tijd doorgebracht. Als Emma onderweg is daarnaartoe, is ze getuige van een ongeluk en de gewonde blijkt – zo krijgt ze later te horen – Cathy te zijn.

Diane en Blaine vertellen Emma verhalen over haar moeder Meaghan. Meaghan blijkt de rechterhand van Wonton te zijn geweest, een zeer bekende modeontwerper met een eigen lijn. Door de weeks brengt Meaghan haar tijd door in Londen en in haar vrije tijd is ze te vinden op Parrot Association. Ook krijgt Emma veel verhalen te horen over Parrot Association, het verhaal achter de papegaaien en het zeer goedlopende bedrijf in papegaaienvoer. Ook bezoekt Emma en graf van haar moeder en ze brengen een bezoek aan de notaris. En zo blijkt dat Meaghan haar veel meer heeft achtergelaten dan ze aanvankelijk dacht.

Weer in Schotland

Eenmaal weer in Amsterdam gaat het leven weer z’n gangetje. Ze gaat regelmatig uit met Rick, de knappe jongeman die ze op het vliegveld heeft ontmoet. Hun relatie lijkt uit te groeien tot meer. Maar dan ontvangt ze de uitnodiging uit Schotland om de Kerstdagen samen met Nikki op Parrot Association door te brengen. Ze gaat in op de uitnodiging en samen met Nikki vliegt ze vlak voor Kerst daarheen. Maar eenmaal daar verloopt alles anders. Na een brand belandt Emma in het ziekenhuis. Het blijft alleen een raadsel hoe de brand is ontstaan.

Als Blaine en Emma enkele dagen later naar Londen vliegen om het appartement van haar moeder te bezoeken, vindt ze een brief van Wonton die aan haar is gericht. Hiermee is de stap naar een eigen modelabel dichterbij dan ooit en zit Emma vol met ambitieuze plannen met de ontwerpen van haarzelf, van Meaghan en van Wendy, een pupil van Meaghan. En dan blijken Emma en Blaine ingesneeuwd te zijn, vliegen er geen vliegtuigen meer terug naar Schotland, en moeten ze noodgedwongen samen in het appartement verblijven. Een noodgedwongen verblijf wordt een romantische nacht. Maar is de liefde van Blaine wel echt of is hij uit op haar aandelen in de Parrot Association?

Eenmaal weer thuis in Schotland is er van enige romantiek geen sprake meer als blijkt dat Robert, de broer van Diane, is overleden. Emma vindt een afscheidsbriefje van hem in haar kamer waar hij schrijft over een vloek. Ook had Meaghan het over een vloek gehad vlak voor ze stierf. Emma probeert te ontdekken wat nu het raadsel achter die ‘vloek’ en ook waarom ze haar geërfde aandelen in Parrot niet mag verkopen om zo haar eigen kledinglabel te kunnen financieren.

Mijn mening

Ik kan niet anders zeggen; wat een heerlijk boek om te lezen! E&M is een luchtig boek om te lezen, maar wat zeker wel ergens over gaat. Het boek is spannend om te lezen, pas op de laatste bladzijde weet je het antwoord op alle vragen die je jezelf stelt tijdens het lezen van het boek. Het is ook een romantisch boek; zo ben je gescheiden en heb je een tijdlang geen relatie, zo zijn er twee mannen die om je hand vechten. En wie van de twee gaat het worden. Rick of Blaine, of toch geen van beiden?

Ook heeft het boek een thema wat niet veel voorkomt in boeken; Mode. Dat maakt het boek een uniek boek waar er echt geen 13 van in een dozijn gaan.

De schrijfstijl is heel prettig. Een heerlijk boek om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie. Ook is het verhaal echt ‘af’. In het boek wordt alles heel helder beschreven wat er in die tijdsperiode gebeurt, terwijl het niet langdradig wordt. Er worden geen reuzesprongen genomen in het boek, maar het gaat ook weer niet te langzaam. En als het boek uit is, is het ook echt uit. Je weet precies hoe, wat en waarom dingen zijn gebeurd zoals ze zijn gebeurd.

Kortom: ik kan het boek E&M echt aanbevelen om te lezen. Ik heb er echt van genoten! Daarbij hoop ik ook dat er nog veel meer komt van auteur Lissa Kemp, want het smaakt absoluut naar meer.

Productinformatie

‘E&M’ is als e-book te koop, o.a. bij Kobo of Bol.com.
De prijs van het e-book is € 5,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *