Review: Junior GeoStix | en meer over Educadora

Junior GeoStix

Onlangs werd ik benaderd door Suzanne. Suzanne is webshopeigenaar en vroeg mij of ik het leuk zou vinden om één van de producten uit haar webshop te ontvangen en daar een review over te schrijven. Ik nam een kijkje op haar website en daar werd ik helemaal blij van. Aan lang niet alle producten heb ik iets voor mijzelf of de kinderen, maar heel veel andere producten waren echt zó superleuk of leerzaam dat ik daar graag een review over zou willen schrijven. Ik stelde mijn kinderen aan Suzanne voor in lijn met haar webshop en zo bood zij mij niet één, maar twee prachtige producten aan waar wij absoluut wat aan hebben! In dit artikel vertel ik je meer over Educadora, maar ook over Junior GeoStix, een product uit de webshop die ik van Suzanne ontving.

Educadora

Maar allereerst meer over Educadora. Educadora is niet zomaar een webshop, in deze webshop zijn specifieke producten verkrijgbaar. Sinds 2008 werkt Suzanne als orthopedagoog in haar eigen praktijk Educadora. Ze is gespecialiseerd in het werken met kinderen (en hun ouders) met aandachtsproblemen, concentratieproblemen en prikkelverwerkingsproblemen. Samen met ouders die in haar praktijk kwamen, zocht ze regelmatig naar producten die kinderen konden helpen met prikkelverwerking. Daarom startte ze in 2013 een webshop met zulke producten,zoals kauwsieraden en tangles. Nu is de webshop flink uitgebreid en komen er wekelijks nog mooie producten bij.

In de webshop biedt Suzanne en breed aanbod aan sensorische producten en coaching- en therapiematerialen die ondersteuning bieden bij prikkelverwerkingsproblemen. Deze producten zijn uitermate geschikt voor kinderen met problemen in de prikkelverwerking, voor kinderen met ADHD, autisme of hooggevoeligheid.

Schroom ook niet om Suzanne een berichtje te sturen, zij voorziet je graag van deskundig en persoonlijk advies bij de aanschaf van sensorische producten.

Junior GeoStix

In een zeer handige doos zitten 200 flexibele kunststof sticks die je eenvoudigaan elkaar kunt klikken. De sticks zijn onderverdeeld in 8 verschillende lengtes – van 2,5 tot 15 cm – die elk een eigen kleur hebben. Met deze sticks kun je afbeeldingen, vormen en andere patronen maken door de sticks eenvoudigweg aan elkaar te klikken. Dit materiaal is zeer geschikt om de fijne motoriek te stimuleren, maar ook het creatief denkvermogen.

Daarnaast bevat deze set nog 20 opdrachtkaarten die aan weerszijden bedrukt zijn. In totaal zijn er dus 40 opdrachten te maken met deze flexibele staafjes. Natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen fantasie laten gaan en hun eigen afbeelding of patroon maken met deze sticks.

Junior GeoStix

Mijn mening over GeoStix

Als het gaat om logisch denken dan is Joas (3,5) daar best wel ver in. De een na de andere SmartGames lost hij op en vol ongeloof kijk ik naar hoe hij binnen no-time alweer een opdracht heeft voltooid en naar de volgende level kan. Puzzelen doet hij ook graag, een puzzel van 100 stukjes is in een half uurtje neergelegd. Een puzzel en de spellen van SmartGames is dan momenteel ook het meest gekozen speelgoed van Joas. Ik was er dan ook van overtuigd dat Junior GeoStix precies wat voor hem zou zijn. En dat bleek ook. Urenlang kan Joas zich vermaken met deze staafjes en de ene na de andere opdracht werd neergelegd. Later liet Joas ook zijn fantasie spreken en ging zelf aan de slag door iets te gaan maken.

In het begin kostte het Joas nog wel wat moeite om de sticks aan elkaar te klikken. Nu is er met de motoriek van Joas ook niks mis mee, maar daarin merk je toch dat hij 2 jaar jonger is dan Elin die wel moeiteloos de sticks aan elkaar kan klikken. Maar oefening baart kunst, na een half uurtje oefenen lukte het ook Joas om ze snel en eenvoudig aan elkaar te krijgen.

GeoStix is dus een zeer goede oefening voor de motoriek. Maar het is tevens een goede oefening om het logisch denken te stimuleren. In de eerste opdrachten worden er nog eenvoudige figuren gelegd, in latere opdrachten kun je complete tekeningen leggen met de sticks. Die opdrachten zijn soms nog best wel lastig omdat de stick ook een soort van kunnen verschuiven. Het is best bijzonder dat je met zo weinig materiaal zulke leuke dingen kunt maken wat ook nog een goed is voor de motorische en creatieve ontwikkeling. Bovendien zitten de sticks en de opdracht in een handig, maar stevig doosje die heel makkelijk is mee te nemen voor als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Productinformatie

Junior GeoStix is geschikt voor iedereen tussen de 3 en 99 jaar. Het product is voor € 27,95 te bestellen op Educadora.

#spon
Dit artikel betreft een samenwerking met Educadora

Reactie (1)

  • lifestylemommys| 15 juli 2019

    Dat ziet er leuk uit en wat is Joas toch een slimmerik 😁 fijn dat jullie er zoveel plezier van hebben

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *