Review: ColourMazing Travelset – Onderwaterwereld

Colourmazing

Van BOTI Europe B.V. ontving ik een leuk knutselpakketje voor Elin. Het is een volledig nieuw product en van Boti kregen we de vraag om het te testen en er een review over te schrijven. De beelden zagen er onwijs veelbelovend uit en daarbij wist ik ook direct zeker dat Elin het heel leuk zou gaan vinden. Dus met alle liefde wilde ik het wel testen en reviewen. Het gloednieuwe product heet Colour Mazing. In dit artikel vertel ik je er meer over.

ColourMazing

Allereerst vertel ik meer over dit nieuwe product; ColourMazing. Met ColourMazing kan iedereen binnen de lijntjes kleuren, met toverstiften en op toverpapier. Wie wil dat nou niet. In een pakketje zitten prachtige kleurplaten op toverpapier en toverstiften. Meer niet, en meer heb je ook niet nodig. Door de toverstift in de drukken op het papier en iets in de stift te knijpen, vloeit er inkt uit de stift dat zich over het oppervlak verspreidt. Maar het verspreiden stopt bij de lijntjes en daardoor kleur je altijd binnen de lijntjes. De inkt kan ook met elkaar mengen zodat er een nieuwe kleur ontstaat. Op deze manier maak je een prachtig kunstwerk dat geheel binnen de lijntjes is gekleurd.

Colourmazing

Verschillende soorten pakketjes

Er zijn verschillende soorten pakketjes verkrijgbaar, onder te verdelen in drie categorieën:

1. Reisset – Adviesprijs € 4,99

Er zijn twee verschillende pakketjes met als inhoud 3 toverstiften en 2 kleurplaten

 • Variant 1 met als thema: onderwaterwereld
 • Variant 2 met als thema: avontuur

2. De ‘gewone’ setjes – Adviesprijs € 7,99

Er zijn 3 verschillende varianten. Elke van deze varianten bevat 4 toverstiften, 3 kleurplaten en 1 oefenblad.

 • Variant 1 met als thema: Piraten en ruimteschepen
 • Variant 2 met als thema: Bloemen en prinsessen
 • En variant 3 met als thema: Jungle

3. De 3D-setjes – Adviesprijs € 14,99

Er zijn 2 verschillende varianten met als inhoud 6 toverstiften, 4 platen om in te kleuren en in elkaar te zetten en een oefenblad.

 • Variant 1 met als thema: Jungle
 • Variant 2 met als thema: Tuinset

Colourmazing onderwaterwereld

Mijn mening

Van Boti ontvingen wij van Colourmazing een travelset met als thema onderwaterwereld. In dit setje zitten 3 toverstiften (rood, blauw en geel) en 2 kleurplaten. Na ontvangst gingen wij de volgende dag direct aan de slag. (Via Track & Trace zagen wij dat de postbezorger op een zaterdagavond tussen 21:00 uur en 22:30 uur het pakketje zou bezorgen. Is dat geen rare tijd? Gelukkig kwam hij “al” om 21:30 uur. Konden we gelukkig nog op tijd naar bed ;-)). Elin koos een kleurplaat en ik nam de andere en samen gingen we gezellig aan het werk. Ik vertel je puntsgewijs wat wij ervan vonden door wat tops te noemen, maar ook wat flops.

Tops

+ Het is geen kleuren en het is geen verven, daar hangt het ergens tussenin. Het is net even anders dan anders en dat maakt het weer nieuw en spannend.
+ Elin houdt van kleuren, en voor de afwisseling vindt ze dit ook een superleuk knutselsetje. Ze genoot ervan om hiermee bezig te zijn en er wat moois van te maken.
+ De prijs is ook zeer vriendelijk. Er zijn drie soorten pakketjes in de prijsklasse € 4,99, € 7,99 en € 14,99 (adviesprijs)
+ Daarmee is het superleuk om als cadeautje voor bijvoorbeeld een kinderfeestje te geven.
+ De kleurplaten zien er ook echt superleuk en vrolijk uit!
+ Het is geschikt voor meisjes en voor jongens
+ Leeftijdscategorie is van 6 tot 12 jaar en dat klopt goed. Elin is bijna 6 en het lukte haar prima, als zie je ook dat het nog best moeilijk is om goed de stift te hanteren.
+ Het is niet in een kwartiertje af, je bent er wel eventjes mee bezig.

Flops

– Als je te hard in de stift knijpt, komt er te veel inkt uit en gaat de inkt wel over de lijntjes.
– Om daar handigheid in te krijgen, moet je het eerst wel even oefenen. Alleen zit in de goedkoopste reissetjes geen oefenblaadje, die miste ik echt. In de andere twee setjes zit wel een oefenblad. Heb je die, dan is het aan te raden om ook eerst te oefenen voordat je echt begint.
– Toen ik er een half uurtje mee bezig was, kreeg ik kramp in mijn handen. Elin leek er geen last van te hebben. Kan natuurlijk aan mijn handen liggen 😉
– Niet alle kleuren mengen even mooi. Geel met rood wordt net iets lichter rood, maar geen oranje.

Conclusie:

Iets nieuws op de markt in de categorie knutselen en dat is natuurlijk altijd leuk! Elin houdt van knutselen en dit vond ze dan ook erg leuk om te doen. Het is redelijk eenvoudig, je hebt er weinig materialen voor nodig, je kunt er zo mee beginnen. Je moet er echter wel even handigheid in krijgen.

Hieronder zie je ons resultaat tot nu toe. Het is nog niet helemaal af zoals je kunt zien!

Het eindresultaat

#spon
Dit artikel betreft een samenwerking met Boti Europe B.V.

 

Reactie (1)

 • lifestylemommys| 22 augustus 2019

  Lucas en Eva vinden het ook erg leuk om te doen en ik snap wat je bedoelt met het harde knijpen hihi. Buiten dat is het echt heel leuk 😍

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *