Dagje uit met kinderen: Irrland | Kevelaer in Duitsland

Irrland

Slechts een paar kilometer over de grens ligt Kevelaer en daar ligt de boerderij belevenis-oase Irrland. Ik had al van diverse kanten gehoord dat het er ontzettend leuk moest zijn. Omdat we ‘op vakantie’ waren in het huis van mijn schoonouders in Helmond, besloten we om eens een bezoek aan dit park te brengen. Irrland ligt op zo’n 3 kwartier rijden van Helmond af. Op de website hadden we al gezien dat het een heel groot park was, dus besloten we om er zo vroeg mogelijk te zijn. Om 9:15 uur waren we er dan ook al. In dit artikel vertel ik je meer over Irrland en geef ik je ook een aantal tips.

Filosofie

Ook in het 21e jaar van Irrland blijven we trouw aan onze filosofie. Actief spelen, leren en jezelf lekker uitleven, een hoge recreatieve waarde en dat in een unieke gezinsvriendelijke omgeving en tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Bolderwagen

Van tevoren hadden we al goed de website bekeken. Wat ons opviel was dat je vooral je eigen eten en drinken mee moest nemen, maar ook zwemkleding. En dan neem je ook een setje schone kleding mee. Wie gaat er met al die spullen sjouwen? We lazen ook dat je voor € 3,00 een bolderkar kon huren. Geen zorgen, stond erbij, er zijn er genoeg. Eenmaal op het park huurden we eerst de bolderkar. Er stonden meer dan genoeg bolderkarren. Er zonden zeker zo’n 2000 bolderkarren in de schuur. Eigenlijk huurde iedereen een bolderkar of nam er zelf een mee van huis.

En dan denk je misschien; dan heb je toch last van al die bolderkarren als je door het park heen loopt? Nee dus, het park is zo ruim opgezet dat er genoeg ruimte is om met de bolderkar te lopen zonder dat je last hebt van andere bolderkarren en kinderwagens. Alleen in de tunnels (waar je de weg onderdoor gaat) was het wat dringen met de karren.

Tip 1: Huur een bolderkar of neem er zelf een mee van huis!

Bolderkarren op irrland

Eten en drinken, barbecueën

Door het hele park heen staan picknicktafels met bankjes, onder een overkapping. Met meer dan 1000 picknickbanken is er voor iedereen plaats genoeg. Wij merkten dat rondom populaire attracties de banken wel eens bezet waren, maar eigenlijk was er altijd wel ergens plaats om te zitten, desnoods in het gras. Bij elke picknicktafel stond ook een afvalcontainer. Veel van de picknicktafels waren ook voorzien van een barbecue. Je mag dus ook je eigen vlees mee nemen en op het park bij een picknicktafel barbecueën. Hoe leuk is dat! Je kunt ook daar vlees, houtskool, aanmaakblokjes en aluminium schaaltjes kopen, maar van thuis meenemen in een koelbox kan ook. Je hebt toch een bolderkar om het in mee te sjouwen.

Tip 2: Neem je alle bbq-spullen van thuis mee? Neem dan ook aluminium barbecueschaaltje mee waar je het vlees op legt. Ik zou het vlees niet rechtstreeks op het rooster leggen.

Door het hele park heen zijn 7 kiosken. Dat is niet zo heel veel gezien de grootte van het park. Je kunt er tegen een aangenaam prijsje wat drinken, koffie, thee, wat te snoepen en ijs kopen. De keuze is alleen niet reuze. Op een paar plekken kun je ook wat friet en een frikandel kopen. Nee, het is er absoluut niet duur, maar verwacht geen restaurant waar je uitgebreid kan eten. Neem vooral eten en drinken van thuis mee!

Vliegtuig

De attracties

Er zijn op het park ontzettend veel attracties, zoveel, dat het je nauwelijks zal lukken om ze allemaal in een dag te doen. Via internet kun je een plattegrond downloaden en de attracties bekijken. Schrijf alvast op wat je leuk lijkt om te gaan doen.

Er zijn diverse soorten attracties. Zo zijn er attracties met water, maar ook zonder water. Er zijn attracties buiten, maar er is ook genoeg binnen te doen voor als het weer wat minder is. Er zijn attracties voor jonge kinderen, maar ook voor oudere kinderen en zelfs volwassenen zullen er plezier aan beleven. Ook zijn er dieren die je kunt bekijken. Kortom, er is voor elk wat wils.

Een kleine greep is:

  • Hoge waterglijbanen
  • Gewone glijbanen, zoals heel hoge, maar ook lage voor de allerkleinsten.
  • Een waterspeelplek
  • Vlotten varen
  • Bouwstenen
  • Klimtorens
  • Doolhof
  • En nog heel veel meer

Tip 3: Is het mooi weer dan kun je er ontzettend goed met water spelen. Neem zwemkleding en handdoeken mee. Ook een setje reservekleding kan heel handig zijn.

Tip 4: Neem een aantal losse euro’s of winkelwagenmuntjes mee. De skelters zitten vast aan een ketting die je met een muntje los kunt halen (zoals bij een winkelwagentje).

Klimmen en klauteren op Irrland

All weather park

Hoewel Irrland een zeer groot buitenterrein heeft, is het park ook zeer geschikt voor als het een dag regent. Er is ook meer dan 8000 vierkante meter aan overdekte speel- en zitmogelijkheden. Daarmee zijn er genoeg mogelijkheden en is er ook genoeg ruimte om je er binnen te vermaken.

Megaveel bouwstenen

Villa’s en paviljoens te huur

Irrland is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een familieuitje. Op het park zijn ook 89 paviljoens/villa’s die je kunt huren. Een paviljoen of villa is een omheinde ruimte afgesloten met een hek. Binnenin staan picknicktafels en banken en voldoende barbecues voor de grootte van de plek.

Sommige plekken hebben naast een buitenterrein ook een huisje zodat je binnen kunt zitten. Er is geen water, toilet of andere voorzieningen beschikbaar in zo’n villa of paviljoen. Bij de boeking kun je aangeven welke je wenst te hebben. Er zijn kleine plekken beschikbaar, maar ook wat grotere plekken. De huurprijs die je ervoor moet betalen is afhankelijk van de grootte van de plek.

Skelteren op Irrland

Onze mening

Wat een leuk park is dit en wat hebben we ervan genoten! We hebben lang niet alles kunnen doen, dat is echt onmogelijk. Zo tegen 16:00 uur waren de kinderen ook echt moe en zijn we maar naar huis gegaan. We komen er zeker nog eens terug! Het is zeer de moeite waard. Dat we positief zijn is wel duidelijk denk ik. Is alles dan koek en ei? Nee, er zijn ook een paar minpuntjes. Op een paar plekken in het park zijn toiletten. In principe zijn er dan genoeg toiletten zodat je niet lang hoeft te wachten. Maar het probleem is dat er maar weinig toiletpunten zijn. Als je peutertje ineens naar het toilet moet, kan het zijn dat je best even een stukje moet lopen.

Nog een nadeel; er zijn nauwelijks watertappunten. Bij de toiletten kun je wel je handen wassen, maar dat is alleen geen drinkwater. Een aantal tappunten waar je je flesje weer kunt vullen zou prettig zijn.

Tip 5: Bij mooi weer, neem zelf voldoende water mee!

Entreeprijs voor Irrland is € 7,00 p.p. als je de tickets online bestelt. Daar hoef je het niet voor te laten!

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *